Therese Wickman

FUCK IT!

Hej & God morgon!

Ikväll har Ellah Luciafirande i skolan & det ska bli så himla mysigt att komma dit. Stämningen kring Lucia är magisk!

Idag är det dags att öppna lucka nummer 12, idag med Rubriken :

”Ett beslut jag är stolt över”

 

Förr kände jag att jag hade svårt att passa in. Jag kanske sade Ja till saker jag inte ville & hade nog ganska låg självkänsla. Jag sade inte ifrån när jag kände att några pratade strunt, jag menar, vad skulle folk tycka om jag sade vad jag egentligen tyckte & tänkte? Ni vet när man försöker passa in under mallen att vara perfekt. Aldrig skämma ut sig, alltid ta beslut efter vad andra förväntade sig osv. Typiskt svensk mellanmjök!

En dag kände jag bara Fuck It! Varför ska jag gå runt & inte våga vara mig själv?

Livet är alldeles för kort för att jag ska leva under några andras åsikter om vad som är rätt & fel.

 Vad är det för fel med att våga leva & prova på saker?

 

Så det jag egentligen vill säga är väl att jag är extremt stolt över mig själv, att jag vågar vara mig själv, ta dom beslut efter vad som känns rätt för mig & strunta i andras åsikter. Allas liv ser olika ut, att skaffa 10 barn är kanske rätt för mig men helt fel för någon annan. Tänk om alla bara kunde glädjas åt varandra i stället, se deras glädje och dela den istället för att tala om oftast bakom folks ryggar att saker oting är fel. vem bestämmer egentligen det? Rätt & fel är olika från person till person. Visa kärlek & glädje!

Jag vill leva fullt ut, jag skulle aldrig längre få för mig att inte prova på saker bara för att jag vore rädd att skämma ut mig eller vad andra folk ska tycka. Som att dansa öppet på gatan med barnen till en sådan där gatumusikant ni vet? En eftermiddag i fullsatt Göteborg går vi förbi en man som sitter & spelar en låt, det rycker i kroppen på både mig & barnen så vi bestämmer oss för att stanna och dansa. Folk tittar, börjar viska & prata, men det slutar med att fler familjer, en efter en kommer & deltar tillsammans med oss. Vilken glädje i barnens ögon & så jäkla befriande. Bjuda på sig själv, leva, dansa, älska!

Förr hade jag velat dansa, hoppat & skuttat av glädje tillsammans med barnen, men jag hade inte gjort det, för tänk om folk skulle tycka jag vore knäpp & snacka om att jag skulle skämma ut mig.!

Dessa tankar skulle jag aldrig tänka längre, inte efter att jag verkligen insåg att det är mitt liv jag lever & inte någon annans, ska andra människor begränsa mig? Aldrig!

 Jag har hört från folk som legat på sin dödsbädd, att saker man oftast ångrar när livet är på väg att rinna ut är alla dessa saker man aldrig gjorde, sällan saker man gjort!

 

 

Sjung som om ingen hör dig, dansa som om ingen ser dig & älska som om du aldrig blivit sårad!

 

För att läsa fler bloggar som deltar i Kajsons Julkalender så gör du det HÄR!

 

Puss & Kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria 8barns mamma

    Vilken härlig inställning till livet? jag önskar oxå att ja vågade mer.. men sen kommer en sväng av oro vad folk ska tycka o tänka, man backar tillbaka.. som du skriver att man lär ångra de man inte gjorde, man har ju faktiskt 1 liv..de ska man ta till vara på❣