ETT EXTRA ULTRALJUD! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

ETT EXTRA ULTRALJUD!

Jag vet inte hur det kommer sig att jag är mycket mer nojigare under denna graviditet än tidigare? Kanske kommer det med åren, eller att det var så himla längesedan jag var gravid sist så det känns som på nytt, eller att jag fått bli sjukskriven på grund av dom kraftiga sammandragningarna.?

 Jag har tyvärr inte svaret på det mer än att jag tycker det är fruktansvärt jobbigt även psykiskt med dessa smärtor i magen.

Jag har tid för rutinultraljud den 27 December, det blev något sent då det blev framskjutet i och med Jul.

Tänk då så fantastiskt att jag denna graviditet är mer erfaren & påläst att jag vet att det faktiskt går att boka Ultraljud på privat klinik, precis samma klinik jag bokade för mitt tidiga VUL i V.7.

Den enda skillnaden är att jag i stället för ett vanligt sjukhusbesök får betala 900 kr för kontroller & en ordentlig Ultraljudsundersökning. Så himla värt det, så nu om en vecka den 11 December ska jag få se lilla bulan igen & jag är så himla nervös. Jag vill bara höra att allt ser bra ut & att mina smärtor i magen är ofarligt för bebisen..

Ellah & Kidh är förväntansfulla över att veta om det är en flicka eller pojke & jag som brukar vara så pirrig & nyfiken vill mest lugna min oro genom att veta att allt ser bra ut. Kommer jag sedan hem med ett besked om en lillasyster eller lillebror så blir det bara en bouns. Självklart, spelar könet ingen roll, men otroligt kul att få veta ändå <3

Vad gissar du på, en Lillebror eller Lillasyster?

24273168_10212606781797232_718237099_n

23584378_10212482352446576_208249193_n

Tack för att du finns!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hannah

  Tror på en liten tjej💗
  Jag har haft jobbiga graviditeter och varit inlagd på specialmödravården 2 av dom i 4 månader var. Gjorde ultraljud heeeela tiden där. Å ut kom fina friska tjejer

 2. Marie

  Min brorsdotter har bara en njure ultraljud gjordes därför varannan vecka för att se att den andra utvecklades ordentligt efter det upptäcktes. Det var på specialist mödravården de sa att enda “risken” var en ökad benägenhet att bli vänsterhänt av ultraljud så oroa dig inte för för många ultraljud som en annan kommentar skrev

  1. Jenni

   Ultraljud har ingen strålning. Det är ljudvågor som skickad av apparaten in i vävnaderna och därifrån kommer ljudvågorna tillbaka och apparaten kan göra en bild av det. Så ingen fara med strålning när det gäller ultraljud.

 3. Maria..

  Ja tror ni får en pojke.. är de något som du är mer sugen på att äta nu när du är gravid?
  Åh vad mysigt att gå på extra koll o få se den lille i magen..

 4. Maria

  Eftersom du är påläst vet du säkert redan det här men, men strålningsmyndigheten skriver följande
  Även om metoden bland allmänheten betraktas som riskfri kan ultraljud vid felaktig användning orsaka skadlig uppvärmning av fostret. Dessutom har epidemiologiska studier visat att det finns risk för neurologisk påverkan hos foster som exponeras för ultraljud. Därför ska metoden enbart användas i medicinskt syfte.

 5. Emma

  Ja tror du har en liten flicka i magen! Men det är ju bara en gissning! Ja hade en extremt jobbig graviditet när min flicka log i magen! Men som sagt gissar bara! Och förstår att vilket som är välkommet😉😘 har följt dig på bloggen och förstår att du längtat efter ett barn till länge! Ja har också börjat längta efter ett barn till men blir svårt då ja är ensamstående utan nån man😉😜 men man vet aldrig hur framtiden ser ut! Vill önska dig lycka till och var rädd om dig! Speciellt nu när du är gravid

 6. Evelina, blivande 3-barnsmamma

  Jag är/var exakt likadan med denna graviditeten! De är tredje gången och har aldrig varit lika orolig med de andra två. De är kanske för man vet vad man kan förlora, en underbar liten unge! ❤️ Har redan varit på 3 extra UL 🙈 Skönt att kolla och lugna sina hjärnspöken! ❤️ Kram!

 7. Jenny

  Har du och din kille gjort slut? Du nämner aldrig honom i bloggen eller på instagram längre? Hoppas allt är bra med dig annars, jag väntar mitt andra barn med bf i slutet på maj, roligt att få följa din graviditet. Till skillnad från dig så blir det för oss bara 1 ultraljud i vecka 21, längtar något så otroligt över att förhoppningsvis få se att allt är bra med lilla bebisen och att kanske få veta om det blir en pojk eller en flicka 🙂 kram på dig!

 8. V

  Förstår att man gärna vill se sitt barn så mycket det går.
  Vet du riskerna med ultraljud ,? Alltså för många. 2 är väl rutin och du kanske har läst på om riskerna annars rekommenderar jag dig att göra det. Ultraljud ska aldrig göra pga av nöje att se bebisen det ska finnas en anledning av oror. Förutom rutin såklart.
  Menar bara väl. För er skull.

Annons