Therese Wickman

DÄRFÖR BÖR DU RESA TILL BUKAREST!

 

Äntligen får jag tid till att skriva första inlägget om Bukarest & besvara några utav era frågor.

Bukarest var så mycket vackrare än jag någonsin kunnat tro. Bukarest ligger fortfarande som ett ganska anonymt resmål men jag är säker på att inom en 5 års period så kommer Bukarest vara ett självklart Weekendresemål precis så som Prag & Budapest tagit plats dom senaste åren…

 

Hur lång tid tar det att flyga till Bukarest?

Det tar 2:30 h att resa dit & det går flyg både i från Arlanda & Skavsta på olika dagar.

Vad kostar en flygbiljett?

Hit kan man verkligen resa billigt. Nu i somras mitt i högsäsongen & i och med att vi bokade ganska så sent inpå fick vi betala runt 1200 kr fram & tillbaka per person, men ser du till att boka i tid eller åka under höst & vår så kan du komma undan med 600 kr tur & retur.

Vad kostar boende & vad rekommenderar du?

Ska man stanna över en helg så rekommenderar jag att boka några nätter på hotell & där skiljer sig priserna ganska mycket & du kan hitta fina hotell från 300 kr upp till lyxhotell för 1000 kr.

Du som vill ha lite extra lyx på din resa kan boka rum på Marriot hotell & här finner du är stort & extremt lyxigt hotell för runt 1000 svenska kr natten. Kan inte ens tänka mig vad samma hotell skulle kosta i Sverige?

Ska man dock stanna längre, så som vi gjorde under en veckas tid rekommenderar jag starkt att man bokar en lägenhet eller hus. Vi bokade en lägenhet genom Airbnb & fick en lägenhet på 2 rum & kök mitt i Gamla stan & upp till 6 sängplatser för 3200 svenska kronor för en hel vecka.

Du kan självklart också hyra lägenhet över en weekend, kanske roligt om man åker ett större sällskap & vill bo ihop & man kan dela på kostnaderna. Då kan det bli riktigt billigt. Hade vi hyrt detta hus tillsammans med ett annat par & delat på hyran hade vi betalt ca 1500 kr för en hel vecka. Mycket billigare kommer man inte undan 🙂

 

Jag har hört att Rumänien är ett utav Europas fattigaste länder, syntes det?

Kommer man som turist till Bukarest tycker jag inte att det syns uppenbart! Ska jag vara ärlig kändes det precis tvärtom. Deras byggnader är enorma & så otroligt vackra, dom har många stora, fina & väldigt välvårdade parker, & deras kyrkor är mäktiga & mycket påkostade & även små saker & detaljer så som gatlyktorna i stan är otroligt vackra..

Sen kunde man om man verkligen tittade runt också se en del av det som kallas fattigdom, men hade inte jag besökt landet utanför Bukarest & verkligen sett hur många bor & växer upp eller inte vart tillsammans med Constantin & hört han berätta hur det fungerar i landet så hade jag aldrig sett eller förstått hur dåligt med pengar en del har.. För befolkningen I Rumänien är allt styrt av pengar, allt.!

Blir du allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka & behöver läkarvård tar dom inte emot dig om du inte kan betala för det. Har du inga pengar så skickar dom hem dig, oavsett om det betyder döden för dig..

Många saker som vi tar som självklart här i Sverige finns inte i Rumänien!

 

Är maten god & hur är priserna?

Som i många andra storstäder finns det mängder utav Resturanger att välja på & urvalet är stort. Skulle säga att det är halva priset eller mer gentemot Sverige.. Utöver alla Restauranger har du också mängder utav stånd med typiskt Rumänskt mat, så som bröd & små rätter du bör testa på samt den bedårande glassen du hittar lite varstans. För god för att låta bli!

 

 

.Tänkte att detta får räcka som första del inläggen om Rumänien!?

Återkommer med tips på saker du kan göra med barn, samt hur vår resa uppe i Bergen var & hur det var att möta Constanstins familj.

Kommer ni på några frågor rent spontant nu ni vill jag ska besvara i nästa inlägg?

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Låter ju helt fantastiskt! Vilket flygbolag åkte ni med? Har kollat, blev himla inspirerad av dig, men hittar inte något direktflyg?

    1. theresewickman

      Men åh vad kul! 🙂 Vi åkte med Tarom från Arlanda men Wizzair brukar oftast vara lite billigare & flyger från Skavsta.. <3