GRAVIDITETEN I VECKA 17. – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

GRAVIDITETEN I VECKA 17.

Hej vännen!

I lördags gick jag in i Vecka 17 i graviditeten, tänk så fort veckorna går.

Jag har nu under två veckor jobbat halvtid på jobbet & min kropp mår betydligt mycket bättre av att få en chans till återhämtning mitt på dagen. Fortfarande lider jag av en hel del magsmärtor & sista veckan har det skapat en större oro.

Oron väcks då jag upplever att jag gått ner i vikt & att min mage blivit mindre? Jag hoppas att det enbart är svullnaden som kan finnas till en början som lagt sig & att det inte är någon fara. Men jag är så fruktansvärt nojig om jag ska vara ärlig..

Detta är inte likt min kropp i graviditeten om jag jämför med dom två tidigare ,men framförallt är det inte likt mig, att vara så nojig & orolig.!

Har som dom flesta vet Ultraljud 27 December men ska in på ett extra nu på Måndag den 11 December & jag hoppas, hoppas, hoppas att allt står rätt till och att min oro inte bottnar i något..

Dom två blivande syskonen längtar något enormt & det berör mig så djupt att se deras stora kärlek som redan finns!

 24829390_10212655812022957_446784445_n  24891455_10212655813783001_1149121233_n 24899162_10212655811582946_1038857380_n

Här kommer veckans Gravid vecka för vecka film!

 

Har du upplevt samma sak som det jag berättar i filmen så kommentera jättegärna <3

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Hej! Så roligt att få följa dig! Jag är precis som du gravid med barn nr 3, i vecka 18, och från Örebro 🙂
  Jag upplever exakt samma smärta, men hos mig kan den även komma om jag reser mig upp för häftigt från en stol eller soffan. Jag tror, precis som tidgare skrivit att det är ligamenten som spökar. Även jag har upplevt att magen krympt sista veckan, men jag hoppas bara det är “ballongmagen” som lagt sig lite, och det inte något farligt med bebsien.
  Önskar dig all lycka till på ultraljudet på måndag, det kommer gå fint ska du se 🙂

 2. A

  Låter som att du beskriver smärtan då ligamemten töjs. Tar bedrövligt ont, känns som knivhugg.
  Åtminstone i Finland ( 100 år🎉 ) så kallar barnmorskan dettaför ligamenten som töjs. Ofarligt men jobbigt 😊

 3. Anna

  Har för mig att bebisen växer rätt mkt runt v17-18 och att det då påverkar ligamenten, som håller upp livmodern. Tror det är det du känner av när du vänder dig. Har också haft så från och till och även mkt ”mensvärk” och sammandragningar. Var inne på koll hos läkare i v16 och fick då ovan beskrivning som svar samt tidig foglossning.
  Så förmodligen inget att oroa sig för. Men vet att det är lättare sagt än gjort! Skönt att få kolla upp bebisen en extra gång, också hoppas jag att allt ser fint ut! <3

  1. Therese

   Låter som ligamentsmärta. Väntar 4e barnet och minns inte att jag haft de innan. Men denna gången har jag känt av de rätt.mycket.

 4. Ulrica

  Precis så kände jag också. Har tre barn och graviditeterna blir bara värre och värre för mig. Precis som du skriver så var tredje graviditeten helt annorlunda mot dom andra. Min mage svullnade upp direkt och blev sen mindre efter ett tag. Det va inga fel och har nu en frisk pojke på snart 17 månader 😊

 5. Tove

  Jag kände precis som dig med “gummisnoddskänslan” och min mage blev också mindre för att jag svullnade upp ganska direkt och fick en ballongmage men som sedan blev mindr. Nu är jag gravid i v 25 och alla de här symbolerna som du beskriver var enligt min barnmorska och akuten på sös i sthlm, helt ofarligt! Lycka till med bebismagen!

 6. RoseMarie

  Hej!
  Jag känner ingen det du pratar om. Hade med konstanta samandragningar tidigt. Samt det där på sidan jag hade alltid svårt att vända mig från hö till vä. För då högg det till jag upplevde det som att magen inte hängde med runt så att musklerna kämpade för att hålla magen på plats. Som en gummiband. Men har bara ett barn så hade inget att jämföra med liksom.

  Sen 1 dag för förlossningen så hade jag en liknande smärta faste mycket värre i smärtväg men de visade sig att min dotter satt fastklämd i mitt bäcken så när jag vred mig så klämdes hon och moderkakan fast ännu mer. Men detta var i vecka 34.
  Men skräm inte upp dig av detta.. håller tummarna att du mår bättre snart!.

 7. Miriam Forsman Avalos

  Har varit gravid 2 ggr och känt precis så som du beskriver det! Jag fick höra från barnmorskan att det va ligamenten! Så isåf är det inget oroa sig över:)

 8. Sara

  Jag har inte sett den film än men tänkte bara skriva att jag oxå upplevde mig mindre runt v 16 o 17 än vad jag gjorde tidigare. Tror det är för svullnaden lägger sig då

  1. Malin

   Jag går in i v 19 imorn torsdag och upplever samma som du. Vissa dagar (speciellt om jag jobbat och gått mkt) gör det ont i sidorna av livmodern när man lägger sig ner, sätter sig eller reser sig och vänder sig i sängen. Detta är mitt första barn så har inte så mkt stt jämföra med. Men jag har läst att det är ligamenten som känns så. Jag får lita på det. Gjorde UL i v 10 och ska inte göra nytt förrän nästa vecka då det är RUL. Helst vill man ju gå på UL varje vecka men det går ju inte. Man får lita på att allt är bra, även om jag är dö nervös att allt är som det ska såklart nästa vecka.
   Känner också stt magen är mindre vissa dar. Upplever att det blir så när jag varit ledig och vilat mkt. Sen tror jag man vänjer sig vid storleken. Jag tycker inte den är så stor men min sambo är av en annan åsikt 😅
   Som sagt, försök lita på att allt är bra. Jag tror man märker ganska snart om något är allvarligt fel. Och oro hör till ändå. Det är ju något väldigt värdefullt vi bär på ❤️ så konstigt vore väl annars.

Annons