Therese Wickman

SÖMNLÖSA NÄTTER OCH DRÖMMAR OM FRAMTIDEN!

Godmorgon Måndag höll jag på att skriva, men får nog ändra till god eftermiddag fina du!

 

Vi misstänker att Matheus håller på att få tänder, han som annars alltid är så himla glad har fler & fler gnälligare perioder, inte alls farligt, men vi har märkt en skillnad. Han dreglar enormt och vill desperat få in saker i munnen & gnaga på, men framförallt så märker vi av det på nätterna. Eller gör vi det? Haha jag vet inte längre, han har aldrig sovit vidare bra om jag tänker efter. När han väl sover hyfsat bra med endast 2-3 uppvak per natt så kommer en ny period i utvecklingen som stör hans sömn. Bara gilla läget & försöka sova en kort stund med honom på förmiddagen medan han fortfarande sover sin förmiddagslur.

Kommer ihåg att Ellah också sov dåligt under nätterna, precis som sin lillebror medan Kidh sov nästan hela nätter från han var nyfödd. Tänk så olika det är från barn till barn trots samma rutiner, hem & kärlek.

Constantin kommer vara hemma hela veckan & som det ser ut nu enda fram till Mars. Hans nya jobbkontrakt börjar gälla 1 mars & fram till dess tänkte han plugga svenska på heltid. Det kommer ge oss betydligt mindre pengar att röra oss med, då vi helt enkelt kommer få leva på min peng fram till dess, men vi ser det lite som en investering i framtiden. Constantin är väldigt serviceinriktad & har lätt för sig, men det är svenskan som sätter stopp & med den kommer han kunna komma hur långt som helst & framförallt öppnar det fler dörrar för honom inom jobb & drömmar..

Vi pratar om framtiden, drömmer om vårt hus & vi är mer & mer eniga om hur vi vill ha det. Ett stort hus ute på landet, nära till naturen, kanske med en häst på gården, några höns & med ett hus på gården så vi kan ta hem Constantins Pappa. Han ska inte behöva leva helt ensam, i ett förstört hus på landet i Rumänien utan någon familj i närheten.  Han skulle dessutom älska att hjälpa till på gården, ta hand om djuren, vara nära sin son & barnbarn & känna att han tillför något <3

 

Vi är inte rädda för att flytta ut ett par mil utanför Örebro för att ha råd att ha det där stora huset vi drömmer om & vi vill gärna sätta vår egen prägel på huset & kan tänka oss köpa ett hus som behöver renoveras. Med Constantin & hans vänners kunskap så känns det helt rätt..

Nu låter det som vi redan har ett hus på G, men det är bara jag som tittar runt på Hemnet & drömmer om framtiden 😉 Men en fråga, är det någon av er som bor en bit utanför stan där ni bor? För & nackdelar?

Där vi bor nu, är ett populärt villaområde, speciellt bland barnfamiljer & vi trivs jättebra. Det känns lite som landet & ändå tar det bara 7 min in till stan med bil & det är cykelavstånd. Dock kostar ett hus i den storleken vi behöver inte under 4 miljoner om det inte ska vara ett totalt ruckel som vore obeboligt. Jag, eller vi känner att vi vill göra så mycket mer än att bara bo. Vi vill inte betala skyhöga priser i boendekostnader utan vill fortfarande kunna göra det där lilla extra i livet, som att resa, unna oss, låta barnen gå på aktiviteter utan att tänka på att man ska behöva vrida & vända på varenda krona….

Ibland undrar jag hur folk har råd? Nya hus för flera miljoner. med vanliga svenssoninkomster?

 

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann

    Hej!
    Bor på landet ca 20 min från uppsala och har aldrig ångrat mig.
    Så mkt bättre skolor mm
    Vi gjorde så att vi köpte ett hus som gick att bo idirekt köpte det 2008 byggt 170 renoverat 1990.
    Det var inte super fint men rent och frächt…sen har vi rustat det nödvändigaste eftersom…inte rustat bara för att det ska vara nytt.
    Aldrig varit lyckligare och nöjdare än nu med min träpanel på väggarna :))

  2. Carola

    Vi bor ca 8 km utanför Gävle . Mitt i skogen, i utkanten av ett naturreservat. Har haft besök av Björn flera gånger under sommaren ?Vilken tur! Vi skulle lätt ha råd att bo mitt i stan, men varför lägga pengar på det?!
    Ni gör helt rätt som kikar lite utanför stan. Man får oftast väldigt mycket mer för pengarna där.
    Jag finner det helt otroligt att folk tycker att det är värt att betala fantasisummor bara för att bo.
    Det är ju liksom inte själva bostaden som är viktig…det är vad man fyller den med!
    Jag håller tummarna för att ni ska hitta det perfekta stället för just er. Så fint om ni kan ta Constantins pappa till er också ❤️

  3. Jenny S

    Vi bor på landet, öster om Örebro, strax utanför Stora Mellösa. För oss är det perfekt! Det är landet med stor tomt, lugn och ro men samtidigt nära till stan (ca.15min) eller samhället (ca 5min). Dessutom har vi buss i närheten. Visst får man köra barnen till kompisar och så, men vi vill inte bo i stan, mitt i smeten med folk överallt. Här är det lugn som råder oavsett tid på dygnet eller årstid. Skolbuss till skolan om man behöver den 🙂 Det negativa skulle vara att det krävs två bilar i mångt och mycket, såvida man inte kan ta bussen till jobbet.

  4. Therese

    Vi bor ”på landet ” vi har dock ca 2 mil till 2 halv små städer där vi kan handla mat och göra övriga ärenden man behöver göra.

    ska vi dock besöka diverse klädes affärer och andra affärs kedjor får vi köra antingen 4 mil eller 8 mil
    det är dock inget som stör oss.
    Vi bor bra och även om vi får köra barnen till diverse aktiviteter så är det värt det.
    jag vill inte heller lägga flera miljoner på ett hus.