Therese Wickman

FÖRR GAV VÅGEN MIG ÅNGEST!

Under graviditeten med Matheus så gick jag upp till 92,5 kg, det var i allefall vad vågen visade inne på förlossningen. 😉

Innan jag blev gravid så hade jag redan gått upp ett par kg, dom klassiska semesterkilona under sommaren så jag vägde 68 kg den dagen jag plussade så totalt gick jag alltså upp 24,5 kg denna graviditet…

 

Nu idag är ni många som frågat hur mycket jag gått ner i vikt & vad jag väger. Jag ska vara ärlig, jag ogillar att prata om vikt & kilon hit & dit. Förr gav det mig ångest. Jag minns efter mina tidigare förlossningarna & med veckorna som gick att jag mådde bra fram till den stunden jag ställde mig på vågen & såg att jag inte gått ner så mycket som jag önskat, ändå var den där vågen så viktigt, för jag ville & kände att jag var tvungen att gå ner dom kilona jag gått upp under graviditet & det var extra jobbigt att se hur lätt andra nyblivna mammor hade det att få tillbaka sina kroppar, iallafall var det bara dom mammorna man såg, som en vecka efter förlossningen hade på sig sina vanlig kläder igen.

 

Idag är jag äldre, klokare & betydligt mer trygg & säker i mig själv för att inte få den där stora ångesten när jag flera veckor efter förlossningen står kvar på samma siffra som tidigare. Jag vet att jag kan gå ner dessa 12 kg som jag nu har ”kvar” att gå ner om jag skulle bestämma mig för det & verkligen kämpa för det, men det är jag inte, i allefall inte just nu.

Min sambo tycker jag är sexig & vacker oavsett 12 kg mer eller mindre & det finns faktiskt viktigare saker just nu än att jag ska lägga tid & energin på att må dåligt över min kropp. & stressa över att gå ner i vikt. Det kommer när det kommer..

Vi borde lägga mer energi på att boosta oss än den tiden vi lägger energi på att tycka illa om oss själva!

Är tacksam över att min kropp lyckas bära & föda fram 3 helt bedårande & friska barn, vad gör lite Celluiter & extra hull egentligen?

 

 

 

Glöm inte bort att du är helt fantastisk & att det bara finns en som du, stor som liten <3

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Tack för att du delar med dig Therese och normaliserar en postgravidkropp och en postgravidinställning som inte annars tar (får) så stort utrymme i media och sociala media. När jag hade fött mitt första barn för drygt ett år sedan sökte jag efter andra postgravidkroppar i sociala media som liksom jag kanske hade bristningar eller på annat sätt var förändrade efter graviditet. Tyvärr hittade jag mest ”så här snabbt fick jag tillbaka min kropp” och deffade ”efter” bilder med typ 4 veckors bebis på höften när jag egentligen bara var intresserad av sunda förebilder. Alla kroppar är bra kroppar men det är sorgligt att bara en viss typ av kroppar ges utrymme. Tacksam då över att jag hittade din blogg! Själv gick jag upp från 71 vältränade kilon till 103. Idag, 14 månader senare väger jag 76. Ingen panik 🙂 Fint att ha en stark och funktionell kropp igen och jag har ingen strävan mot att få tillbaka någon ”före” kropp. Tänker att det bara finns en ”efter” kropp och hur fantastisk är inte den?

  2. Alma

    Tycker du har en superfin kropp! Oavsett vilken vikt du har är det viktigaste att du mår bra och trivs<3

  3. Emelie

    Du är superfin! Och modig. Tack. ?????? så befriande med en kropp där det syns att man har fött barn… med det menar jag inte att alla oavsett hur de ser ut har rätt att visa upp sina ”mammakroppar”. Men det behövs lite variation i de socialamederna.

  4. Sara

    Härligt att du vägar visa även denna sida! För mig så kom det som en chock vid första graviditeten o jag mådde jätte dåligt när mina 21 kg satt kvar månad efter månad fast bebisen var ute. Gått upp ca 21-22 kg med våda barnen o det tog i ungefär 9 månader o gå upp dom o 9 mån att gå ner dom!

  5. Andrea

    Fin du är!!!.mysigt med den magen, så mjuk och go. Jag fick mitt tredje barn för 3 år sedan, har 5 kg kvar, men barnen älskar mammas mjuka mage.. sjukt snygga byxor… vart är dom ifrån?:)

  6. Emilie

    Fin du är! Visst är kvinnokroppen fantastisk ändå. Tack för att du delar med dig. Jag fick barn för 2 månader sedan. Gick upp ifrån 69-94 kg och nu väger jag 84 kg så har ”bara” gått ner 10 kg sen förlossningen och känner mig stressad och vill börja ta tag i mina kilon men efter jag sett dig och denna filmen så tänker jag lite som dig att varför stressa egentligen.. det ger sig säkert med tiden. 9 månader upp och 9 månader ner sägs de ju.. ska försöka njuta av bebisbubblan och sommaren med barnen precis som du ☺️☺️❤️

  7. Lotte

    Min 4a är 8 månader och när han var 3 månader gick jag med i mammafitness just för att bygga upp styrka i min bål/sätet. Av någon anledning hade jag sparat mina favvojeans som jag hade för många år sen och döm om min lycka när jag testade de i helgen och de passade. Mitt mål var inte att bli supersmal men jag har gått ner allt och lite till. Jag kan ju inte hymla med att det inte är skönt att kunna använda alla kläderna i garderoben…..

  8. Anna

    Åh det är så dubbelt det där. Gick bara upp 9 kg och har gått ner 11 kg sen förlossningen för ca 10 veckor sen. Dock så ser min mage typ ut som din, så jag antar att kroppen liksom omformats. Rumpan är mindre nu tex… Har heller ingen brådska med att gå ner och är stolt över min kropp som orkat bära och föda vår underbara dotter!
    Dock tänker jag också dra ner på godis osv för att bli mer hälsosam.
    Samtidigt som det förstås hade varit superskönt att få vara en av dom som ser likadana ut efter förlossningen som innan. Det ska jag inte hymla med. Måste vara skönt!
    Så som sagt, det är lite dubbelt för mig…
    Tack för att du delar med dig!!

  9. Louice

    Kloka ord! Vi ska vara stolta över oss själva istället oavsett vad vågen säger. Håller med dig! ?Jag tycker du är jättefin!