BESÖK HOS BARNMORSKAN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

BESÖK HOS BARNMORSKAN!

Har dom senaste veckorna känt mig oväntad fräsch och pigg, trots att kroppen börjat känna av graviditeten ordentligt & det har gjort mig så lycklig.

Men så har jag i helgen fått något bakslag och har inte kunnat sovit alls på snart tre nätter vilket gjort att jag varit lite mer frånvarande här & även glömt att besvara många av mina mail. Förlåt för det!

I natt hoppas jag få sova ordentligt så jag är tillbaka fit for fight igen 🙂

I eftermiddags var jag i väg på besök hos Barnmorskan. Mitt första besök sedan inskrivningen. Vi tog prover, vikt, pratade om vidare planering i graviditeten & så fick vi lyssna på bebisens hjärtljud, rena rama musiken för själen <3

Nästa gång ska Ellah & Kidh få följa med & lyssna & dom är redan, trots fyra veckor kvar förväntansfulla.

Det är en helt annan grej att vänta barn nu mot när jag väntade Kidh. Både Ellah & Kidh kan vara delaktiga på ett helt annat vis & det är så himla kul att så dom så nyfikna & förväntansfulla <3

Proverna vi tog i dag såg bra ut, dock så måste jag börja äta järnmedicinen som jag slarvigt nog glömt bort att hämta ut från Apoteket  & så ska jag snart tillbaka för att ta en spruta då jag är blodtyp Negativ medan bebisen är positiv.

Vikten var egentligen inget förvånansvärt även om jag någonstans hoppats på att det inte skulle vart så mycket som 15 kg på 25 veckor. Men jag har ju varit gravid 2 gånger innan & med den erfarenheten så vet jag att jag går upp mycket  i vikt, lägger tidigt på mig vätska i kropp & svullnar både här & där. Gissar på minst 10 kg till innan bebisen anländer, & då menar jag minst 10 kilo..

Och nej, jag äter mig inte upp dessa kilon för er som tidigare påstått att jag kanske svullar i godsaker varje dag, utan det är bara så min kropp fungerar vid graviditeter. Fler som också lätt går upp i vikt under graviditeten?

Dock så känner jag mig mer tillfreds med detta nu än vad jag gjort tidigare. C är så otroligt duktig på att tala om hur vacker jag är ,flera gånger varje dag, han pussar på mig, tar på mig & tycker jag blir vackrare och vackrare för varje dag.. Jag känner verkligen att vi är två i denna graviditet & han masserar min onda rygg, klappar & pussar mig på magen , följer med på varenda kontroll & är ett otroligt stort stöd för mig.

Allt såg så annorlunda ut när jag väntade Ellah & Kidh & ensamheten gjorde nog att jag mådde sämre än vad jag borde gjort”?

Magen i vecka 25.

27583725_10213082313445226_1446263601_n

27658888_10213082313085217_1145345612_n

Är du också gravid? I vilken vecka är du?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess

  Inte gravid nu men min minsting är ett år. Har 2 till som är 8 och 10 år. Gick upp så sjukt mycket i vikt med alla 3, 30 kilo plus med första. Usch, blev verkligen enorm. Då åt jag visserligen extremt mycket skit men de andra graviditeterna har jag gått upp mycket även fast jag försökt hålla tillbaks! Så avundsjuk på dom som bara får mage, själv sväller jag överallt!

  1. theresewickman
   theresewickman

   Har varit samma här. Tänk så olika det kan vara från kvinna till kvinna . När jag väntade Ellah åt jag också en del skräp, kanske lite mer än vanligt,men när jag väntade Kidh som jag också blev störst med så åt jag inte alls onyttigt mer en någon gång i veckan och det var precis vad jag gjorde även innan jag blev gravid.. Undrar också varför jag svullnar ÖVERALLT och inte bara får mage, kan då och då kännas orättvist men vi får ju ändå ut något lika vackert i slutändan som alla andra gravida 🙂 Denna graviditet och viktuppgång känns lättare för mig i och med att jag har en sådan kärleksfull sambo och det är jag SÅ tacksam för <3

 2. Anna

  Jag är gravid i vecka 31 (30+4) och ver inte vem som gömmer sig i magen, så spännande. Det är mitt andra barn, har sen tidigare Theodor som fyller 2 år i april. Bebis bf är på samma dag som storebrors 2 års dag, snacka om timing.

 3. Caroline

  Väntar tredje barnet, en flicka. Har två killar på 7 och 10 år. Samma pappa till alla barnen. En liten sladdis! Ska bli mysigt! Är i vecka 24 och har bf 27 maj. Grattis till din graviditet! Är roligt att följa dig!

 4. Lotta

  Hej! Är också negativ i min blodgrupp och båda barnen har blivit positiva som pappa. Nyfiken bara, har man börjat att ge sprutan nu redan under graviditeten? När jag fick mina två, 98 och 08, då tog dom prover i navelsträngen efter förlossningen, för att kolla vilken blodgrupp barnet har, och sedan därefter fick jag en spruta som man var tvungen att få inom 48 timmar tror jag det var. Hur tar man en spruta på bebisen i magen, eller har dom tagit i navelsträngen på dig? Är bara väldigt nyfiken på hur tekniken går framåt, och hur dom gjort för att ta reda på bebisens blodgrupp? Lycka till med graviditeten nu, och hoppas att du snart börjar må bättre!

  1. theresewickman
   theresewickman

   Ja tekniken grå verkligen framåt. Både Ellah & Kidh är positiva och då räckte det med en spruta för mig direkt efter förlossningen.. Nu har dom tagit reda på bebisens blodgrupp genom ett blodprov på mig & nu ska tydligen sprutan tas två gången, en under graviditeten på mig och sedan en till direkt efter förlossningen 🙂 Men dessa sprutor ska väl inte tas i navelsträng eller på barnet? Det är till mig för att jag, om jag blir gravid igen inte ska stöta i från mig barnen som är positiv? KRAM

   1. Lotta

    Haha, så fel det blev. Menar att dom tog blodproverna på barnen via navelsträngen. Perfekt att dom kan kolla det redan nu, och ge ev sprutor som du behöver. Kram

 5. Sandra

  Gravid i v 39+0 (6dagar kvar) med tredje barnet.. blir igångsatt på tisdag om inget hänt tills dess men håller tummarna att det sätter igång av sig sjölv då det är skönare för kroppen..

 6. Caroline

  Japp! Vecka 40, BF 3 februari! Gått upp 13 kg. SF mått 34. Hoppas bebis kommer snart! Inga bristningar än så länge…peppar peppar!

 7. Linda

  Jag har också gått upp mycket under mina graviditet er första gick jag upp över 40 kilo😣. Andra 25 kilo men då han jag inte gå ner alla mina kilon från första graviditeten. När jag blev gravid första gången vägde jag 53 kilo. Två dagar innan förlossningen vägde jag 94, med nummer 2 vägde jag 93 ! Första gången trodde jag att jag ätit upp mig alls dessa kilon och var så arg på mig själv, andra graviditeten tänkte jag på vad jag åt rörde mig mycket osv men gick upp endå!..

  . Idag är mitt andra barn 4 månader och nu håller jag på att kämpar bort det 💪🏻 -19 visar vågen nu 👏🏼

 8. Malin

  Gravid v23 med första barnet (Bf 7/6). En liten flicka! Har än så länge gått NER 3kg! Troligtvis pga illamående från helvete i början av graviditeten. Nu mår jag äntligen bra så förväntar mig lite plus på vågen vid nästa invägning 🙂
  Kul att följa dig i din graviditet! Särskilt när du bara ligger någon vecka före så är det alltid roligt att jämföra och se hur det blir för en själv!
  Kram från ett annat preggo!

 9. Evelina

  Japp är i vecka 24 (23+4) har gått upp mer denna graviditet redan än förra så gissar på 8 kg + till i denna graviditet iaf 🙂

  Du är så himla fin å va mysigt för dig att ha C som ger dig så mycket kärlek och värmen i graviditeten. Önskar själv att jag hade en partnern som valde mig lite mer på de sättet :/

  Kramar från en nerstämd Prego i sängläge

 10. Evelina

  Japp är i vecka 24 (23+4) har gått upp mer denna graviditet redan än förra så hissar på 8 kg + till i denna graviditet iaf 🙂

  Du är så himla fin å va mysigt för dig att ha C som ger dig så mycket kärlek och värmen graviditeten. Önskar själv att jag hade en partnern som valde mig lite mer på de sättet :/

  Kramar från en nerstämd Prego i sängläge

  1. Elle

   Gravid med femte barnet (flicka)
   Ca tre-fyra veckor kvar, bf 24februari
   Gått upp 18-25kg med mina andra. Två pojkae två flickor.
   Denna gången ligger jag nu på 12kg
   Men ligger i skiljsmässa så har inte mått bra denna graviditeten! Jag går upp utan ändra mina matvanor! Det är så min kropp funkar när jag blir gravid! Tror min matsmältnings process minskar! Lycka till med bebis! Kram

 11. Sanna

  Gravid i vecka 23 BF 3/6 med en liten pojke… men nu vart jag lite fundersam över det där med sprutan?! Hur vet du redan nu att bebis är positiv?! Jag fick sprutan efter förlossningen då vi fick veta att hon va positiv & nu behöver jag bara göra immuniseringsprov om det är 2ggr till före förlossningen och sen ta spruta om lillebror skulle visa sig bara positiv han med! Men det kanske är olika?! 😃💕

 12. Emilie

  Gravid i vecka 37 (36+3) bf 23/2
  Jag går också lätt upp gjort det med alla 4. Även första fast jag bara va 18 när hon föddes. Rekommenderar dig att köpa stödstrumpor så fort du börjar få ont i vader osv. Va verkligen avgörande för mig.

 13. Johanna

  Jag är gravid i v 35 med första barnet 😍👶
  Efterlängtad bebis efter många år som ofrivillig barnlöshet.

 14. Jessica

  Hej. Är i vecka 12. Och väntar på tredje barnet . Inget, absolut inget är likt de andra två. Denna graviditet har kommit som en lastbil över mig varje dag. Varje dag är en kamp. Längtar tills jag kan börja njuta

 15. Ellinor

  Jag är gravid i vecka 29, med 80 Dagar kvar. Sjukskriven, och gått upp 10kg. Väntar oxå mitt 3dje.. Denna gäng en flicka 🙂 ❤️ har 2 pojkar sen innan.