Therese Wickman

FOLKS FÖRUPPFATTADE MENINGAR OM VÅR KÄRLEK!

Jag kommer så väl ihåg i början på min & Constantins relation. Så mycket folk tyckte & tänkte & vilka enorma förutfattade meningar vi båda, men framförallt Constantin fått jobbat emot.

Vi fick frågor, frågor ställda rakt i våra ansikten men också frågor som smögs bakom våra ryggar om hur vi träffades, är han verkligen kär i mig eller vill han bara ta en chans att få stanna i Sverige.

Att Constantin är i från Rumänien från början har gjort att han fått utstå frågor, frågor om han är en tiggare, om han kom hit för att lura någon att bli kär, att gifta sig & sedan bli kvar i Sverige.

Folk har så mycket förutfattade meningar & jag har varit så oerhört blind inför detta, blind enda till jag själv föll pladask för en man från en annan kultur.

Det är inte bara vänner, bekanta eller folk runt om som frågat & spekulerat utan även myndigheter som Skatteverket, försäkringskassan mm har haft en extrem dålig & tråkig attityd i mellan åt. Jag kan förstå att dom förmodligen sett & varit med om en hel del fall i sina dagar, en del fall som förmodligen väckt deras frustration? Men för dom som helt oskyldigt åker på dessa förutfattade meningar är det inte kul att stå vid sidan av & slås för rättvisan.

 

När Constantin & jag träffades så hade han inte varit i Sverige mer än en par månader. Han kom hit till sin bror som redan bodde & jobbade här för att arbeta tillsammans med honom. Hans plan från början var att kanske stanna ett par år, jobba på byggfirman & tjäna ihop pengar & spara till ett sparkapital för en chans till bättre liv hemma i Rumänien. Han var absolut inte fattig, han jobbade heltid, men en heltidslön i Rumänien är ungefär vad man i Sverige tjänar på en halv vecka & det är inte direkt billigare att leva där än här i Sverige & jag imponerades över hans modighet & driv. Att lämna vänner & familj, göra sig av med sin lägenhet för att flytta till ett främmande land, prova på sina vingar & kämpa för ett ”bättre” liv. Jag hade nog aldrig vågat det om jag ska vara ärlig!

 

Det var svårt i början av vår relation & se hur han & hans bror med flera utnyttjades på sitt arbete, det jobbade nästan dag & natt & fick en ”skitlön” i jämförelse med en svensk hederlig lön, men ändå så pass bra i deras ögon att ingen vågade säga i från. Dom ”svenska” arbetarna fick gå hem efter sitt 8 timmars pass medan Constantin & dom andra från Rumänien fick jobba både 12 h pass & längre samt även under alla helger medan alla andra var lediga & inte fick dom betalt för mer än 8 h per dag heller..

Den här mannen, deras förra chef är anmäld flera gånger & har tydligen haft polisen efter sig gång på gång & hela tiden har han skrivit över företaget på sin fru eller andra nära anhöriga. Är glad att han inte behöver jobba kvar där men är så ledsen för alla andra som hamnar i denna fälla.

 

Idag tror jag inte det är någon som tvekar på att jag & Constantin träffades av rätt anledningar. Alla säger att dom kan se hans kärlek till mig på flera mils avstånd & jag är beredd att hålla med. Finns ingen som kan reta gallfeber på mig så mycket som honom då & då med sin enorma envishet, men det finns inte heller någon som ger mig så mycket kärlek & uppmärksamhet, som värnar så mycket om vår familj & vår framtid.

 Finns ingen jag känner sådan enorm tillit för som honom & den magkänslan har jag aldrig känt tidigare i en relation. Vi kan bråka & tjafsa precis som alla andra, i bland mer i perioder men oftast inget alls, men känslan av att känna den där tryggheten till varandra, en trygghet som visar att oavsett så är det vi & det är så vi vill ha det & vi skräms inte åt att hamna i en svacka nån gång då & då, för oavsett svacka eller ej så är vi trygga i vår kärlek till varandra.

 

Känner att jag plötsligt blir lite sentimental & mina känslor för honom är just nu jättestarka. Kan kanske ha att göra med alla hormoner & att se vår son i hans famn?

Men jag är bara så innerligt stolt över honom. På ett år, på mindre än ett år om jag ska vara ärlig så har han lärt sig en hel del svenska, även om han har en bra bit kvar, han har fått ett nytt & bra jobb på HSB där han också inom kort förmodligen också kommer få en fast anställning, han har gått olika utbildningar för att kunna jobba sig högre upp inom företaget i framtiden, fått sitt svenska personnummer & sitt svenska körkort & allt detta har han fått jobbat hårt för & vi har hjälps åt & slitit med papper, samtal, förutfattade meningar, stress mm för att vara där vi är i dag. För första gången på länge kan vi andas ut, leva lite ”normalt” & njuta av vår familj & en ljus framtid tillsammans.!

 

Tack för att du klev in i mitt liv Constantin Milea, jag älskar dig & ser fram emot en framtid sida vid sida med dig  <3

 

Gillar du mina inlägg får du gärna trycka på hjärtat <3

 

Tack för att du lyssnar när jag behöver skriva av mig!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. J

    Så irriterande med massa åsikter och förutfattade meningar överallt. Klart de finns de som blibut lurade men nej det är ju självklart långt ifrån alla. Har själv en partner från annat land och annat kultur och blir så lack på fördommar ocj motvilja man möter inland pga det. Tyvär allra mest i de egna familjerna. Min nuvarande är muslim o äter inte gris. Mitt ex var vegetarian och gluten. Exet vände de sej mer eller mindre ut och in för i början för att kunna anpassa maten vid ex familjehögtider, men att byta ut fläsk är visst väldigt komplicerat…. (fast nu var ju exet svenskt…) tjejens mamma äter inget jag lagat. (Svenskar är ju snuskiga:P ) små saker kanske men störand….

  2. Josefin

    Åh så fint skrivet! Ni är så fantastiskt fina tillsammans. Stort grattis till kärleken som gett er eran fina son,så otroligt söt! Tack för att vi får följa eran resa ?
    Hälsningar från en kollega åt Constantine, fast HSB i Sundsvall ?

  3. N

    Aman!??
    Där talar vi on att ”tala från hjärtat”
    Önskar dig och din fina familj all lycka o välgång. Var rädd om varandra!❤️

    Liten konstig fråga men vad är c uppväxt inom för religion?:)

  4. Nathalie

    Vilket fantastiskt inlägg Therese ❤️

    Brukar inte kommentera men detta gjorde avtryck hos mig. Fortsätt kämpa tillsammans och för kärleken, fantastiskt att höra om er kärlek. All lycka till er och den fantastiska familj ni skapat ?

  5. Frida

    Äktenskapstycket <3
    Då jag nyligen lärt känna två (otroliga människor!) från Rumänien så har jag lärt mig att "tiggare"/romer INTE är samma sak som rumäner, och fått mina egna förutfattade meningar omkullkastade 🙂 Men det är ovetskap.

  6. Frida

    Äktenskapstycket <3
    Då jag nyligen lärt känna två (otroliga människor!) från Rumänien så har jag lärt mig att "tiggare"/romer INTE är samma sak som rumäner, och fått mina egna förutfattade meningar omkullkastade 🙂 Men det är ovetskap.

  7. Ingalill Fasth

    Du skriver så fantastiska inlägg! Stort grattis till er och ert nytillskott! Ni är så fina! Själv är jag både mormor o farmor. Jag har följt din blogg sedan du var med i ensam mamma. Du skriver så rakt o ärligt!❤️❤️❤️❤️❤️

  8. Anna

    Men å vad fina bilder 🙂 jag förstår att det måste ha varit jobbigt med alla förutfattade mening. Jag tycker att ni verkar vara ärliga och genuina båda två och att det märks tydligt att ni inte är tillsammans eller skaffar barn för att han ska lura någon utan av äkta kärlek till varandra.?

    När jag ser bilderna på Matteo, så kan jag inte sluta längta till oktober då vår lill× kommer och dottern ska bli stora syster för första gången., ?

  9. Barbro

    Klart att man vill lyckönska er båda samt resten av familjen.Ni verkar ju genomgoa allihop så lyckliga ni ser ut på alla bilder du visar.
    Än en gång bamsekram till er alla som gillar din blogg.???