HUR HADE DU AGERAT I MIN SITUATION? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HUR HADE DU AGERAT I MIN SITUATION?

I dag har jag barnen hemma från skolan. Sjukanmälde dom båda i morse & det är inte allvarligare än en liten förkylning, men då det går magsjuka i deras skola så vill vi inte riskera något så här endast två dagar före en eventuell igångsättning. Det vore en mardröm att få in magsjuka i huset just nu!

 

Rätt eller fel att sjukskriva dom när det råder skolplikt, men för mig var beslutet enkelt.  Speciellt i och med att Ellah inte varit frånvarande på hela terminen, varken sjuk eller haft semesterdagar.

Hur skulle du gjort i min situation?

 

 

Det bästa med fredagar är att C slutar redan vid klockan ett. Jag funderar på om vi orkar hitta på något tillsammans, hela familjen i eftermiddag. Kanske en tur upp på stan för att inhandla lite nya vårkläder till barnen, framförallt Ellah & ta en fika i parken, nu när vi ändå fick en ledig dag tillsammans.

Det märks att vi verkligen närmar oss förlossning, för jag som annars brukar vara väldigt social av mig vill bara stänga in mig, med min familj i vår lilla bubbla. Jag har lixom ingen ork att vara socialt trevlig mot vänner & resterande familj. Som om fokuset ligger 100% på det som komma skall.

 Låter det knepigt eller har någon mer känt såhär i sluttampen på graviditeten?

 

Hoppas du får en fin Fredag!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Du gjorde helt rätt. Jag har Bf på måndag alltså extremt höggravid och i natt fick jag magsjuka! Det är bland det värsta jag varit med om och nu hoppas jag bara att förlossningen vill vänta några dagar så jag hinner bli frisk.

 2. Linda

  Du gör helt rätt, jag hade gjort samma sak😊 Vi har 6 st barn & bacillerna går bara runt ibland känns det som. Så undviker helst sjuka folk i onödan, sjuka blir dem ju visserligen ändå.

 3. Caroline

  Kände exakt som du Therese. Både innan och efter förlossningen. Övertygad om att det är en helt normal reaktion att vilja sluta sig i sin lilla bubbla. Vår lilla son heter också Matheo! Föddes den 17 februari. 🙏🏼❤️ Lycka till med din kommande förlossning!

 4. Therese

  Ytterligare en som absolut hade sjukanmält med tanke på måndagen men jag hade inte gått på stan. Är man sjuk och hemma då är man hemma runt omkring. UNgefär som om ifall barnen här är hemma för ngt så går de definitivt inte ut och leker med kompisar efter skolan.

 5. Annika

  Jag hade sjukanmält barnen & gått på stan utan dåligt samvete.
  Jag känner mig också osocial & mer introvert än vanligt nu när bf närmar sig. Vill bara föda.

  Ha en fin helg 🙂

  1. theresewickman
   theresewickman

   Ja jag känner samma sak, mina barn är så stora & förstående så dom vet om att sjukanmäler man sig så får man inte heller gå på aktiviteter osv som råder efter skoltid, men anser denna situation vara annorlunda då dom vet att dom är hemma för att INTE bli smittade magsjuka & alltså tagit ut en “ledig” dag. Då vill jag hellre ta tillvara på denna dag vi kan få tillsammans nu innan lillebror kommer & njuta av den i stället <3

 6. Petra

  Jag skulle nog inte gå på stan samma dag som jag sjukanmält barn med skolplikt. Däremot förstår jag, o hade nog gjort likadant själv, att ha dem hemma om det går magsjuka o lillebror snart är här!

 7. Lotte

  Jag hade nog med hållt de hemma men jag hade inte gått på stan på eftermiddagen 😉 Jag har sagt till mina barn att är man hemma från skolan så är man hemma hela dagen. Fast det är nog mest för “vad ska alla andra tänka om vi möter nån från skolan när vi är hemma och sjuka”
  https://lotte4.blogspot.se

 8. Anne C

  Jag gick över 16 dagar innan lilla damen behagade tvingas ut så jag var sådär sugen på att träffa folk de sista veckorna 😉 speciellt eftersom var och varannan envisades med att fråga ”har det kommit nån bebis än?” 😉

 9. Anne

  Jag gick över 16 dagar innan lilla damen behagade tvingas ut så jag var sådär sugen på att träffa folk de sista veckorna 😉 speciellt eftersom var och varannan envisades med att fråga ”har det kommit nån bebis än?” 😉