NÄR MAN VILL GE BORT SINA BARN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

NÄR MAN VILL GE BORT SINA BARN!

Så var det inte många timmar kvar på min födelsedag & jag vill inte påstå att jag känner mig äldre idag än i går 😉

Eller en aning kanske, för mina barn har gjort mig gråhårig under dagen. Jag som brukar skryta om hur jäkla uppfostrade dom är & hur stolt jag brukar vilja ta med dom på saker,, då dom allt som ofta får beröm både från nära & kära men också från totalt främlingar att dom uppför sig så bra, är artiga, väluppfostrade & verkligen lyssnar till mig.  Det har aldrig varit ett problem att ta med dom någonstans, verkligen inte. Jag har aldrig behövt tjata & gnata utan dom vet vad som gäller, vart när & hur.

Men idag? Idag tror jag dom blivit bortbytta & för första gången någonsin skämdes jag över deras beteende & det kändes som om inget gav effekt.?  Jag talade lixom till döva öron.

När vi kom hem, satte vi oss ner & pratade om det som hade uppstått, hur dom inte lyssnade på mig & gjorde precis tvärt emot om det jag bad om och dom förstod att det var fel &  långt i från ok och bad om ursäkt.  Vi kom överens om att Surfplattorna tas bort under en vecka som konsekvens för deras uppträdande…

Kvällen avslutades i allefall betydligt bättre med tårtkalas, massa kramar & enormt mycket kärleksförklaringar från barnen ( kan ana dåligt samvete) & nu sover dom gott i sina sängar & jag ska snart göra detsamma.

Men först ska jag få lite massage från C som vet exakt hur han ska gratta sin gravida sambo på sin födelsedag. Finns inget bättre än massage & speciellt nu när man är gravid!

26755441_10212929050613751_492844653_n

26793730_10212929051373770_1462201925_n

Nu hoppas jag att snön som kom idag till barnens stora glädje kan stanna kvar så vi får chans att njuta en stund innan den töar bort.

Tack för att du finns!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Underbart att ni pratade hemma och sen kom överens om konsekvensen! Den bästa konsekvensen är när barnen själv kommer fram till vad som är viktigt för dom och som svider lite om man blir utan. Det visar på att du har kloka barn och även kloka, ordentliga barn måste ju få misslyckas ibland 😘
  Grattis i efterskott 🎈

 2. Maria

  Jag tycker inte att du ska bestraffa dom genom att ta bort surfplattorna. Det har inget med deras beteende att göra. Tänk att du är deras chef i livet och ska guida dom. Tänk om du gjorde fel på jobbet och din chef sa att du inte fick fikarast på en vecka. Alla är vi olika men det är min syn. Läs gärna boken “barn som bråkar” och “mitt kompetenta barn” av Jesper juul. Där får man mer konkreta tips och funderingar gällande självkänsla och självförtroende genom olika uppfostringsmetoder.

  1. Elin

   När man har lite äldre barn är plattindragning den bästa konsekvensen. För småbarn funkar säkert andra metoder bra.

   1. theresewickman
    theresewickman

    Ja man får hitta en konsekvens som passar bra för sitt barn & dens ålder. Alla är så olika & jag tror man hittar det som funkar bäst för sin familj. KRAM

  2. Lovisa

   Pekpinnar fram direkt när det gäller barnuppfostran. Tror Therese har full koll på vad hon gör. Barn behöver lära sig konsekvenser.

   O ja, har jag skött mig illa på jobbet så förstår jag om chefen drar in mina fikaraster ien vecka.

   Det curlas för mycket idag!!

  3. Lovisa

   Pekpinnar fram direkt när det gäller barnuppfostran. Tror Therese har full koll på vad hon gör. Barn behöver lära sig konsekvenser.

   O ja, har jag skött mig illa på jobbet så förstår jag om chefen drar in mina fikaraster i en vecka.

   Det curlas för mycket idag!!

   1. theresewickman
    theresewickman

    Kunde inte skrivit det bättre själv. Jag vill lära mina barn att det faktiskt blir konsekvenser i livet om man inte efter flera tillsägningar lyssnar. Hade jag efter flera “möten” men chefen fortfarande inte skött mig så hade jag väl förstått om det blivit en konsekvens & det blir det väl i vuxenlivet? Tror att det in många fall också behöver en konsekvens, varför ska barnen annars bete sig på ett vis sätt eller sluta ignorera vad föräldrarna säger om det ändå inte händer nått? Ser i mitt jobb inom förskola alldeles för många barn som är sönder curlade, Varför låta dom växa upp i en värld som inte finns där dom tror att dom enda som existerar & “bestämmer är dom själva. . KRAM

  4. theresewickman
   theresewickman

   Jag tycker inte att det är en bestraffning att “ta” deras surfplatta, jag tycker det är att lära sig ta ansvar. Man kan inte bete sig hur som helst & efter flera tillsägningar fortfarande ignorera vad jag sagt. Då behövds det en konsekvens, för så ser livet ut? Vet att när jag spelade fotboll & jag hade en kompis som i flera veckor kom sent till träningarna, hennes konsekvens blev till slut att hon inte fick vara med på helgens match tills hon tog ansvar & lärde sig komma i tid, Rimligt tycker jag, varför ska hon få spela match om hon inte kämpar för det som alla andra. Likaså om jag inte sköter mitt arbete & efter några tillsägningar inte ändrar mig så är det väl bara klokt av min chef att ta till en konsekvens? Att tjata & gnata & upprepa samma sak om och om igen och hoppas att barnen tillslut någon gång kanske lär sig är bara slitsamt för oss allihop. Jag ger alltid mina barn en eller två chanser att faktiskt ta till sig det jag säger, MEN gör dom inte det så tar jag till en konsekvens och det har funkat absolut bäst för oss. Det är inte många gånger det ens behöver gå till en konsekvens då dom vet att jag menar allvar med mina tillsägningar. Totalt dom senaste 5 åren har det endast behövs 3 gånger 🙂 Ha en fin helg! KRAM

 3. Emma

  Min dotter har för det mesta också
  Varit duktig men när hon blev sex år och nu sju år är hon som förbytt tyken mot mig skäms för kram i skolan osv! Men blir ibland också
  Sitt vanliga ja! Vet inte om det är ja som gör fel eller om det är åldern! Blir galen snart inte roligt att vara arg hemma jämt!

Annons