Therese Wickman

HUR KAN MAN GLÖMMA SÅ FORT?

(Inlägget innehåller adlinks samt reklam för Babyland)

 

I helgen som var så slog det mig att jag känner mig så oförberedd inför den kommande förlossningen & att vi snart kommer ha en liten bebis här hemma. För mig känns det fortfarande så overkligt, lite som en dröm.

Det känns som om tiden springer förbi & med två barn hemma & en vardag som rullar på så hinner man inte fokusera lika mycket som jag kanske kunde när jag väntade Ellah & Kidh, på gott & ont.

Vi har lite kläder till bebis samt barnvagn & säng men bilstol, sängmobil samt alla dom där små sakerna, men ack så viktiga så som blöjor, babyolja, Bindor, amningsskydd, skötbädd, mm inser jag att jag behöver se över vad vi behöver köpa in.

Som person vill jag inte heller inhandla allt i sista stund utan vill gärna ha allt på sin plats, helst flera veckor i förväg för att slappna av.

Ska jag vara ärlig så kan man inte tro att jag haft två bebisar sedan innan, inte kunde jag tro att jag skulle glömma bort allt så fort, på bara 7 år?  Jag känner mig som en förstagångsmamma & tar gärna emot tips om vad jag inte får glömma i BB väskan samt vad vi behöver ha här hemma innan bebis anländer!

 

Apropå Skötväska så fick vi hem våran förra veckan.  Sådana här snygga väskor fanns inte när Ellah & Kidh var bebisar vill jag lova. Den är svart med fina guldiga detaljer & med jättemånga välplanerade fack inuti samt med en bärbar skötbädd som följer med. Tror till & med att jag skulle kunna gå på stan med denna som en handväska & ingen skulle ens ana att det var en skötväska, det gillar jag!

 

Till & med Constantin gillade den, & då är det ett gott tecken om karln i huset gillar en väska 😉

 

Tror denna outfit iallafall får bli Mattehos första som vi tar med oss till BB, & det tillsammans med Gosekaninen som barnen valt med omsorg till sin blivande lillebror.

 

Vår Skötväska hittar du HÄR & hos Babyland hittar du också massa andra produkter till bra priser, & med snabb & gratis leverans.

Hoppas du får en fin fortsatt vecka, tar som sagt jättegärna emot alla tips som jag önskat här ovan!

 

Puss & kram

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Ett bra tips jag fick och som jag tog med mig var innetofflor,åt mig själv. Å så skönt det var att ha på sig dom inne på BB sen!

  2. Susanne

    Gillar att följa din graviditet o sedan nyfödd baby. Har själv Silver Cross Elegance barnvagn o är så himla nöjd med den. Valde sedan Besafe babyskydd/bilstol då den var säkrast i test o Silver Cross babyskydd innehöll ett ämne som inte är bra för barn, så det fick avgöra. Besafe kan lätt sättas fast i vagnar med, t.ex en resesulky.

  3. Anna

    Inget måste men ett tips är omlottbodys, är så smidigt. Och speciellt när de är sådär riktigt små tycker jag det har varit skönt att slippa dra något över huvudet 🙂

  4. N

    Ett tips!
    När jag födde denna gång så köpte jag inte bara massa till enbart bebis!?
    Jag hade köpt med mig en ny fin mysdress att få på sig direkt efter man duscha. Mjuk,skön och ny, de höjde faktorn.
    Samt att jag köpt mjuka ny tights och en klänning att ha på sig när man åkte hem?!
    Denna gång kände jag mig faktiskt fräsch, pigg och mer nöjd när an även själv hade ”piffa” till sig med lite nytt. Nytt schampoo och balsam oxå förresten!?❤️ hade även köpt lite godis (enbart de godaste jag gillar extra) som jag lyxa på när jag blev ensam på BB på kvällen!??
    Hörlurar och laddare, kolla film och myste!
    All omvårdnads saker finns ju på BB till bebisen.
    Så hade med kläder till bebis och nu med nr 3 låg mer fokus på mig.
    Har alltid känt mig så ofräsch och äcklig efter med de 2 a två barna?
    Men filtar går alltid åt till bebisen, och så man kan boa in dem?

    Hade även tagit med mig två packet till syskonen som dom fick på BB när de kom och hälsa på, som lillebror hade med sig;-)
    Uppskattades verkligen av syskon och när lillebror inte var i fokus mer kunde de leka/greja med sitt paket de hade fått!

    Hemma sen skulle jag tipsa om BUNKRA blöjor, de går so smör i sol.
    Amningsinlägg, bröst salva och även om du ska amma helt. Ha erkättning i skåpet för reserv.
    Ibland i början så sinar mjölken och jag fick panik av tänka om den tar slut mitt i natten… bebis skriker och är super hungrig. Och ingen mjölk kommer. Behövde aldrig använda den men en trygghet för mig.
    Salva för bebis och MAT till er!!!
    Baka o frys in, här kom de massa folk den första tiden så fika gick åt i mängder!:-)
    Kram!

  5. P

    Eget extra mjukt toapapper! Låter rubbat jag vet men sjukhusets toapapper (iaf i den stad jag bor i) är som sandpapper och man är ju som bekant öm i de nedre regionerna efter en förlossning.

  6. Anonym

    Eget extra mjukt toapapper! Låter rubbat jag vet men sjukhusets toapapper (iaf i den stad jag bor i) är som sandpapper och man är ju som bekant öm i de nedre regionerna efter en förlossning.

  7. Lina

    BB:
    Många glömmer pappans mat i detta. Mat finns till mamman på förlossningen men inte till pappan. Köp flera panpizzor redan nu och skriv pappans namn på så förvarar ni de i er frys tills det är dags att åka in, Förlossningen har frys!!

    Godis/choklad/söta drycker. Vatten är bra men saft/cola/fanta – ännu bättre när man ska kämpa hårt.

    Mjuka sköna kläder till baby. Ett tips kan vara att ha kläder som ej är tvådelade – då vissa byxor kan sitta åt hårt på magen/naveln. Svårt att veta innan hur stor bebis mage är samt hur hårt byxorna kommer att sitta. En heldress är ett säkert kort.

    Babynest om ni måste stanna kvar på BB. Bebis gillar nog inte plastsängen efter den trånga magen. Bädda med extra filtar i nestet för att göra det ännu trängre.

    Napp ( vissa vill vänta att ge napp tills man vet att barnet förstår amningen då tutta på napp och bröst kräver två olika tekniker)

    Flera mössor! Den första blir blodig.

    Fullt minne i mobilen

    Laddare

    Ombyte till både mamman och pappan.

    Neutral schampo/balsam

    Babyskydd/gosedjur/filtar

    Gula tvättlappar till bebis

    Blöjor/bindor/babyolja till rumpan – använd endast olja på gula tvättlappar vid det första bytena istället för vatten och inte färdiga tvättlappar då de lätt ger allergi.

    Mer behövs inte.
    Man packar nog ofta för mycket.

    Stor kram