SKA VI GÅ I FAMILJERÅDGIVNING & HUR ÄR DET EGENTLIGEN ATT JOBBA MED SOCIALA MEDIER? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

SKA VI GÅ I FAMILJERÅDGIVNING & HUR ÄR DET EGENTLIGEN ATT JOBBA MED SOCIALA MEDIER?

Tänkte ta tillfället i akt medan Matheus ligger & sover middag & besvara era sista frågor som kom in under frågestunden på Instagram..

 

Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?

Senaste tiden tycker jag vi lagt betydligt mer på mat & dyligt, men det är kanske inte heller är så konstigt då kostnader som blöjor, välling, ersättning mm har tillkommit samt så är jag hemma hela dagarna & barnen kommer hem tidigt & äter numera mellanmål hemma varje dag vilket också drar i väg på kostnaderna. Har bestämt att vi ska bli bättre på att lägga upp en budget för mat men det har inte riktigt blivit så än. Men vi lägger i snitt ca 7500 kr i månaden. Vissa månader mindre & ibland mer beroende på vad vi har inplanerat.

 

När blev du influncer & vad gör det värt att fortsätta?

Jag bloggade en del innan jag var med i TV 2013, men då skrev jag mest för mig själv & för släktingar som inte bodde i närheten av oss. Det var väl efter Ensam mamma söker som det tog fart & det är väl sedan dess jag kunnat få betalt för mitt jobb. Många följer mig sedan tv serien medan en hel del av mina följare inte ens har en aning om att jag var med i EMS 2013…

Det som gör det värt att fortsätta är all den kärlek jag får från er, dom extra pengarna som kommer in till vår familj som gör att vi nu har råd att unna oss, dom vänner man får längst vägen & dom extra fördelar som kommer med saker jag bara kunde drömma att ge mina barn förut. Som besök på nöjesparker, resor & andra roligheter…..

 

Jag har tänkt att sluta, inte minst för bara någon månad sedan, då det tar så himla mycket mer tid än vad folk tror med sociala medier & allt jobb som ligger bakom. Oftast jobbar jag sent på kvällar & nätter samt när Lilleman sover om dagarna & det kom till en gräns där jag kände att jag inte orkade mer.. Men fördelarna väger till slut alltid över, iallefall som det är just nu. Det ger mig möjlighet att vara hemma längre med Matheus, spendera mer tid med mina stora barn, det ger oss extra pengar i familjekassan så vi kan åka på resor & samla till en kontantinsats till ett hus & äventyr vi kan minnas förevigt.

Dock har jag sagt att den dagen jag går tillbaka till arbete, efter min mammaledighet så kommer jag troligen sluta arbeta inom sociala medier då tiden inte räcker till för både och..

Känner du att du har energi & orkar med om dagarna?

Det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar känner jag mig full av energi & har världens livslust medan andra dagar känna att jag inte hinner 10% av allt jag vill & behöver hinna. Jag jobbar hela tiden med mig själv för att sänka kraven på mig själv & gör alltid to do listor för varje vecka…

Men jag sticker inte under stolen med att det vissa dagar känns svårt att hinna med att vara en bra mamma, ta hand om hemmet & samtidigt vara en “bra” sambo..  Känns som om man hela tiden bollar med att göra alla i familjen nöjda & se till att dom mår bra & glömmer bort då & då att sänka farten & kraven på sig själv. Vissa dagar är enklare än andra <3

Nu exempelvis har Matheus i en period sovit väldigt dåligt på nätterna vilket gör i sin tur att även jag sover som en kratta. Jag har valt att lägga all ångest & press åt sidan & legat kvar i sängen hela förmiddagen med honom & sovit middag tillsammans sen tar jag det viktigaste på to do listan & skjuter upp det mindre viktiga till en dag som passar bättre för oss båda <3

 

Hur mycket väger Matheus & hur lång är han?

Vi har inte varit iväg till Bvc på några veckor så jag vet faktiskt inte. Dock var vi in till Akuten i förra veckan när han var sjuk & då vägde han 7600 gram men längden har jag ingen aning om. Han växer så det knackar!

 

Tar du ut några föräldradagar eller väntar du till Matheus blir 1 år?

I somras tog jag ut lite föräldradagar men nu under hösten när jag har en hel del jobb så sparar jag på dom så jag kan vara hemma så länge som möjligt… Så just nu tar jag inte ut några föräldradagar!

Hur läge har du tänkt vara mammaledig?

Så länge som möjligt? Drömmen vore att ha honom hemma till han blir minst 1,5 år gammal & då kanske möjligtvis börja gå ett par timmar om dagen på förkola 3 dagar i veckan & att jag tar ut mammaledighet fredagar & måndagar & jobbar med sociala medier tis-tors ett par timmar om dagen. Men allt beror på vart vi är i livet just då. Vi pratar eventuellt om fler barn & skulle det bli så, så kanske Matheus blir hemma betydligt längre.. Vi får se helt enkelt, men vill ha honom hemma så mycket vi har möjlighet till!

 

Bråkar du & Constantin & vad är ni mest osams om?

Ja vi bråkar, i perioder oftare än andra. Just nu har vi faktiskt haft en ond spiral på några veckor som vi precis tagit oss ur. Ni vet där man irriterar sig på allt, tjafsar om saker man annars inte tjafsar om & där man sårar varandra mitt i ett bråk?

Sömnlösa nätter, kulturkrock & olika åsikter är inte alltid lätt.

 

Vi har pratat om att boka tid hos någon att gå & prata med. Vi missförstår lätt varandra men menar i slutändan likadant & vi båda vill ha hjälp att kommunicera. Jag har saker jag kan bli bättre på & likadant Constantin & istället för att bara låta det vara så vill vi tillsammans jobba på att bli det bästa VI för en så fin framtid som möjligt med varandra..

Ett långsiktigt förhållande är så mycket mer än humor, kärlek & passion till varandra, även om dessa bitar också är otroligt viktiga, Men dessa bitar behöver vi inte jobba på 😉

 

 

Nu har jag några frågor till er som ni jättegärna får besvara här nedan i kommentarsfältet.

Har du & din partner gått iväg på familjerådgivning eller är det något du har funderat över?

Vill förtydliga att för mig handlar inte familjerådgivning om kris i relationen eller att man är på kanten till att lämna varandra, som många kanske fortfarande har föruppfattade meningar om? Utan för mig handlar det om att man som par älskar varandra, vill ha en fin framtid tillsammans men vill utvecklas som par & jobbar på att ha den absolut bästa relationen..

Hur mycket pengar lägger du på mat i månaden & hur många är ni i hushållet? Kan du rekommendera någon bra app eller liknande för att få mer koll på sina utgifter?

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sarah Johansson

  Parterapi är det bästa vi gjort! Lärde oss massor och det va riktigt kul. Kör på det! De är så proffsiga. Pratar objektivt kring problem generellt (som man känner igen sig i) efteråt känner båga att terapeuten var på ”min sida”. Så skönt!

 2. Molly

  Det är verkligen en utmaning när man inte talar samma språk och engelskan blir det man använder. Jag och min sambo missuppfattar varandra emellanåt framförallt när man vill tala om ”viktiga” saker och känslor. Man kan liksom aldrig hitta rätt ord art sätta på känslan som man kan på sitt modersmål. Ibland skriver vi på ”vårt eget” språk och översätter i Google translate. Det fungerar faktiskt bra 🙂
  Sen får man nog inte glömma att C kommer från en helt annan kultur och Sverige är ju en helt annan värld för honom vad gäller mycket.
  Tror ni kommer få kämpa väldigt mycket. Sånt där är inte lätt att ändra på och det ska judo kännas rätt för båda att ”ändra” på sig.
  Hoppas ni båda har ”andningshål” vid sidan om det kommer nog behövas. Och ör bog väldigt viktigt

 3. Danni

  Förstår exakt vad du menar, vi var hos familjerådgivning för 1 mån sen trots att vi kommit ut ur vår onda cirkel. Ville ändå gå dit för att se om dem kunde ge oss konkreta tips och råd för att kommunicera. Nu pratar vi båda svenska men även vi är olika och tänker annorlunda och i stridens hetta vill strypa varandra.
  Tyckte det kändes väldigt bra! Skönt att ha en opartisk person som lyssnar och återberättar mina / hans tolkningar ur en annan synvinkeln. Utan att brusa upp utan tala med oss på ett vis som båda förstår. Om du hajjar 🙂

  Vi är gifta- tsm 8 år & 2 kids i förskoleålder. Äter för ca 5-6000kr / mån, alla luncher hemma då vi jobbar hemifrån båda två.
  Lagar allt fr scratch, då vi tränar – äter mycket och nyttigt.

  Ingen app sorry ☺️

 4. Emma

  Sätter in 5000kr varje månad på Icakortet och vi är 2 st vuxna, en 5-åring och en bebis på 3 månader. Jag har swedbank ochvhar precis börjat använda utgiftskollen i bankappen. Riktigt bra och intressant att se vart pengarna går.

 5. Danni

  2 vuxna, 2 barn och en hund. Mannen arbetar skift och äter frukost, lunch, lunch, middag, kvällsmål.
  Dock tillagar jag allt från grunden och kollar extra priser osv så det spar vi ju rätt mycket på. Men vi lägger 5-6000kr

  Vi har gjort en egen ”bankbok” på datorn där vi sammanställer varje månad alla utgifter.
  Kan maila den till dig om du vill se 😊

  Familjerådgivning är något jag förespråkar för jag tror verkligen att det kan hjälpa om man hittar rätt psykolog/kurator lr så.
  Som man klickar med och som alla känner sig trygg med. Man kan få bra verktyg liksom 😊

  Mannen har också förstått det nu efter att vi sett serien Bonusfamiljen

 6. Jessica

  Vi är en familj på två vuxna och 6barn, varav ett ammas. Men allt som allt med allting man handlar på Ica ligger vi på runt 8000kr i månaden. Då ingår allt utom tvättmedel, städprodukter och sånt man kan handla billigare på tex rusta eller öob. Vi beställer mat på Ica Maxi varje söndag som vi hämtar på måndagen, sen ströhandlar vi bröd, mjölk m.m efterhand det tar slut. Så ca 1200kr på Maxi och sen max 500kr i extrakostnader på närbutiken varje vecka.
  Vi försöker handla säsongsvaror och efter ICAs erbjudande.

 7. Sara

  Vi är 2 vuxna och 3 barn i åldrarna 6, 3,5 och 7 månader. Med blöjor, mat , välling hygien, städgrejer osv, allt man handlar på Ica lixom, lägger vi mellan 7500-8500 i månaden . Skriver matsedel varje vecka och handlar därefter , brukar bli 1500-2000 per gång .

  Vi har oxå pratat i perioder om rådgivning . Mest i förebyggande syfte . Jag tror alla par skulle behöva ha nån att prata med som kan hjälpa en förstå varandra och ge en lite proffesionellt tips man kan använda i vardagen för att man ska kunna leva tillsammans resten av livet 😄 många börjar ju gå i rådgivning när de är för sent, när problemen är så pass stora att det inte går att reparera . Så jag tycker man ska gå INNAN man får riktiga problem i förebyggande syfte 😄

 8. Saga

  Vi är två vuxna och en åttamånaders, bor i Sthlm och lägger cirka 3500:- i mataffärer och sen 1000-2000 på att ära ute på restaurang (eh snabbmat).

  Ett tips när du säger att er kommunikation är dålig är att gå på engelskakurser så att ni båda blir flytande och då kan kommunicera lättare utan missförstånd. Det är jättesvårt att ha ett förhållande som inte är på någons modersmål, speciellt när det kommer till bråk och diskussioner. Det är lätt att man inte får fram det man vill säga på rätt sätt.

 9. Malena

  Vi lägger ca 6000 på mat och annat man köper på mataffären. En vuxen, son Snart 17, dotter snart 14, son 12 och dotter snart 5 år. 3 av oss äter laktosfritt.

 10. Karin

  Finns en app som heter Matpriskollen, där du kan klicka i “dina” mataffärer och så kommer alla extraerbjudande upp. Nu har jag bara ett hemmavarande barn hemma, men har fått ner matkontot till max 500 kronor i veckan.

 11. Norrlänskan

  Vi har gått till familjerådgivningen då vi haft problem hemma med sambons dotter. Hade kunnat skriva en bok om hennes beteende mot mig och hur illa hon gjort mig psykiskt. Familjerådgivning var dock inte alls rätt ställe för oss. Dem skriver inte ner saker under besöket och ingenting journalförs så jag kände inte att de ledde någonvart då de varje gång var som att man var där första gången om du förstår hur jag menar? Just nu är de lugnt hemma hos oss men dyker problemen upp igen kommer vi vänta oss till en psykolog istället. Kram och lycka till

 12. Sofia

  Vi använder Gekås Shoppingkort och för över pengar på det varje månad. Jag och min sambo har varsit kort som är kopplat till samma konto och använder detta varje gång vi handlar mat och inte till något annat. på så sätt vet vi exakt hur mycket vi lägger på mat varje månad 🙂 och dessutom får man bonuscheckar på Gekås (100kr för varje 10000 handlade kronor) som vi använder när vi handlar julklappar. Win win! 😊 Nu är vi bara två personer men handlar för ca 4200kr/månad.

  Tack för en fantastisk blogg 😊 Du inspirerar verkligen Therese!

  Kram från en som följt dig sedan EMS ❤️