Therese Wickman

FINNS DET NÅGON HJÄLP TILL MATHUES!

Och så var favoritdagen på veckan här., Fredag!

Dom stora barnen åker hem till sin Pappa över helgen & vi tänkte ägna eftermiddagen åt att städa upp det sista ute på baksidan innan det blir för kallt. Känns skönt att ha det gjort då vi till nästa helg åker i väg en vecka till Grekland på semester & när vi sedan kommer hem så är det redan Oktober & .det kan då vara skönt att ha tagit in utemöbler, Paviljongen & spapoolen i förrådet.

 

Ikväll blir det dock lugnare tempo, det får bli någon god middag, en film i soffan & ett glas rött vin. Sen ska jag sova tidigt tänkte jag.

Matheus har inatt sovit dåligt. Oroligt & rört sig en hel del & vaknat titt som tätt.. Som om han aldrig riktigt kommit in i den djupa sömn han annars brukar vara i under natten.

Jag gissar att det är magen som krånglat. Han har inte bajsat på två dagar & sedan min bröstmjölk tagit slut så blir han förstoppad då & då & vi får kämpa med plommonpure men ändå upplever jag att han har det svårt att bajsa lika enkelt som förr.

Bvc sköterskan bekräftade att vi kunde köpa Laktolos för hans mage & det började vi med idag. Men, visst tar det ett par dagar innan man märker någon skillnad?

Har du tips på hur vi kan hjälpa Matheus & hans sega mage?

 

Denna fredag till ära så har också lilleman namnsdag. Grattis Matheus på din första namnsdag!

 

Hoppas du får en fin Fredag!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Vi har gett och ger fortfarande våran son rapsolja varje morgon, 1 tesked när han var spädbarn och nu 2-3 teskedar varje morgon, rekommenderat av bvc. Prova de, de hjälper iallafall våran 2 årings mage! ❤️

  2. Emma

    Vi fick tips att ge plommon-, päron,- och aprikospuré och lite vatten till vår dotter när magen krånglade. Fungerade så länge hon fick av alla sorter alla dagar tills magen vant sig vid annan mat 🙂

  3. Mamma till 3

    Håller med ang att byta från baby semp till den nan sensetiv
    Ge du han d-vitamin som du fått från din BVC. Det fick jag nu till mig efter mitt tredje barn att dom kan få ont i magen av oxå. Det ska finns andra droppar utan olja. Jag gav både d-droppar o Semper magdroppar innan jag visste om det, så det gav ju ingen effekt. Slutade med d-dropparna o tror att der blev bättre. Pysventil hjälpte inte oss alls, förutom att det ”retade” rumpan och att hon sen bajsade. Men kunde likaväl ha använt febertermometern. Hoppas allt bli bra

  4. Therese

    Hej Therese! Min son hade jätte problem med hård mage bär han var ca 4 månader. Då rekommenderade 1177 att jag skulle testa messmör. Det var verkligen toppenbra! ?? En tsk om dagen var vår räddning. Hoppas lillkillen blir bra i magen snart. Massor med kramar

  5. Malin

    Det absolut bästa för vår son va babymassage över magen. Hjälpte varje gång, även med bara någon timmes vänta! Fick tipset from bvc som visade oss hur. Fråga!

  6. Camilla

    Jag fick ge mitt ena barn laktulos upp till i 4 års åldern, vill bara förvana att de kan få väldig magknip av det så var försiktig.
    Min dotter klarade det inte varje dag och inte i fulldos.
    Fick ge varannan dag och i mindre mängd, det kan vara något att tänka på om han blir väldigt kinkig nu när du börjar med det!
    Lycka till!

  7. Sandra

    Hej fina du! Vi fick rådet av BVC att byta ersättning till Saga då hon var orolig och ont i magen. Sagt och gjort så bytte vi ut Semper mot NAN sensetiv och oj vilken skillnad ? Sen lite magmassage på de så hoppade magen igång ? Hoppas lillens mage hoppar igång som den ska. Bamsekramar

  8. Sophie

    Båda mina döttrar har varit förstoppade väldigt mycket. Laktolos är inget jag rekommenderar. Min äldsta dotter fick svår magknip av den. Kan dock rekommendera ett pulver son jag har för mig heter importal. Det löses upp i ersättningen. Det har räddat oss många gånger. Dock måste en läkare skriva ut det på recept. Kiwi är också något som är riktigt bra för förstoppade magar. Är min 3 åring förstoppad idag, så ger jag henne två kiwi och magen fungerar direkt igen. Håller tummarna att ni får rätt på magen!

  9. Sofie Strömberg

    Åh vet exakt hur det är med en bebis med trög mage. Min dotter hade det dom 3 första månaderna. Vi använde Lactulos, matolja i ersättningen, ibland messmör. Sen hjälpte vi även henne med pysventil vilket underlättade väldigt mycket ?

  10. Elina

    Antagligen har han blivit hård i magen pga övergången till ersättning men också pga. smakportionerna som ni har börjat med 🙂

    Testa att ha i messmör och ev. Rapsolja i ersättningen 🙂

  11. Mickan

    Testa pysventil!! Det fick jag använda hela tiden för att min son överhuvudtaget skulle kunna bajsa första månaderna.

  12. Catrin

    Hej

    Jag blev avrådd laktulos då det är enormt gasbildande, vilket kan ge magvärk. Jag själv är snittad 3gånger och jag har vid de 2 första snitten blivit rådd till att äta laktulos efter snittet, sagt och gjort, jag blev jättegasig i magen och hade en bubblande och lätt ond smärta i magen. Men jag tänkte att det är nog så det ska kännas…Men vid mitt sista snitt så sa en jättego tjej på BB att jag absolut inte skulle äta laktulos då det är gasbildande och det sista man behöver som nysnittad, istället fick jag ett lackserande pulver- OJ vilken skillnad! Jag mådde helt annorlunda i magen! Aldrig mer kommer jag äta laktulos eller ge det till mina barn. Bara min erfarenhet och jag säger inte att den rimmar lika hos alla ?

  13. Cajsa Friberg

    För våran son som var hård i magen och bajsade bara 1 gång/ vecka hans första 5 månader. För honom hjälpte; katrinplommon, olja i gröt, magmassage och bajsade nästan alltid bara på mage. Hört bra om pysventil men de är mer om du tror han är gasig. Hoppas de blir bättre snart!?

  14. Paulina

    Dessa magar ? båda mina har haft problem med sina och det har slutat med movicol/forlax för båda då ingenting fungerar. Jag testade det mesta som är lösande….plommon, päron, övermogen banan, laktulos, vi fick backa bandet när vi började med smakportioner osv men inget hjälpte. Däremot har jag vänner som tillsatt lite kokosolja i ersättningen som fått fart på deras magar så mitt tips är att ni testat er fram för vad som fungerar för Matheus ❤️ lycka till!

  15. Mari

    Enl bvc får man el ska man inte ge messmör då det innehåller salt. Gav det själv till mina barn för 30 år sedan och dom tog ingen skada lycka till med lactolos och ja det tar några dagar innan den ger effekt.

  16. miltonochjag

    Hade jätteproblem med Miltons mage när jag var tvungen att sluta amma och gå över till ersättning. Ger honom laktulos varje morgon och hans mage har fungerat superbra sedan vi började med det! Har även i lite rapsolja resterande måltider. Och det går några dagar innan man märker något som du skrev. Hoppas det blir bättre för er. Kram

  17. Andrea

    Min Ofhelia va trög i magen med när hon fick ersättning mer och mer. Ja tog då ca 1 tsk rapsolja per 100 ml vatten i varje mål.

    När ja märkte att magen va bättre glesade ja ut de å tog varannan dag. Sen som du med provat tog ja mer katrinplommon och även mosat päron i hennes gröt osv.
    Hoppas lilla magen blir bättre.

    Kram fina du

  18. Ida

    Vi gjorde små portioner med katrinplommonpure blandat med lite messmör. Det gjorde susen för våra killars tröga mage 🙂

  19. Mariette

    Lactulos är mycket gasbildande och kan ge besvär med magont. Gav vår rapsolja i ersättningen och det gav resultat. Hoppas han blir bättre i sin lilla mage ✊

  20. Petra

    Jag har en dotter som hade samma problem med magen när jag inte kunde amma längre vaaaaaakna nätter tillslut tror man att man ska få hjärnblödning.. även krångel på dagarna hon tryckte å tryckte å inget kom. Började med laktulos hällde i ersättningen började med 5 ml tog ibland 7.. sen blev d bättre.. sååå håll utttttt.. mååååååånga kramar du ä bäst ja ä ingen bloggare men läser här var dag å känns som ja känner dig??❤

  21. Anna

    Vi häller i ca en tesked rapsolja i ersättningen när vi märker att Julia (5.5 månad) blir trög i magen. Upplever att det hjälper. 🙂

  22. Heléna

    Häll lite rapsolja i maten. Det gör vi med våra små på jobbet som har det jobbigt med sina små magar. (Jobbar på Neo) ett litet tips bara 🙂 Laktulos funkar också men e väldigt gasbildande så då kan dom få ont i magen för det istället. Kram

    1. Johanna

      Heléna, hur tidigt kan man ha i rapsolja? Har en 7 veckors kille som får 1 ml laktulos varje morgon och blir gasig av det.