DET GER MIG ÅNGEST! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

DET GER MIG ÅNGEST!

Hej & hallå du efterlängtade Fredag.

Trots att jag är mammaledig & mina dagar för det mesta ser likadana ut så är det något extra speciellt med fredagar & speciellt denna fredag för vi ska åka iväg på en Resa, tjoho.

 

. Illamåendet är inte lika kraftigt som innan så det ligger i luften för en riktigt fin & mysig helg.

Kidh kommer tyvärr bli hemma, eller tyvärr för min del, våran del men han ska spela fotbollscup på lördag & valde helt själv att stanna hemma & mysa med sin Pappa & delta på cupen istället.

Vi har lovat varandra telefonkontakt & flitig uppdatering från cupen. Ogillar att missa hans matcher, eller barnens aktiviteter överhuvudtaget. Älskar att sitta på sidan & se dom spendera tid på något som dom brinner för. En fröjd för mammahjärtat.!  Tur det kommer fler matcher….

Vi andra plus en kompis till Ellah kommer ta bilen upp till Stockholm för att ta en kryssning på två dygn över till Riga & ge chansen av känslan att förlänga sommaren & semestern en smula innan hösten & mörkret är här för att stanna.

 Enligt väderprognosen skulle det bli 22 grader & sol på Riga under lördagen & visst låter väl det helt underbart?

 

 

Till något helt annat, nämligen en tanke jag funderat på ett tag!. Överallt på sociala medier ser jag dessa mammalediga mammor med sina bebisar som tidigt varje morgon hurtigt tar en lång & uppfriskande PW för att sen äta frukost & fortsätta dagen med både det ena & det andra. Är det bara jag som tänker att det borde vara så förbaskat skönt & välbehövligt & lockas utav att göra detta men fastnar kvar i sängen istället?

Inte en morgon har jag känt för att dra på mig löparskorna & ta en snabb vända när jag fixat iordning barnen till skolan, jag ser i stället min möjlighet att krypa tillbaka till sängen med Matheus för att få en eller två timmars välbehövlig sömn. Men oavsett om jag vet att jag kanske behöver sömnen & myset & bara vara med Matheus så kan jag inte sluta att bli arg på mig själv & få en smula ångest, för viljan finns ju där, men när man vaknar upp & känner sig så enormt trött så kan jag verkligen inte förstå hur “alla” andra lyckas…..???

 

Puss & kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Jag känner precis så när jag ser hur mycket DU hinner med. Vi fick barn nästan samtidigt och jag kunde knappt vara ute med min bebis på hela sommaren för att det var för varmt. Vi var inomhus typ hela tiden. Sen orkar du ordna så mycket med att ta en massa fina kort på barnen och klä dig fin och fotograferas osv. För att inte tala om dopet med allt ni hade fixat med kläder, ballonger, kakor med färgtema osv. För mig är en halvtimmes promenad ingenting mot allt det där. Jag önskar jag hade en bråkdel av din energi till att göra allt sånt 😉

  1. theresewickman
   theresewickman

   Haha, har du så rätt i, vi alla kanske lägger tid på helt olika saker.. Jag var dock tvungen att göra saker i somras, även om jag inte orkade och egentligen hade velat stängt in mig i sovrummet med lilleman, men då jag var hemma ensam med alla tre barnen i stort sett hem sommaren så hade man inte mycket till val. Dock kan jag känna att jag hade mycket mer tid för bebis när Ellah var liten än vad man har nu. Oavsett ork, dåligt sömn eller liknande så finns det en lång to do lista med saker att göra 😉

   Njut av din tid i bebisbubblan <3
   KRAM

 2. N

  Sådär var jag med barn nr 1. Studsa upp och var så ”duktig” och hurtig. Tidiga promenader, härliga sallader, baka, städa…
  Barn nr 2. Kom ut på fm. Mindre bak o städ.
  Barn nr 3: lämna hem och sova, dagens bästa!😂 men också bara vara hemma o mysa och få en kontakt som är lättare när man är själva. Det var våran tid, bak o städ inte mer än nödvändigt🙈
  Njöt mer av nuet, tiden av bebis.
  Resumé av allt så var nr 3 tiden den mysigaste!☺️
  Lyssna på VÅRA behov och inte alla måsten och andras inspirerande bilder här o där☺️❤️
  Njut, gör de som passar er! Allt annat tar man senare om så behövs.
  Barna är bara små engång, man hinner allt sen när de är större!❤️

 3. Ulrica

  Jag gjorde precis som dig. Jag lämnade syskonen och sen gick vi hem och la oss. Jag tog verkligen vara på tiden när lillebror va bebis när han sen blev större och inte ville mysa och ligga stilla. Då tog vi promenader efter lämningen istället. Strunta i alla andra och gör det som NI mår bäst av

 4. Sara

  Jag håller med dig. Jag stannar mycket hellre kvar hemma i soffan eller sängen med min bebis. Jag menar, när kommer den tiden tillbaka….kanske aldrig. Jag får snarare ångest om jag inte hunnit gosa tillräckligt en dag. Sen kan det absolut vara skönt att gå en promenad för att få lite friskluft men bara om jag känner för det. Jag tänker att den tiden kommer sen när de blir större och inte längre vill ligga och mysa så mycket. Njut av goset !!!

 5. Stina

  Känner exakt samma sak.. men försöker att tänka att det kommer en tid för hurtiga PW’s oxå när bebismyset och möjligheten till att sova tillsammans glesas ut å bebisen blir större.. + att dina andra 2 barn har mycket mer glädje av en pigg mamma som sovit lite extra när de kommer hem än av en mamma som promenerat en mil eller två i rask takt 😉😊

 6. Vickan

  Äsch, många bebisar sover ju hur bra som helst redan när de är ett par veckor gamla. Andra kanske inte har två barn till att ansvara för. Unna du dig din sömn utan ångest, promenad kan du gå på senare under dagen. (Och avfölj tillfälligt de kontona som ger dig ångest är mitt råd) <3

 7. Sandra

  Det är ju också så olika hur bebisarna är. Jag önskar det kunde bli mer mys med min 8,5 veckors i soffan eller sängen på dagen men hon behöver verkligen hjälp att komma till ro och somna. Så förmiddagspromenader är ofta vår räddning för dagen: ‘en bebis som somnar 30-60 min och därmed blir lite mindre gnällig under dagen samt en mamma som får frisk luft och endorfiner. Men ja, ibland önskar jag att jag hade en bebis som bara nöjde sig med att ligga och gosa mer, särskilt de dagarna jag är extra trött efter natten. Så NJUT av att kunna vara inne o gosa 😀 nog för att frisk luft och motion är gott för en men det ska inte ge dåligt samvete att inte ta sig ut. Vill du helst mysa inne, gör det! Träning/promenader finns tid för när din bebis vill uppräcka annat än hemmet 🙂

 8. Molly

  Sov du när du behöver sova och mys med den lille som snart nog är en stor skäggig karl. Låt dem som vill ut och ränna i arla morgonstund göra det. Jag gjorde det aldrig, kom inte ens på tanken att göra det när jag var hemma med mina barn. Såklart gick vi ut – för det mesta – , tex långpromenad med ungen i bärsele eller vagn, vara i en park, sitta vid stranden…eller bara snusa under en filt hela dagen..så där som livet med små barn är. Folk har ett sånt himla behov av att förmedla välregisserade bilder av sina liv idag att de knappt är närvarande i nuet,. Låt dem hållas. Snusa och sov med din lilla unge! Ha inte ångest!!! Jämför dig inte med andra! Lev ditt liv!!! Allt gott/Molly