Therese Wickman

RESA UTOMLANDS MED EN LITEN BEBIS!

I sommar, i slutet på Juli har vi bokat en resa till Rumänien.

Det är vår enda chans att få träffa Constantins familj då han med nytt jobb inte får någon semester utöver denna vecka plus att hans mormor är väldigt sjuk i cancer & vill såklart gärna träffa lilla Mattheo innan hon går bort..

Egentligen tycker vi båda två att det kanske är lite förtidigt att resa med en sådan liten bebis, speciellt till ett varmt land.  Dock är jag inte speciellt orolig att vi inte kommer klara av det. Jag är van att anpassa mig snabbt efter situationer & jag blir sällan uppstressad , samt så har jag erfarenhet från två barn tidigare & så tar flyget enbart 2:30 h.

 

Det som oroar mig mest är detta med sjukdomar. Visst ska dom ha någon vaccinationspruta runt 2-4 månader eller minns jag fel?

 

I och med igångsättningen så kommer han inte vara så liten som vi först trodde utan kommer nästan hinna bli 2,5-3 månader gammal. Någon som rest med en sådan liten bebis förut? Något speciellt man bör tänka på?

 

 

 

Tack för att du tar dig tid att lämna dina erfarenheter & tips!

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej:) Reste till Cypern med nr 2 när han va 3 mån. Fick sprutan innan o bokade plats längst fram i flyget så kunde man boka typ som en säng el har för mig att det hette ”baby crib” det va super! Ammade vid start o landning!
    Dock rubbades våra sömnrutiner helt under o efter resan:( men det kommer säkert gå bra för er o det är ju en tacksam ålder att åka, sover mkt o är allmänt nöjda:) Lycka till med allt! <3

  2. Janette

    Flög till spanien med dottern när hon va 3 månader. Inga som helst problem. Flygningen gick super bra. Matade när vi lyfte ?

  3. Anna

    Jag tror att du kan få den sprutan redan vid åtta veckor om man har anledning till det, dock tror jag att du måste ta om den en extra gång senare för att få ett livslångt skydd. Fråga på BVC när ni träffar dem. ☺️

  4. Maria

    Reste till rivieran med våran 11 veckors i början av juni. Inga problem. Bvc gav henne vaccin vid ca 8/9 veckor istället för 3mån. Mata och lite lite alvedon vid lyft så sov hon som en stock igenom flygresan?
    Man få tänka på att inte gå från 16 AC kyla till 35 graders sol för ofta och snabbt helt enkelt.
    Lycka till!!

  5. C

    Du kan ju höra med bvc om du kan få första sprutorna lite tidigare (den med 5 i ett). Har bott länge i sydösteuropa och mina barn fick vaccination mot tuberkolos och hepatit b bara några dagar efter födseln och sen vet jag att de i tex Bulgarien ger den första sprutan med fem i ett redan vid två månader pga högre frekvens av de sjukdommar de skyddar emot så hör med er läkare.