MIN SAMBO VILL HA FLER BARN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

MIN SAMBO VILL HA FLER BARN!

I förra veckan kläckte Constantin ur sig att han funderat & kommit fram till att han gärna vill att vi snart börjar jobba på ett syskon till barnen.

Blev ganska så förvånad om jag ska vara ärlig. Inte att han vill ha fler barn utan att han vill ha det inom så snar framtid. Visst vore det mysigt med ett till barn till familjen, mitt hjärta har kärlek så det räcker, men jag är inte där en.

Fortfarande sover Matheus väldigt dåligt på nätterna & han är fortfarande så liten att jag inte ens skulle kunna tänka mig att vara gravid just nu. Jag blir så dålig av att vara gravid, mår fruktansvärt illa dom första 18 veckorna & bara tanken på att vara konstant illamående, gravidtrött & samtidigt ha vakna nätter & kunna vara en bra mamma till Matheus & mina andra barn… Vi kan säga som så att jag inte riktigt är där än, vilket Constantin tydligen är 🙂

På ett sätt gör det mig såklart jätteglad att han vill ha fler barn, men vi har sagt båda två, att blir det inga fler barn så är det ändå helt ok. Vi har ju tre fantastiska barn i huset redan, men samtidigt vet jag att en längtan över fler barn finns inom Constantin.

Men även om längtan om fler barn finns, säkerligen hos oss båda två så anser jag det vara viktigt att vi har råd till det.  Jag vill att alla barn ska ha lika stor chans till att gå på aktiviteter när dom blir äldre, att vi har råd till det där lilla extra i vardagen som utflykter & resor.

När vi köpt hus & flyttat till större & när vi har en ordentlig plan för framtiden angående våra jobb, vart vi ska bo mm, då kan vi ta upp prat om syskon igen. För hade barnen & Constantin fått bestämma så vore jag gravid redan nu.

Vi får se vad som sker, hjärtat & längtan rymmer fler barn, men är som sagt andra viktiga faktorer som spelar in, om ett par år kanske….

 

 

Åh så liten han var, vårt lilla Penntroll <3

 

Har du barn? Isåfall hur många & har du en längtan efter fler?

 

Puss & Kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Tre barn här, äldsta 7 år, mellersta 5 och yngsta 3 mån. Känner oss helt färdiga så här blir det inte fler. Njuter extra mycket nu med trean då man vet att det är sista gången med bebistid. 🙂

 2. Alexandra

  Jag har min lilla åtta på G!
  Började om med min 10 år yngre sambo efter ett långt äktenskap med 3 nu stora/vuxna barn.
  Jag var väldigt ung när jag fick mina första.
  Mina minsta barn är 7, 6, 3,5, & 1,5 år.
  Och nästa lilla bebis kommer till våren:)
  Livet blir inte alltid som man tänkt sig..
  Men så mycket bättre det blev!
  Vi har dock ett stort hus. Och min walk in closet blev ett pysselrum.. men det är det värt!
  Tror dock inte det blir fler barn, måste hinna med dom andra också:)

 3. Karro

  Vad härligt att få och ha möjligheten att planera så! Att ha lugnet och bara säga ”om några år kanske.” Jag säger det med sorg i hjärtat att vi inte kan få barn själva och att planera in sprutor, en hög kostnad för att ens kunna försöka, att inte veta om den kostnaden är ”bortslösade” pengar..gör att vi landar i att vår fantastiska mirakelunge inte kommer att få något syskon 🙁

 4. Sarah

  Jag och sambon har tvillingtjejer på 5 år. Absolut skulle jag kunna tänka mig fler barn, men vi har väldigt skilda åsikter om detta då min sambo absolut inte vill. Jag är 36 och sambon 44

 5. Elle

  Jag har fem barn! Två pojkar på 10 å 8. Sen tre flickor på 6år, 4år och minsta på 8månader!
  Är 34år. Samma pappa till alla.
  Kände mej aldrig klar efter fyra! Men sen femman kom är jag äntligen klar!!!! Känner så just nu iaf. Lycka till i framtiden!

 6. Ellinor

  Jag har 3 barn ❤️ äldsta på 8 – Felix.. mellersta på 5 -Adam.. Och minsta på 7mån – Selene (uttalas som ie i namnet ist för e)..
  Är 31år.
  Självklart vill vi ha fler, men inte än. ❤️

 7. Linda

  Min yngsta dotter är 2 dagar äldre än matheus faktiskt sen har jag en som fyller 2 år 26e november och en som blir 4 i januari. Samt 3 bonus barn som är 8,10,13. Jag hade kanske kunnat tänkt mig ännu en men min sambo har steriliserat sig så tillsammans med honom blir det ej några fler. Hade vi inte varit tillsammans i all evighet å jag hade träffat nån ny det kändes rätt med så hade jag absolut kunnat tänkt mig en till.

 8. mamma

  Har 4 barn, äldsta pojken är 10år honom har jag med mitt ex sen har jag tre små busar 4, 2, 1 och här är det jag som bromsar lite då maken gärna ville haft en till igår typ men jag fyller som sagt snart 30år så jag har ett par åt till förhoppningsvis att skjuta fram dom tankarna även om jag med gärna skulle vilja skaffa ett syskon till nu så känner jag att det är så mycket annat som måste ske innan då jag är mitt uppe i en socionomutbildning och måste lägga väldigt mycket tid på det dom kommandr åren.

 9. Sandra

  Har två barn varannan vecka. Jag känner att jag är färdig och gillar att de blivit “stora” och självständiga. Vill inte ha fler med andra ord . Har mycket kärlek att ge men den kan jag ge de barn jag redan har och hinner med. Jag vill hellre va med dom all min tid och känna mig pigg och välmående. Att ha småbarn kräver för mkt av mig som människa med sömnlösa nätter och allt passet. Så nej 2 är tillräckligt för mig. Har verkligen njutit av att va n
  Med mina barn alla dessa år. Så mitt tips är att Njuta av den bebisen ni har tills dess att du är redo.. man behöver inte ha bråttom, hellre försöka ha tid själva, som 2 vuxna tillsammans så man hinner med varandra.

 10. Sara

  Jag och min sambo har två barn, båda killar som är 2 och 4 (snart 5) år. Jag har sedan lillebror kom känt att nej han kan inte vara den sista. Verkligen, absolut inte, känt mig klar. Sambon har känt sig nöjd med de två vi har. Mestadels för att vi har kommit förbi bebistiden med vakna nätter och killarna börjar bli mer självständiga och man kan hitta på mer saker. Men, häromdagen kläckte han faktiskt ur sig att han ibland kan tänka sig en till. Speciellt när vi har träffats små bebisar så väcks en längtan hos honom och jag blir sååå glad! 🙂 Om jag skulle få bestämma så skulle jag önska att vi fick nr 3 om ca 1,5 år. Så bearbetning och planering för en till finns delvis och jag hoppas hoppas. 🙂

 11. Sann

  2 barn. En på 2 år i slutet på november och en bebis på snart 5 månader. Att skaffa barn tätt var nog bland de bättre besluten ❤ Och kan absolut tänka mig en till. Även om jag känner att jag kan tänka mig en till snart. Så får de nog vänta till yngsta är 2-3 år iallafall..

 12. Sa

  2 barn. En på 2 år i slutet på november och en bebis på snart 5 månader. Att skaffa barn tätt var nog bland de bättre besluten ❤ Och kan absolut tänka mig en till. Även om jag känner att jag kan tänka mig en till snart. Så får de nog vänta till yngsta är 2-3 år iallafall..

 13. S

  2 barn. En på 2 år i slutet på november och en bebis på snart 5 månader. Att skaffa barn tätt var nog bland de bättre besluten ❤ Och kan absolut tänka mig en till. Även om jag känner att jag kan tänka mig en till snart. Så får de nog vänta till yngsta är 2-3 år iallafall..

 14. Em

  Jag har 4 barn som är 13, 10, 7 och 7 månader. ☺️ Jag skulle inte ha fler än max 3 och nu när jag har 4 så Känner jag (konstigt nog) att jag kan tänka mig en till 🙈🤷‍♀️😅men vi får väl se hur det blir med de.

  1. 4 barn

   Har också 4 med nästan samma åldersintervall – 14, 10 och 7 år och fyran på 9 månader. Har varit helt ljuvligt med denne lille och att få uppleva ytterligare en graviditet, förlossning och spädbarnstid. Har också funderat på om man skulle kunna hoppas få vara med om detta en gång till, men man måste ju räcka till för alla och för oss räcker det nog till så här ändå 😊❤️

 15. Tessan

  Vi har 3 barn, 10 år, 8 år och 2 år är dom. Dom äldsta är pojkar och minsta en tjej. Inga fler, aldrig aldrig aldrig. Min man kan dock tänka sig en till men jag är såååå klar, visst de är hårt och skär lite i hjärtat att säga de. Men min kropp pallar inte, får sån enorm foglossning och snittad med alla och läkaren rekommendera inte ett snitt till (såklart va de inte farligt). Visst kan jag känna att de vore mysigt med ett syskon nu till lillan så hon har ett syskon i nära ålder men samtidigt är hennes bröder dom bästa som alltid sätter henne i första hand. Men nej inga fler här!!!!

 16. Sandra

  Vi har tre barn. En pojke på 9, en tjej på 6 och en tjej till på snart 9 månader. Men nu är vi klara, dock tror jag aldrig att jag helt kommer förstå det. Jag har älskat att vara gravid, haft underbara förlossningar. Men som du också skriver, man ska ha råd och kunna ge varje barn lika mycket. Kärlek finns det massor! 😍

 17. Johanna

  Vi har 1 gemensamt barn en liten son på 7 månader, min sambo har 2 till på 12 och 15 år. Jag vill gärna ha en liten till men vi va ofrivilligt barnlösa i 8 år höll på med IVF i 2 års tid innan lille Sixten kom. Men blir de så blir de, annars får vi/jag nöja oss med vår lilla skatt.

 18. Ulrica

  Vi har tre barn på 7,4 och 2 år. Vi är väldigt nöjda med våra tre. Nu när minsta är större är det så skönt att slippa vakna nätter, blöjor, nappar och vagn 😊

 19. Jennie

  Vi har fyra barn i åldern 6-18.Två pojkar och två flickor.Tyckte det var alldeles lagom med tre barn,men så ville maken ha en till och jag gick med på de.Och hon gjorde vår familj komplett.Vi vill inte ha fler barn och det är skönt nu när de börjar bli större.Vi har två stora hundar också som tar en del tid,men barnen är delaktiga i promenader etc.

Annons