SEMESTRA PÅ LEKSAND SOMMARLAND! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

SEMESTRA PÅ LEKSAND SOMMARLAND!

I ett samarbete med Leksand Sommarland

 

Nu är det snart en vecka sedan vi kom hem ifrån vår minisemester uppe i Dalarna.

Vi sitter fortfarande & drömmer oss tillbaka & är fast beslutna om att åka tillbaka nästa år.

Under vår semester så fick jag en hel del frågor i från er. Frågorna angående Stugorna & Campingen har jag besvarat i ett tidigare inlägg HÄR , men nu tänkte jag besvara alla era frågor ni ställt om Leksand Sommarland!

 

Vad är skillnaden mellan Leksand Sommarland & Skara sommarland?

Nu var det väldigt längesedan jag var på Skara sommarland men rent spontant känner jag att Skara Sommarland är lite större men är mer anpassat för lite äldre barn? Speciellt vattenlandet?

Skara Sommarland har också fler karuseller än Leksand men Leksand har desto bredare utbud på aktiviteter än Skara Sommarland måste jag påstå & funkar från väldigt små barn till äldre barn. Finns något för alla!

Leksand har utöver sitt vattenland också några karuseller , Gokart, lekparker, trampoliner, Jump Park,, Höjdbana, Zipline, båtar & en HEL del mer.

Tre saker som gör att vi föredrar att åka till Leksand.

1. Den FINA naturen

2. Lagom stort & det finns så mycket mer än bara vattenlandet att göra.

3. Dom uppvärmda poolerna.

Finns det grönområden att sitta vid?

Det finns massor av fina & stora grönområden att sitta vid & oavsett om det är mycket folk i parken behöver du inte trängas för att ha någonstans att sitta. Perfekt att ta med sig sin egna matsäck & pausa mellan allt bad & andra roligheter!

Passar sig Leksand sommarland för barn i alla åldrar?

Absolut! Det finns verkligen något för alla här, små barn till tonåringarna. Dock skulle jag säga att åldern 3-13 är den absoluta perfekta åldern. Men med det sagt betyder det inte att dom äldre eller dom yngre barnen inte har något att göra,tvärtom!

 

Hinner man med Parken på en dag?

Det beror lite på vad man vill göra, men jag skulle säga att man behöver 2 dagar för att hinna med allt i lugn & ro. Är det fint väder gissar jag på att man vill bada & utnyttja alla vattenattraktioner & inte stressa för att hinna med allt det andra som parken erbjuder.

Är det uppvärmda Pooler?

Den största poolen på hela anläggningen som också har en hel del rushekanor som landar i denna pool är uppvärmd, så pass varm att även lilleman kunde njuta av ett bad i sommarvärmen.  Kan gissa på att det var runt 30 grader om inte mer i poolen när vi var där.

Dom andra småpoolerna där dom större badattraktionerna slutar i är dock inte uppvärmda, men där spenderar man heller inga långa stunder då det inte är till för bad utan bara slutet på attraktionerna.

 

Tror jag fått med dom flesta utav era frågor. Skulle ni komma på några fler så ställ dom här nedan i kommentarsfältet så till jag till att även besvara dom 🙂

 

Här kommer lite fler bilder från vår underbara minisemester!

Du kan läsa om allt som Leksand Sommarland erbjuder HÄR!

Hoppas du får en fortsatt fin sommar!

Puss & kram från oss

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Torunn

    Vad mysigt det ser ut. Får nog boka in till nästa sommar! Följer din blogg sedan i våras då jag också var gravid med trean (hsr nu en pojke på sex veckor ❤️) Kan du inte göra ett inlägg med lite barnvänliga tips till Örebro med omnejd? Vi ska dit och bo ett par nätter senare i sommar. Gärna tips på barnvänlig restaurang också! 😊 Våra stora barn är 7 och 4.