LITEN BLIR STOR! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

LITEN BLIR STOR!

Liten kille är inte så liten längre.

I förrgår blev Matheus 8 månader gammal & igår hade vi tid hos Bvc för vanlig kontroll.

Inte kunde jag tro när Matheus föddes minst av alla att han skulle springa förbi båda sina syskon rent storleksmässigt. Matheus väger & är lika lång på pricken som Ellah var vid 1 års ålder.

9400 gram & 73 cm lång, det är 4 centimeter längre än både Ellah & Kidh i samma ålder. Vikten på Kidh & Matheus är nästintill densamma, skiljer bara några 100 gram. Men så roligt att titta tillbaka på allas böcker & se skillnaden.

 

Så vad har hänt mer den senaste månaden förutom att han växt både på bredden & längden så det knakar.

Några dagar innan Julafton lärde han sig krypa & nu finns det lixom inget stopp. Han springer snarare fram på alla fyra & tar sig fram fortare än blixten. Han drar sig ståendes upp mot bokstavligt talat allt & får tag på allt & lite till. Hans armar måste vara enormt långa.

I och med hans framfart händer det små olyckor varje dag här hemma känns det som. Han ställer sig, hittar något intressant & släpper armarna & tokungen tror sig kunna stå själv, vilken han inte riktigt kan ännu & pang ner i golvet. Frågan är hur många gånger han ska upprepa detta innan han lär sig? 🙂

Kan ju inte heller linda in ungen i bomull även om man många gånger önska man kunde.

Sömnen är densamma , han vaknar ofta & dom nätter han somnar om snabbt genom mat eller att vi ger honom nappen ger jag & Constantin från oss ett glädjetjut oavsett om det varit upp till sex stycken uppvak. Det har nämligen förekommit väldigt väldigt många nätter sista månaden där han sover oroligt, gråter, snurrar, sparkas & där han inte somnar om som tidigare, vi har räknat nätternas sömn på ett par fingrar….

Några tänder har inte dykt upp än trots att vi haft våra misstankar om det en längre tid. Men igår såg Constantin två små gryn som är på väg att spricka igenom hans tandkött & efter det kan vi ju hoppas att vi får bättre sömn.. 🙂

 

Annars är han oftast glad vår lilla kille men med ett humör utan dess like. bestämd till tusen & blir så sur när det inte går som planerat, men som sagt, oftast ändå glad…

Han är nyfiken & vill gärna vara med ÖVERALLT!

Som vi älskar dig vårt lilla penntroll aka minobossen!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ullis

  Kan det vara så att han ”störs” av att sova i samma rum som er? Vår dotter var nio månader när vi lät henne sova i eget rum för vi märkte att hon blev störd av att vi kom in och lade oss i samma rum. Efter det sov hon så mycket bättre.
  Kram och lycka till!

  1. Karin

   Jag har fem barn varav 4 är vuxna numera. En av sönerna var väldigt aktiv, nyfiken och mkt tidig med allt. Han sov aldrig. Jo, men vaknade 100 gånger varje natt. Känslan var den åtminstone. Första gången han sov en hel natt var han 8 ÅR. Redan då han var 4 månader började han rulla sig fram. Han började kruoa då han car fem månader och reste sig en kväll då han var 8 och en halv månad och bara gick. Därefter ville han aldrig sitta i vagnen. Det fick han förstås göra ibland ändå. När han var 3.5 år gav han sig den på att lära sig cykla utan stödhjul. Han ville absolut inte ha någon hjälp. Han började redan på morgonen och på kvällen hade han lärt sig. Idag är han 28 ÅR och världens lugnaste! Jag tror att vissa barn inte har tid att sova. De ska ju utforska världen! 😊

   1. theresewickman
    theresewickman

    DU har helt rätt & tänk så olika det kan vara från barn till barn.. Jag har också hört det att är dom väldigt aktiva som små så blir dom lugnare med åren, vi får hoppas & se 😉 Kidh är precis tvärtom, han var SÅ himla lugn som liten men sedan ett år tillbaka kan han inte vara still en sekund känns det som 😉 Dock sover han bra på nätterna & har alltid gjort!… KRAM

  2. theresewickman
   theresewickman

   Det vill jag inte tro att han gör, ingenting jag märkt av iallefall att han skulle göra. Sen är det svårt att lösa det problemet om det hade varit så då vi “bara” har tre sovrum & han får helt enkelt sova inne hos oss en stund till…
   Dock har vi börjat med att sluta ge han mat nattetid frpn & med inatt. Han vaknade et par gånger, var sur & ville ha mjölk, men somnade ganska så snabbt om & sov sedan halva natten väldigt bra. Vi ska fortsätta så nu & se om allas sömn blir bättre. Han behöver inte mat under natten men har nästintill druckit en till två flaskor under natten ändå. Nu är det slut med det & kanske blir det bättre 🙂

 2. Malin

  Han är så söt 😍skiljer typ bara en vecka på din och min son och min vägde 9335g och var 74cm lång nu på 8 månaders kollen. 🤗

Annons