Therese Wickman

HUR DELAR VI PÅ EKONOMIN!?

Det har trillat in massa frågor sedan frågestunden här om dagen, superkul!

Jag tänkte besvara en del frågor i skrift & en del i video då ni hade delade önskningar om hur ni ville ha svaren. 🙂

 Tänkte besvara första frågan :

Undrar hur ni gör med ekonomi? har ni gemensam eller har ni varsin ekonomi? Ifall ni har en gemensam, hur gör ni då med saker till Ellah och Kidh (eftersom dom inte är hans barn? Tack för en fin blogg! kram

Tack 🙂  Det har varit lite upp & ner med hur vi gör med våra pengar då C någon månad knappt fått pengar från sitt jobb & nu förra månaden var det så för mig i samband med min sjukskrivning.  När det har blivit trassel någon månad så är det en självklarhet att den som haft pengar betalt mer, helt naturligt för oss då vi är en familj..

Men annars har vi det upplagt som så att gemensamma räkningar som boende, el, bredband mm betalar vi hälften var på & våra egna räkningar som gymkort , telefon eller liknande betalar vi för vårt eget.

Kostnaderna som rör Ellah & Kidh utöver mat & boende så som kläder, aktiviteter, försäkringar, Fritids mm står jag ensam för då det är mina barn.. Sen när det kommer till mat eller nöjen så har vi inget speciellt bestämt utan ibland betalar jag & ibland betalar Constantin 🙂

21322761_10211943858344560_1573842918_n

21291751_10211943858184556_712953422_n

Hur ser ert upplägg ut? Gemensam ekonomi eller hur gör ni? Dela gärna med er av era erfarenheter!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Vi gör precis som ni! Delar på boende och alla kostnader som rör det, delar på bilkostnader, matkostnader och försäkringar och förskola osv för barnen (gemensamma barn). Vi räknar inte kronor och ören, men på ett ungefär. Men under perioder av f-ledighet eller a-löshet går den som får mest pengar in och betalar en större del såklart. Sedan betalar vi våra egna räkningar var för sig. Ex har jag studieskulder och inte han, han har dyrare hobbies osv.
    Mina pengar är mina och hans pengar hans. Jag älskar den självständigheten. Visst att vi är en familj, men jag är också en egen individ som kanske vill bjuda kompisar på mat, åka på en egen resa, köpa presenter till honom utan att han ser vad det kostar osv osv.
    Hade vi haft särkullsbarn är jag säker på att vi hade betalat för ”våra egna” barn var och en för sig precis som du gör. Det handlar ju inte om att man inte tycker om dem eller inte valt dem också.
    Pengar får aldrig bli ett bråk tycker jag, och då tycker jag, av erfarenhet, att det är enklast att man har egna konton utöver de återkommande, gemensamma månadskostnaderna.

  2. Mattias

    Vi har haft gemensam ekonomi sedan dag 1 för 17,5 år sedan och skulle aldrig kunna tänka mig något annat upplägg heller. Skulle inte ens orka fundera på vem som betalat mer eller mindre på matkassarna man köpt eller vem som har betalat mest för telefonräkningen eller sånt, hade såna diskussioner kommit upp hade jag tröttnat på min partner direkt.

  3. Maria

    Vi har haft gemensam från start gubben har två barn sen tidigare men jag betalar även där då det är de gemensamma pengarna som far. Vi har varsitt konto och ett gemensamt dit vi sätter över viss del varje månad till vissa utgifter som kan komma.

  4. Zandra

    Jag tycker att det känns fel att du ska betala allt som rör dina barn. Han har valt att bo med er och då ingår barnen i hans liv. När ni får de gemensama så kan ni väl inte säga att han betalar jag för men du får betala för dina egna. Gemensam ekonomi är bäst att ha med allt. Men egna fick pengar så att säga måste man ju ha och betala sina egna saker så som snus osv. Men är fick pengarna slut ska man väl inte behöva fråga om ett lån av sambon. Hoppas du mår bättre nu den sista delen av graviditeten ?

  5. Lovisa

    Vi har gemensamt konto dit vi för över pengar varje månad o sen delar vi på räkningarna. Resten är våra egna pengar på våra enskilda konton. Jag vill inte betala för hans snus o utekvällar, han vill inte betala för mina salongsbesök 🙂 Enkelt!

  6. Jessica

    Vi har likadant som du och Constantin. Dock har vi ett gemensamt servicekonto, då vi har en sommarstuga som vi sätter in lika mycket på varje månad?

  7. Felicia

    Helt gemensamt, gemensamma konton och sparkonton! Allt åker in på samma och ut från samma 🙂 har aktier o fonder sedan tidigare i eget namn men thats it. Skulle aldrig vilja ha ”mina och dina” pengar! Är ju tillsammans för att vi älskar varandra inte för att tjäna pengar eller räkna ören! ? Vi skulle personligen aldrig orka ha det uppdelat, för mycket jobb ? Ända gången det är ett problem är när vi ska köpa presenter till varandra, svårt att överraska när båda ser kontoutdragen ?

  8. Paulina Åberg

    Vi har gemensamt och enskilt kan man väl säga ? v har vars ett konto och ett gemensamt. Varje månad sätter vi in på det gemensamma plus på gemensamt sparkonto som täcker allt som rör familjen, boende, mat, barnens aktiviteter, familjeaktiviteter etc. Sedan har vi pengar kvar på våra egna konton som vi själva väljer att göra vad vi vill med, shoppa, spara etc. Fungerar utmärkt för oss 🙂

  9. Hanna

    Vi har gemensam ekonomi och tycker det är en självklarhet speciellt när man har barn 🙂 så alla pengar åker in på ett konto sen därifrån betalar vi allt. Vi har dock varsitt konto(som lönen kommer in på) men allt är samma bank.

  10. Sara

    Vi har ett gemensamt bankkonto till vilket vi båda för över pengar som räcker till boende, mat, el osv. Utöver det har vi egna konton och spenderar våra egna pengar som vill. Funkar bra för oss!