Therese Wickman

BESVARAR ERA FRÅGOR!

Hej vännen!

Ny vecka & nya friska tag. I skrivande stund sitter jag i sängen med en kopp kaffe & skriver till dig medan Matheus ligger här bredvid & sover sin förmiddagslur. Känner äntligen hur energin sakta börjar komma tillbaka, underbart!

Tänkte ta tillfället att besvara många utav era frågor…

 

Trivs du på ditt jobb på Förskolan?

Både Ja & nej om jag ska vara ärlig. Att arbeta med barn är något utav det bästa som finns. Man får tillbaka så himla mycket glädje & kärlek i från barnen & en varmare arbetsplats är nog svår att hitta. Dock har tiderna förändras, det är större barngrupper & färre personal & vi slits sönder på ett helt annat vis än förr. Det är svårt att få tag på Vikarier kring sjukdomar & det är inte ovanligt att vi går kort om personal. Det läggs mer & mer energi på att lösa det praktiska än vad man har bara vara & leka med barnen. Det suger till slut mer energi än vad det ger & det tycker jag är så fruktansvärt synd, för det är barnen man vill vara med, för det är dom som är vår framtid..

Där jag jobbar nu är en Förskola med 10 avdelningar & personligen är det en anings stor för att jag ska kunna trivas allra bäst. Önskar mer litet, intimt & familjärt där man både som personal men också gentemot föräldrar kan ha en god kontakt med fint samarbete.

Jag har en fast tjänst där & planen är att jag kommer gå tillbaka när min mammaledighet är över, om jag inte hittar något nytt innan. Men känner mig ganska splittrad när det kommer till jobb, vet faktiskt inte vad jag vill jobba med. Drömmen vore att ta med mig familjen & flytta till något annat land för ett halvår eller år & hjälpa till som volontär eller på ett barnhem. Vet ni hur man kan gå vidare med det?

 

Hur ser vårdnaden ut för Ellah & Kidh?

Jag & deras Pappa har gemensam vårdnad. Barnen bor där varannan helg men då & då åker Kidh även dit under vissa veckodagar….

Det ser så mysigt ut med alla barnen, verkar som om det klickat från dag 1?

Ellah & Kidh har längtat efter ett syskon så det har verkligen aldrig varit ett problem. Dom är så himla måna om Matheus & båda två, men speciellt Ellah vill mer än gärna spendera mycket tid med honom..

Numera kan det väl vara Ellah & Kidh som är riktigt i luven på varandra. Från att dom aldrig var osams som små till att dom dagligen retas, tjivas & bråkar med varandra, Dock skulle dom aldrig slå eller kalla varandra elaka ord,  det är big no no här hemma & det har dessutom aldrig hänt! Men det är tillräckligt jobbigt att lyssna på allt tjafs ändå. Kommer det någonsin gå över? 😉

 

Hur går det för Ellahs tandställning?

Det går bra men när hon fick den tyckte jag så himla synd om henne. Hon hade fruktansvärt ont i munnen & fick stora sår på tungan..

Innan hon fick tandställningen så längtade hon efter att få den, men nu kan hon knappt bärga sig tills den är borta.  Hennes tandställning sitter i gommen & det fastnar ofta mat & en del rätter är svåra för henne att äta.

Sist vi var på besök hos Tandläkaren så sade dom att tänderna flyttar sig som dom ska & fortsätter det lika fint så kan dom ta bort den till Nyår.

 

Vart är den stora lekmattan i från?

Delade ett inlägg om lekmattan i ett inlägg för några veckor sedan. Där kunde du också hitta en rabattkod. Du hittar det inlägget HÄR!

 

Hur länge har barnen Ridit?

Det måste bli 3 år denna termin. Dock har vi till denna termin bytt Ridskola då vi sista året inte alls var nöjda med vår gamla. Denna känns redan mycket bättre & dom har lärt sig mer dessa 6 ridtillfällen än vad dom gjorde sista två betalda terminer på förra Ridskolan.

 

 

Vad heter alla barnen i mellannamn?

Kim Ellah Joline

Kim Kidh Vincent

Matheus  Constantin

Vill dock fortfarande lägga till Julian som ett tredje namn på Matheus, får se om jag får min vilja fram i sinom tid. Låter kanske konstigt, men har jag tre namn på dom andra så känns det så konstigt med bara två på Matheus.

Vilket språk pratar Constantin med Matheus?

Han pratar Rumänska, Svenska & Engelska med honom. Men då det bara är han som kan föra vidare Rumänskan så tycker jag det är viktigt att han håller i det språket dom två i mellan & det är oftast det han pratar med honom.

 

Hur gammal är du?

Jag är född i Januari -86 så blir 33 år nu till början av nästa år.

Detta var del 1 av alla frågor, i ett senare inlägg besvarar jag resterande & kommer ni på fler så ställ dom här nedan så tar jag med dom i nästa inlägg..

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Hej Therese.
    Jag skulle vilja ställa frågan angående ålders skillnaden på barnen.
    Hur är det att ha bara två år mellan de största och 7 år/9 år mellan de äldsta och yngsta?

    Jag är lite kluven och får höra att vårat barn kommer bli så ensamt innan hen får syskon. Barnet är 5 år nu. Och syskon planeras om ca 2 år.
    Och att barnen inte kommer ha något gemensamt eller att den äldsta/yngsta kommer vara så ensam!

    Vad har du för åsikter och erfarenhet om ålders skillnaden?

  2. Sara

    Hej! Fina namn era barn har. Tyvärr så har det tillkommit en rätt ny lag där man inte får lägga till mellannamn. Varken på vuxen eller barn, synd då Julian är ett fint namn

    1. fanny s

      Julian räknas som ett förnamn. Mellannamn är något annat. T.ex fick man förut inte ha dubbelefternamn (vet ej om det ändrats nu igen?), istället fick man ha det ena efternamnet som ett mellannamn. T.ex om du gifte dig och ville behålla ditt flicknamn men ändå ha din partners efternamn.

    1. theresewickman

      Därför att KIm är från Ellah & Kidhs Pappa, tror inte det skulle bli så populärt hos Constantin om jag döpte hans son efter mitt x. HAHA