VAD ÄTER MATHEUS & HAR VI NÅGRA MATRUTINER? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VAD ÄTER MATHEUS & HAR VI NÅGRA MATRUTINER?

Hej!
Får man komma med ett önskeinlägg?
Min son är två dagar äldre än Matheus och jag tycker det är knivigt att veta hur han bör äta på en dag. Han har ätit ersättning sen start, och nu på sistone lite gröt/frukt på morgonen och ibland lite på kvällen om han ätit dåligt med ersättning under dagen. Helst hade han levt på gröt, han ÄLSKAR det – men det går ju inte..
Hur ser en matdag för Matheus ut – och hur tänker ni med mat nu under hans första år. När bör man gå över mer och mer till vanlig mat, och när kan man sluta med ersättning? Och hur får man i de små liven nog med vätska om de slutat dricka ersättning?
I en perfekt värld hade jag ammat eller gett ersättning för evigt eftersom det är så mysigt men vad gör man när de vägrar?
Tacksam för tips !

 

Hej, jag vet inte om jag är till vidare hjälp i din situation då jag inte är någon expert men självklart kan jag berätta om hur det ser ut hos oss & hur vi gör med mat till Matheus.

 

Ska jag vara ärlig känner jag ingen stress eller press kring själva mat situationen. Kanske för att detta är mitt tredje barn ?

Än så länge tycker jag inte att vi fått in någon rutin över när han äter & vad han äter utan han lever fortfarande mestadels på ersättning & äter när han är hungrig.

Dock äter han numera sedan någon vecka tillbaka alltid gröt på kvällen & sedan välling i stället för ersättning. Har fått för mig att detta gör han mättare under natten?

På dagarna ser det så himla olika ut. Vissa dagar äter han bara ersättning medan vissa dagar äter han gröt på morgonen & mat på dagen. Kan bli potatis & morötter jag kokat som vi mixar ner till pure. Frukt går alltid hem & det blir oftast en halv burk fruktpure per dag.

Som du hör har vi inte kommit in i några rutiner än angående maten & till skillnad mot mina tidigare barn känner jag ingen stress över det heller utan det kommer naturligt med tiden. Matehus sitter alltid med vid middagsbordet när vi äter & visar intresse för vår mat & vi brukar alltid låta han smaka på det vi äter i den mån det går.

 

Jag anser att är ditt barn inte ens 6 månader gammal & älskar gröt. Låt han äta gröt & ersättning & låt han sedan alltid få testa andra smaker för att väcka ett större intresse för mat. Men känn ingen stress, prova dig fram, låt han smaka mat & frukt & låt han äta så mycket han vill. Men tror det kommer komma med tiden, helt naturligt. Så länge han är nöjd, mätt & belåten med gröt & ersättning så låt han få äta det 🙂

Rutinerna med frukost, lunch, middag kommer komma automatiskt med tiden han växer & sovstunderna på dagarna blir färre. I allefall har det blivit så här hemma med mina tidigare barn. Men som sagt, jag är ingen specialist utan delar bara med mig av egen erfarenhet. Lycka till <3

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.