Therese Wickman

KÄNSLORNA FÖR SIN NYFÖDDA MÅSTE FÅ VÄXA FRAM!

Jag känner sådan ro & lycka i kroppen mot vad jag gjorde för ett par veckor sedan.

Jag känner att jag hunnit landat efter förlossningen & det faktum att jag är mamma till tre.

Jag kan se på mina barn & jag känner sådana starka känslor & sådan enorm lycka att jag är färdig på att spricka!

Dom där starka mammakänslorna för sin nyfödda som många pratar om kommer direkt när bebisen är ute har aldrig kommit naturligt för mig. Jag minns när jag fick Ellah som är min första att jag trodde det var något fel på mig. Jag kände mig mest chockad & väldigt mör, självklart lycklig, direkt efter förlossningen, men dom där extrema känslorna alla pratade om kände jag inte dom första dagarna & det gjorde att jag ifrågasatte mig som mamma. Vad är det för fel, varför känner inte jag det som alla pratar om?

 

Dom där känslorna kom självklart, men det tog nästan en vecka. Jag behövde smälta allt som hänt & få spendera lite tid med min bebis.

Det har varit precis likadant med Kidh & Matheus, enda skillnaden är att jag vet att det är minst lika normalt & har inte nojat & oroat mig för det. Jag vet att dom starkaste mammakänslorna kommer när jag hunnit landat i situationen & här är dom nu, starkare än någonsin!

Som jag älskar att vara mamma, det är enligt mig det bästa man kan vara. Jag är ganska vilsen i vad jag vill jobba med, jag har aldrig haft något drömyrke utan min stora dröm är att vara mamma & få spendera så mycket tid jag kan med mina barn….

 

Hur har det känts för dig? Har dina starkaste känslor kommit direkt med födseln eller har det tagit ett par dagar?

 

Hoppas du får en fin dag!

 Tack för att du finns. Puss & kram

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Det första barnet kände jag precis som du, med andra kom det direkt. Det va som att man visste mer andra gången om vad som skulle hända och vilka känslor man faktiskt känner för sitt barn

  2. Sanna

    Exakt samma här men med min första tog det 4månader & inlagda 1vecka för RS-virus.. för att de där mamma känslorna skulle komma… men nu i efterhand herregud… att man kan älska någon så mycket! Lillebror var beräknad i söndags så nu går jag & väntar på honom… men känslan av att veta att de där känslorna KOMMER även om det tar lite tid gör mig mycket lugnare den här ggn! ?❤️

  3. Elin

    Varit precis samma för mig. Måste landa först och typ förstå vad dom hänt. Tog 1-2 veckor. Lite längre med nummer två

  4. CamillaBergquist.se

    Åh jag är orolig för just de eftersom alla pratar om alla känslor precis efter förlossningen vilket nästan gör mig rädd. Tänk om inte jag känner så!? Skönt at läsa att det också är normalt 🙂

  5. Penny

    Mina kom inte direkt heller för mina tvillingar. Undrade också om jag va konstig och vågade inte säga det till någon. Nu älskar jag dem så mkt så ibland måste jag stoppa mig för att bita lite i dem… låter hemskt men ni vet när man tycker de är extra gosiga å bara gosar in i dem ?????