Therese Wickman

ILLAMÅENDE DAGLIGEN I ÖVER TVÅ VECKOR!

Hej vännen!

 

Kommer ni ihåg att jag berättade om min matförgiftning jag trodde jag åkte på för två veckor sedan?

Det konstiga i det hela är att jag fortfarande är extremt illamående, varje dag sedan dess. Jag har svårt att tro att det nu 16 dagar senare fortfarande är efter ett par dåliga räkor?

Illamåendet är som allra värst på morgonen & kvällen & där i mellan är det som värst när jag är hungrig eller precis har ätit..

Jag har tagit graviditetstest 3 gånger bara för att utesluta en graviditet & alla har visat negativt & nu har också mensen kommit så gravid, det är jag inte med säkerhet.

Har provat ringa till vårdcentralen tidigt på morgonen två dagar rad nu men alla tider är redan fullbokade. Frågan är hur man ska gå tillväga för att ens få en tid?

Känner min kropp & detta illamående jag lider av dagligen är inte ”normalt”. Vill bara få svar på vad det kan vara & förhoppningsvis får hjälp så jag blir av med detta. Finns inget värre än ihållande illamående som håller i sig hela dagarna.

 

Ni brukar veta det mesta, någon med erfarenhet utav detta? Vad kan det vara? Min Magkatarr som blivit värre? Fortfarande dålig efter Räkorna eller har ni egna idéer på vad det kan vara?

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Låter som magkatarr, själv när jag får kraftig magkatarr så mår jag väldigt illa. Novalucol och esomeprazol brukar hjälpa.

  2. Malin

    Du kan ha cystor som stör i kroppen. Då har man graviditets symptom och man kan må väldigt illa. Alltså blodcysta eller liknande.. hade själv problem i över 1,5 år med detta..☺️?

  3. Frida

    Efter jag fick barn har jag mått exakt så ca 1-2 veckor innan mensen kommer.. såååååååå tröttsamt så kanske hänger det ihop med det om det nu försvunnit och mensen har kommit? 🙂

  4. Moa

    Säkert magkatarren. Så kan jag också få då. Jag tröttnade på att få tid hos VC då jag precis som du ringt direkt på morgonen (och under dagen) men ändå inte får tid så tog appen ”min doktor” istället. Inom 5 min hade jag kontakt och ett recept. Hon fanns även kvar och svarade på de frågor jag hade. Dubbelt så dyrt men när man mår dåligt är det ju värt det. Tråkigt att den vanliga vården inte funkar. Hoppas att du mår bättre snart!

  5. Jeanette

    Säkert magkatarr, har oxå illamående från och till men fått lergigan och det tar bort illamåendet, jättebra är dom!

  6. Örebromamman

    Säger som övriga, troligen magkatarr. Personligen blir jag vääääldigt illamående om jag sovit dåligt en längre tid (har en liten) & det påminner lite om grav.illamående. Även ihållande tills jag får sova ”ikapp” lite.

  7. Emelie

    Vill för det första tala om att en vårdcentral får absolut inte neka dig en tid. Min syster har haft illamående. Dem gick in med kamera och hela faderutan. Det visade sig efter läkarens bedömning att hon har IBS mage. Det kan man få bada så. Sök vård. Det har du rätt till.

  8. Elin Johansson

    Jag var precis så där när jag slutade amma pga alla hormoner i kroppen som typ kommer tillbaka eller får knäpp?
    Lite som när man är gravid så är de hormonerna dom gör att du är illamående.
    Efter mina två graviditeter får jag nu de illamåendet varje gång vid mens. Så mitt tips eller idé är att de bara är hormonerna som spökar

  9. Anna

    Så blir jag när min magkatarr är som värst å då kör jag postafen å det är räddningen.. krya på dej å hoppas de går över..

  10. Emilie

    Usch va jobbigt! Mår du bara illa eller har du yrsel också? Tänkte om det kan vara kristallsjukan du åkt på. Du ska absolut kolla upp iaf, boka tid direkt via 1177 till vc lycka till ❤️

  11. Ulle

    Jag tror också det är magkatarr, omeprazol är bäst!! Tänk på vad du äter och vad du inte mår bra av. Kaffe, lax, paprika, vitlök, vin, choklad triggar min magkatarr bl.a. hoppas det löser sig för dig.

  12. Caroline

    Jag skulle gissa på magkatarr i så fall. Prova någon receptfri medicin. T ex opremazol och någon tuggtablett. Det brukar funka på min mage. Ibland funkar även samarin. Hoppas du snart mår bättre.