HUR GÖR MAN FÖR ATT VÄCKA SEXET TILL LIV IGEN? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HUR GÖR MAN FÖR ATT VÄCKA SEXET TILL LIV IGEN?

Hur gör man egentligen för att få tillbaka sin sexlust?

Innan jag blev gravid så hade jag & Constantin sex väldigt ofta, eller så ofta det gick att få till med två barn i huset, men absolut ingenting att klaga på om jag säger så 🙂

Under graviditeten hade vi fortsatt sex men desto längre in i graviditeten & desto otympligare jag blev så blev tillfällena mer sällan, men aldrig så det uteblev helt.

Både jag & Constantin är två personer som tycker sex & närhet i en relation är oerhört viktig & vi hade från start ganska stark kemi & passion.

 

Sedan Matheus kom så har min sexlust blivit typ lika med noll. Jag känner mig otillräckligt när det kommer till Constantin, jag vet att sex är en viktig bit för honom men jag känner mig så oerhört osugen på sex. Detta har skapat en irritation mellan oss, eller snarare en frustration kanske jag ska säga?

Han går & småpikar mig & säger att jag vill ju aldrig ha sex, jag älskar nog inte honom osv & allt detta med glimten i ögat, men ändå så känner jag ju att han menar & kanske känner så även om han inte säger det rätt ut i en allvarlig situation.

Samtidigt som jag kan förstå hans frustration så känner jag ju såhär & det är inte konstigt. Jag har fött barn för bara 4 månader sedan, jag sover typ aldrig på nätterna & har ungarna runt mig jämt, & när jag väl får en kort stund för mig själv  så är inte sex det första jag tänker på. Jag är alldeles för trött både psykiskt & fysiskt & jag känner att trots att jag försökt förklara, att jag älskar honom innerligt & att detta mående är en kombo av hormoner, dålig sömn & stress så känner jag ingen förståelse över detta från hans sida..

 

Det hela gör att jag känner mig “dum” mot Constantin för att jag inte kan vara den där passionerade tjejen han vart tillsammans med, samtidigt som jag känner mig besviken på honom att han bara inte kan låta mig vara, andas, läka & ta det i min takt. Kanske hjälpa mig genom att inte pika mig utan istället kanske väcka lusten genom små fina gester, pussar, närhet, hålla om osv & som inte alltid behöver sluta i just sex…

Tycker det är svårt, är så delad i dessa känslor kring detta ämne. Vi har haft sex, vi har fortfarande sex men inte alls lika ofta som innan, jag tycker det kan få vara så en stund, medan jag ser på Constantin att det på riktigt är jobbigt & jag har förståelse för det.

 

Hur gör man? Har du upplevt samma problem i din relation? Och hur väcker man egentligen sexlusten till liv igen?

 

 

 

Gillar du inlägget får du gärna trycka på hjärtat här nedan så jag har koll på vilka inlägg som uppskattas…

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sam

  Detta öppnade verkligen upp ögonen för mig. Hur självisk och oförstående jag är som man. Tack för att jag fick läsa inlägget och allas kommentarer.
  Detta öppnade verkligen upp mina ögon för något som hon försökt förklara om och om igen! Nu känns det verkligen som att jag istället vill hjälpa henne att strukturera upp egentid istället för att tycka synd om mig själv för att vi inte har sex längre lika ofta. Visa henne att jag förstår istället för att bara tänka på mig själv..

  Så tack!

 2. S

  Tror amning drar ner sexlusten rätt mkt.. och sen märkte jag att ju mer sex vi hade desto bättre blev det… man är inte himla bekväm att ha sex i samma rum som sin bebis .. så när dottern flyttade ut kunde jag slappna av mer.. jag behöver ha sex några gånger i veckan för att komma igång och va riktigt sugen igen… jag tror man får jobba lite på det själv genom att kanske läsa lite noveller när tillfälle ges, titta på porr tillsammans om man gillar det eller köpa lite nya underkläder.. dessutom kanske va ärlig och säga att jag vill jätte gärna komma igång igen men att du behöver hjälpa mig lite genom att anstränga dig kanske ge massage och så… men samtidigt gör han det behöver du kanske bjuda till , inte för att han vill utan för att du ska komma igång … för det får du kanske ha som mål, att komma igång igen.. det är väl att ge o ta.. man kanske inte är så sugen till en början utan mest trött men det är ju underbart när man får tillbaka det sköna sexlivet man hade innan 🙂

 3. Maria

  Du behöver sömn 😊och åter sömn . Testa Magdalena graff sex piller från better you och även hennes andra piller hon säljer de ger energi och balans i kroppen kram Maria

 4. Emma

  Så himla glad över att läsa detta inlägg och kommentarer (trots att jag gråter samtidigt). Det känns som någon precis skrivit precis hur jag känt. Jag har en dotter som snart är 10 månader. Under nästan hela graviditeten och nu när bebis finns har min sexlust varit obefintlig. Jag har inte velat ha varken pussar, kramar, sex eller annan närhet av mitt barns far. Däremot har jag haft sug för att onanera. Anyway alla dessa känslor av att bara vilja vara ensam gjorde att jag störde mig på precis allt min partner gjorde och allt jag ville var att få vara i fred och sköta mig och dottern själv (vilket jag basically redan gjorde eftersom jag alltid tagit alla nätter). Sagt och gjort för ca två månader sedan separerade vi och jag känner en frihet samtidigt som det är sorgligt att det inte blev som man förväntat sig.
  Kämpa på och prata med era partners innan det är försent ❤️

 5. J

  Känner igen mig helt och hållet… jag fick mitt första barn för 15 år sedan och sedan den dagen hon föddes har jag inte haft någon sexlust alls.
  Jag har försökt med allt möjligt för att väcka lusten till liv men inget har funkat hittills tyvärr.
  Jag och min man har ju fortfarande sex men inte särskilt ofta och det är alltid han som får ta initiativet. När vi väl har sex så tycker jag att det är jättemysigt men jag känner aldrig den där lusten innan eller att jag längtar efter sex.
  Är det någon som har tips på vad man kan göra så tar jag gärna emot det!

 6. Sassa

  Åh herregud. Det kunde varit jag som skrivit det. Jag födde för 6 månader sen och vi har samma “problem”. Detta är mitt första barn så jag hade ingen aning om att sexlusten kunde försvinna såhär. Men den är noll. NADA. Innan jag fick barn så var jag sugen jämt och vi myste ofta. Men nu.. Jag är full av hormoner, jag har helammat från start, jag är fruktansvärt trött och jag får en otrolig kärlek från min son så jag får knappt plats med sambons kärlek. Så fort jag får en stund för mig själv, så vill jag verkligen vara själv. Jag har ingen ork till att ha sex då. Jag vill bara vara ifred och återhämta mig från allt 🙄 Min sambo har lite svårt att förstå samtidigt som han förstår. Han tvingar mig inte till något men pikar mig ganska ofta. Och jag blir då irriterad över det och då blir han irriterad för jag blir irriterad. Men nu har det som sagt gått 6 månader och jag är fortfarande lika osugen. Kommer jag någonsin bli normal igen? Ville bara skriva att jag verkligen förstår dig!

 7. A

  Hög igenkänning tyvärr.. med 3 barn mellan 4 mån och 6 år och allt va de innebär tryter orken ofta. Och förståelsen hos honom känns ibland helt obefintlig. När jag väl får tid för mig själv vill jag bara få vara och andas ut en stund. Resulterar tyvärr i mycket bråk och en känsla av otillräcklighet.

 8. Linda

  Min dotter är 2 dagar äldre än Matteus. Å vi har väl lite samma sak. Men vi har även 5 barn till. Å jag är väl mestadels trött och inte orkar helt enkelt och sambon har börjat nytt arbete så han är oxå trött osv. Jag vet inte riktigt hur man ska göra för att hitta tillbaka. Känns svårt.

 9. MammaMia

  Tänker spontant att C borde ta några nätter istället för dig? Och att han jobbar är ju liksom inte ett argument att slippa kan jag känna. Han är pappa och bör ta hälften av jobbet då han är hemma. 👍

 10. Aleakim

  Hej! Sådär hade vi i vårat förhållande. Jag tyckte de var så tungt en tid med allt som du förklarar de med hur de är om allt ståhej kring barnen osv.. jag började gå hos en mödrapsykolog via mvc/bvc. Med henne tog jag upp om just den här pressen som var SÅ jobbig!! Allt onödigt bråk som tillkom med de. Hon gav tipset att vi skulle tillsammans jag och min man bestämma att på fem eller mer gånger/kvällar vi ligger nära varandra och myser eller vad man vill kalla det, så får vi INTE ha sex. Oftast när man inte får något så vill man ! Konstigt nog. Men vi klarade oss bra, och det hjälpte! För min del. Jag fick slappna av och inte vara “rädd” att ligga nära eller vara nära honom utan att han skulle börja visa att vi måste ha sex.. För man börjar dra sig undan automatiskt när man vet att han kan vilja ha sex nu, och jag orkar inte. Så var det för mig.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Åh vad jag känner igen mig i det du skriver… Kanske borde prova det, låter som en fin ide.. Du har så rätt i att man får lite “panik” när man ligger nära för man vet att han alltid kommer försöka vilja ha sex nu & det ökar pressa & stressen hos mig & jag drar mig för att ligga nära, vilket är så ledsamt egentligen,… Tack för att du delade med dig <3

   1. Sanna

    Aleakim. Sådär kände jag med. Kände precis så… vågade typ aldrig mysa och gosa då visste jag ok… klockan tickar och jag orksr bara inte ha sex. Oftast va ju dett nått som börjades på runt typ 22 när man vill sova 22.30 ex. Nu blev det ju annat också inblandat då han va våldsam mot mig, så jag flydde. Men den här förståelsen hade han inte alls. Jo kanske när man va gravid, vilken frihet🖒, men sen… nej. Iom att jag hade barnen dygnet runt hos mig dessutom så va man ju lite trött om man säger så. Men han kunde gå och lägga sig en hel eftermiddag och vila. Jag tog barnen ut för han skulle få vila m.m… 👎 Trist…

 11. TL

  Känner igen mig såå mycket!
  Fick barn för ett år sen, inte fören nu har jag börjat få sexlusten tillbaka lite grann. Min sambo har precis som C, gått och pikat mig och säger att jag inte älskar honom.
  Det gör att även vi tjafsar mycket.
  Jag älskar min sambo, men vill att han ska förstå det utan att vi ska ha sex hela tiden..

 12. T

  Känner igen mig såå mycket!
  Fick barn för ett år sen, inte fören nu har jag börjat få sexlusten tillbaka lite grann. Min sambo har precis som C, gått och pikat mig och säger att jag inte älskar honom.
  Det gör att även vi tjafsar mycket.
  Jag älskar min sambo, men vill att han ska förstå det utan att vi ska ha sex hela tiden..

 13. Elin

  Ååå vad jag känner igen mig i din situation. Jag (och min sambo) fick också vårat andra barn för 4 månader sen och senast igår tog han upp diskussionen ”att vi inte ligger med varandra längre”. Det finns även en 2 – åring som tar minst lika mycket tid och omvårdnad som en bebis. Jag håller med dig sömnbrist och barn som är på mig 24/7 gör en inte sugen. Dom två timmarna på kvällen när barnen sover innan jag själv lägger mig så vill jag bara vara ifred och andas ut. Liksom bara vara med mig själv. Hatar att känna denna sexpress och jobbiga tankar om att han kommer lämna mig + en kropp som inte är som förut, lös mage och urammade bröst gör en inte heller helt bekväm. Jättebra att du lyfter frågan, man känner sig lätt ensam i denna fråga..

 14. Jenny

  Ojojoj hög igenkänning på det du skriver. Har verkligen inget bra råd mer än att du får fortsätta förklara hur du känner och vad du behöver. Att ha en liten bebis är ju väldigt fysiskt, man har den lilla på sig nästan konstant. Mysigt såklart, men om den lilla älsklingen faktiskt sover en liten kvart någon annanstans än i famnen är mitt största behov lite eget space, absolut inte ännu mer närhet och sex. Känner också ett tyst krav och frustration från mannens sida men så länge det inte är han som tar alla konstanta uppvak på nätterna och samtidigt roddar allt med större syskon större delen av dagarna får han snällt hålla sin frustration för sig själv. Småbarnsåren sätter verkligen relationen på prov men med tydlighet med hur man mår och vad man behöver för att må bra kommer man långt, kram