Therese Wickman

SÅ FÅR DU STARKA TÄNDER!

( I annonssamarbete med Flux )

Jag är uppväxt med vikten av hur viktigt det är att borsta tänderna två gånger per dag, en gång på morgonen och en gång precis innan läggdags & detta har jag självklart fört vidare på mina barn.

Alla vet väl hur viktigt det är att borsta tänderna & jag antar & hoppas att alla gör det?

Något som jag däremot inte hade koll på var detta med fluor. Oftast direkt efter tandborstningen så sköljer man munnen med vatten, vilket i sin tur också gör att fluoret som vart i tandkrämen försvinner & det pågående skyddet likaså.

När jag var in med min dotter Ellah till tandläkaren för två år sedan på en ”vanlig” kontroll så upptäckte dom att hon hade hål i tänderna. Det chockade mig, vi som varit så noga.

Jag hade flera frågor, bl.a. hur det kom sig att hon fått hål när vi varit så noga med tandborstningen samt också hur det kom sig att hon hade fläckar på tandytan. Borde inte tandborstning förebygga detta?

Fick till svar att alla har olika munhygien & att det var viktigt att efter tandborstning skölja munnen med fluorskölj för att ge starka tänder som motarbetar hål samt plack på tänderna. Detta var helt nytt för mig. Jag trodde att det räckte med tandborstning?

Därför gör det mig extra glad att jag får lyfta upp detta viktiga ämne i ett samarbete med Flux Flourskölj. Det kanske är fler som likt jag trodde att det räckte med tandborstning för att få starka tänder?

Flux Flourskölj finns i flera olika smaker & barnens favorit har sedan dag ett varit Jordgubb medan vi vuxna kör mint, tycker det känns extra fräscht.

Här hemma har det aldrig varit ett problem för barnen att få in rutinen att Fluxa efter tandborstningen, snarare tvärtom. Vet inte hur många gånger jag kommit på min son Kidh med att smita in på toaletten för att gurgla munnen med Flux Jordgubb. När han blir påkommen så svarar han bara :” Men mamma, det är ju så gott ”

27993848_10213194226602985_1772466820_n

27994261_10213194226682987_1783082713_n

28052932_10213194226762989_1267773236_n

27993858_10213194226522983_207255506_n

27994754_10213194226802990_895574911_n

28109355_10213194227923018_1074308733_n

Använder ni Flourskölj hemma?

Här kan du se vart du hittar Flux Flourskölj!

Jag önskar dig en fin dag! Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A.R

    Folk är dumma i huvudet rent ut sagt. Samma idioti som går med vaccin. Det är Internets fel….folk sprider ogranskad okunskap till varandra o rätt vad det är ska man inte använda flour för det är giftigt. Och samma typ av iq-befriade människor slutar vaccinera sina barn

    1. carro

      Håller också helt med. Flour fritt, tack!! Känner själv att om jag borstar tänderna med en flour tandkräm så bir jag torr i minnen så jag lär dricka vatten efteråt men inte med en flourfri tandkräm. Nej tack till flour!!

  2. Marie

    Jag fattar ingenting av kommentarer som ”flour är inget att rekommendera”
    Jag är seriöst nyfiken varför det inte ska vara bra?
    Har alltid blivit rekommenderad flux. Ska till tandläkaren imorgon med min minsta ska fråga från vilken ålder de rekommenderar flux skölj ska nog börja med den största!

  3. Elina

    Anledningen till att tandläkare rekommenderar fluor och flux är ju en självklarhet. Dom måste ju sälja! För hur skulle allt annars gå runt? Flour är gift!

    1. theresewickman

      Men tandläkarna får ju inga pengar om ett företag som Flux säljer produkter.? Det finns många delade meningar kring Flour har jag märkt, men här hemma har vi märkt en markant positiv skillnad sedan vi införde Flourskölj på barnen, speciellt Ellah som hade problem med sina tänder, därför var jag så enormt positiv kring detta samarbete, då jag verkligen helhjärtat kunde stå bakom det.. Men vill man inte Fluxa så behöver man ju inte, är upp till varje familj 🙂 Ha en fin dag ! KRAM

  4. Emma

    Helt rätt att rekommendera Flux! Det är viktigt att använda fluor i lagom mängd! Det är inte roligt att behöva behandla små barn med karies efter att föräldrarna avstått från fluor, det kan jag skriva under på!

    1. theresewickman

      Ja jag håller helt och hållet med. Fick detta rådet av tandläkaren som sade att det var jätteviktigt med Flux morgon & kväll, speciellt på barn, så vi kör på och deras tandhygien har redan blivit bättre, det ser jag som något positivt 🙂 KRAM

  5. C

    Läst på om alla risker med flour? Är du tillräckligt påläst i ämnet för att göra reklam för en sådan sak?

    Tycker även de är intressant hur många av oss som vägrar flour som fått betydligt bättre tänder, läkt hål och även fått konstaterad skillnad av tandläkare!

    1. theresewickman

      Det tycker jag absolut att jag är och framförallt litar jag på Tandläkarna som har gett oss rådet att Fluxa tänderna två gånger per dag kan sitt jobb 🙂 KRAM

      1. theresewickman

        Vad är det att inte rekommendera? Du får gärna berätta varför? Barnens tandläkare har sagt att det är jätteviktigt, speciellt för barnen att Fluxa morgon & kväll, och jag undrar hur det kommer sig att det finns så mycket delade meningar? 🙂 Jag har förlitat mig på att tandläkarna sitter på kunskapen ? Kram

        1. Victoria

          Jag är tandsköterska och fluor är ett läkemedel som inte ska rekommenderas generellt. Är man ingen riskpatient/kariespatient finns det ingen anledning till Fluorskölj. Tandläkaren ska med andra ord rek fluorskölj, ingen annan

    2. carro

      Håller också helt med. Flour fritt, tack!! Känner själv att om jag borstar tänderna med en flour tandkräm så bir jag torr i minnen så jag lär dricka vatten efteråt men inte med en flourfri tandkräm. Nej tack till flour!!