TA TILLVARA PÅ ENERGIN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

TA TILLVARA PÅ ENERGIN!

Inlägget innehåller adlinks

 

Från att ha varit ganska sjuk till & från under hösten har jag nu fått tillbaka massa energi & det känns underbart.

 

Det gäller att ta tillvara på energin så idag har jag storstädat huset, lagt upp en to do lista för veckan, slängt in flera maskiner tvätt & tagit en promenad med Matheus..

Dock undrar jag hur länge energin kan hålla sig kvar med en son som börjat krångla något enormt på nattetid. Han vaknar nästintill varje timme & så här har det hållt på i tre nätter nu. Till och med så Constantin som annars brukar sova så djupt skämtade om att sälja honom på blocket imorse..

Vi har börjat ge han gröt samt välling i stället för ersättning som kvällsmål för att han ska känna sig mättare längre, men han vaknar ändå. Som om han har svårt att komma in i djup sömn. Fler 5 månaders bebisar på väg in i 6 månader som också har problem med sömnen?

 

Ni är flera som frågat vad vi valde att köpa för Åkpåse till vagnen & det blev tillslut en svart Bjällra Of Sweden köpt på Rea hos Babyland.

Det finns fortfarande flera Åkpåsar kvar i olika färger på Rean om ni skulle vara intresserade. Ni hittar dom HÄR

Ta hand om dig!

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag tror också att sömnen påverkas av utvecklingsstörning. När de lär sig mer så sover de också mer oroligt eftersom hjärnan har mer att processa under sömnen. Min lillkille behövde tyvärr opereras och låg på sjukhus en vecka när han var i den åldern. Vaknade jätteofta efter det. Han har nu, vid 9
  månaders ålder börjat sova 8 timmar i sträck, vaknar, äter och sover sedan ett par timmar till. På sjukhuset minns jag att sköterskorna tyckte att sömn fem timmar i sträck för en femmånaders var helt normalt.

 2. Alma

  Vilken mysig åkpåse! Hade velat köpa något liknande till mig själv att ha och krypa in i när man sitter i soffan!😂

 3. Bo

  Vad du bara gnäller. Om du la ner lika mycket tid på att se positivt på tillvaron som att höra reklam för onödiga prylar skulle du nog ha det lättare i tillvaron.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Ursäkta mig??
   Jag bara gnäller? Vad tjänar det till om jag ljuger & visar upp en fasad som inte stämmer in med verkligheten? Att min son just nu går igenom en period där vi får ytters lite sömn här hemma är enligt mig något som behöver lyftas för att få fler mammor där ute att känna igen sig & känna sig mindre “sämre” med sig själva & inte helt ensamma i situationen. En situation som man annars kan känna sig ensammast i världen i. …
   Bara för att jag “gnäller” över dåligt sömn så betyder väl inte det att jag är missnöjd med mitt liv eller inte är tacksam eller ser positivt på saker? Att just se saker positivt är oftast det som får mig att orka dom dagarna när det är som “jobbigast”. Men jag skulle inte vilja byta bort mitt liv mot Något i världen, men för det betyder det väl inte har rätten att “gnälla” ibland..

   Reklam för onödiga prylar enligt DIG, medan många andra är tacksamma för tips jag lägger upp.. Du kan scrolla vidare om reklamen stör dig, men precis som vilken tidning som helst så fungerar bloggar likadant, det krävs annonser för att den ska överleva = jag ska få lön för mitt arbete så jag kan fortsätta göra mitt arbete…. Att göra alla mina läsare nöjda med vald reklam fungerar tyvärr inte, jag tackar JA till det JAG tycker om och kan stå bakom & skulle aldrig tacka ja till något jag själv inte tycker om eller kan acceptera.. Mitt tips, scrolla vidare eller sluta läs min blogg om innehållet inte passar dig i smaken. Men jag kommer aldrig lägga upp en perfekt fasad utåt bara för att se bra ut för andra. Det finns allt för många bloggare där ute som lever det “perfekte” livet & som skapar ångest hos oss “vanligt” dödliga människor…. Ha en fin dag!

   1. Malena

    Jag tycker att du hämger ut din sambo. Tycker han att det är okay att du skriver så öppet om er situation och honom och hans liv? Jag skulle adrig kunna tänka mig att vara tillsammans med någon som blottar det privata så.

    1. theresewickman
     theresewickman

     Han tycker det är helt okey att jag skriver om oss & att vi exempelvis funderar på att gå i parterapi om det var det du tänkte på? Vi skäms inte utan vill hellre visa att man kan prata öppet om sådana här saker utan att det ska verka konstigt? Det betyder ju inte att vi inte älskar varandra eller inte vill leva i hop?
     Jag förstår verkligen inte hur du menar att jag hänger ut honom? Det är ju inte så att jag pratar “skit” om honom?? För att du ska slippa oroa dig för honom så vill jag att du ska veta att han är med på allt jag skriver & är lika delaktig i dom inläggen som jag 🙂

     1. theresewickman
      theresewickman

      Ja tur är väl det HAHA.. TÄnk så underligt det är, dom få som skriver “negativa” kommentarer vågar aldrig stå för vem dom är utan har olika namn hela tiden, men från samma ip adress… KRAM på dig!

 4. Chri

  Vad du bara gnäller. Om du la ner lika mycket tid på att se positivt på tillvaron som att höra reklam för onödiga prylar skulle du nog ha det lättare i tillvaron.

 5. Evelina

  Japp dottern är 5,5 mån å sömnen är så rubbad. Hon drömmer å dom två förstan tänderna har spruckit igenom på 2 vecka så de har väl sin orsak till sömnen också. Men hoppas de vänder snart, och vi har med börjat med gröt då hon inte hade gått upp så mkt i vikt.

 6. Evelina

  Japp dottern är 5,5 mån å sömnen är så rubbad. Hon drömmer å dom två förstan tänderna har spruckit igenom på 2 vecka så de har väl sin orsak till sömnen också.

 7. Rebecca

  Är med om exakt samma! Min kille blir snart 6 månader och vaknar rakt igenom hela nätterna… Tänker också att det måste bero på ett språng eller liknande? Kram

 8. Matilda

  Min son blir 5 månader på fredag och han vaknar alltid kl 04 på morgonen och vill äta, vi har försökt med gröt på kvällen för att hålla honom mättare men han vaknar ändå 😅

 9. Paulina Åberg

  Kan väl säga att Mila iprincip inte sov en hel natt från ca 6-7 månader till runt 1,5 år…så vände det. Hon höll låda i tre- fyra timmar…det var bara att gilla läget då ingenting hjälpte hur vi än försöker få henne att förstå att det var natt….det är sjukt kämpigt men håll ut, ni klarar mer än ni tror 😘

 10. Sara

  Han vaknar inte pga magen tror du? Välling o gröt kan vara svårsmält för dem innan magen vant sig. Min dotter som är 6 månader har provat lite välling blandat med ersättning o de kvällarna jag gjort det har hon vaknat ofta o varit ledsen. Sover bättre när jag inte gett välling i ersättningen. Så jag tänker att hon inte är redo för för mkt sånt än.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Jag tror faktiskt inte det då han höll på så här innan vi började med vällingen? Bytte till välling pågående krånglet & ville prova om han vaknade ofta pågrund av hunger.. Gissar på att det händer mycket i hans utveckling just nu som går ut över nattsömnen. Tack för råd. KRAM

 11. Hanna

  Min son blev 5 månader förra veckan men han har alltid sovit dåligt, de senaste månaderna har han vaknat 1-2 gånger i timmen så det börjar tära rejält på mig. Min sambo jobbar nätter varje vecka så jag tar alla nätter. Håller tummarna varje dag att det ska vända. Hoppas det vänder snabbt för er!! 💞