TIPS PÅ AKTIVITETER & BOENDEN I DANMARK FÖR EN BARNFAMILJ! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

TIPS PÅ AKTIVITETER & BOENDEN I DANMARK FÖR EN BARNFAMILJ!

( I ett samarbete med Legoland)

När vi var i Danmark förra helgen så bodde vi på tre olika ställen, mycket för att hinna se och uppleva så mycket som möjligt dom få dagar vi var i Danmark men också för att bo i olika prisklasser som passar olika plånböcker ..

Dock valde vi boenden som inte låg allt för långt i från varandra men som hade saker i närheten vi ville besöka 🙂

Första natten bodde vi på Trinity hotell. Ett fint hotell med stora rum, fräsch frukost, supertrevlig personal och nära till vattnet. Här betalade vi kring 1200 kr för fyra personer i ett stort Familjerum, vilket jag upplevde inte var speciellt dyrt?

Googlar du på hotellet kan du hitta bra erbjudanden genom olika sidor som booking, expidia osv

Trinity hotell

trinity frukost 2

trinity frukost

Kring detta hotell ligger det flertal olika aktiviteter att besöka, b.la Funky Monkey park ca 40 min i från med Bil. Här kan man prova på att vara Tarzan på riktigt genom att klättra i trätopparna, åka linbana, och få känslan av att klättra mitt i djungeln. Är du och dina barn modiga nog? 😉

Funky-Monkey-Park

Ni finner också Madsbyparken en supermysig familjepark som jag tycker passar både små som stora endast 10 min från Trinity hotell.

Madsbyparken-Gruppeguiden

Andra natten åkte vi vidare ca 40 min för att checka in på hotell Legoland.

Hotellet ligger precis intill själva Parken Legoland och dom boende på hotellet hade en egen Entre in till Parken vilket gjorde att vi slapp köa när vi skulle in 🙂

Detta hotellet var något utöver det vanliga och barnen älskade varenda sekund i den byggnaden, för att inte tala om Pirattemat i rummet.  Detta hotell är något dyrare, men mycket av priset skiljer åt beroende på vilken dag du kommer och kring vilken säsong. Frågor du mig är kostnaden värd pengarna, snacka om hotell och en dröm för barnen <3

hotell legoland 9

hotell legoland 4

hotell legoland

hotell legoland 8

hotell legoland 2

hotell legoland 6

hotell legoland 7

I närheten kring detta hotell har du två givna aktiviteter, Legoland samt Lalandia. Om dessa två fantastiska ställen kommer jag göra ett varsitt eget inlägg om senare i veckan 🙂 Legoland kan på riktigt vara det bästa stället jag tagit barnen till. Ni som varit där vet vad jag pratar om 🙂

Tredje natten bodde vi på ett hotell som mer liknande en Radhuslänga, vilket jag tyckte var toppen för barnen. Utanför fanns det gungor, vi kunde sitta på baksidan och njuta av solen och inne i huset hade vi tillgång till kyl och ett ordentligt kök där man lätt kan spara undan pengar på sin semester genom att tillaga maten själv ( frukost ingår i priset)

Hotell Varde ägs av ett äldre jättegulligt par. Det känns extra mycket i hjärtat när det drivs så personligt. Tänk att detta gamla par går upp varje morgon och tillagar frukost till sina gäster, sitter och pratar en stund och gör det med så mycket glädje för detta är något dom verkligen brinner för.

På hotel Varde får du oftast ett stort rum för under 1000 kr och i det priset ingår även frukosten, såklart!

hotel Varde

Inte lång bilväg från Varde har du fri tillgång till det vackra havet. Jag kan omöjligt vara till Danmark utan att besöka havet, så fridfullt och för mig är Havet lite det jag förknippar med Danmark då min Mormor bott i Danmark hela mitt liv ( hon gifte sig med en dansk man när min mamma var ung) och då var vi ofta ner till havet!

 Havet i danmark 3

Havet i danmark 4

Havet i danmark 5

Havet i danmark

Havet i danmark 2

När du ändå är vid Havet kan du besöka Blåvands fyr eller Blåvands Zoo beroende på vad du eftersöker 🙂

Alla dessa hotell och aktiviteter jag tipsat om ligger inte allt för långt i från varandra. När man har barn är det sista man vill göra är att sitta långa stunder i bilen, jag har därför tagit boenden och aktiviteter i närheten av varandra där du kan ta dig från hotell till hotell eller aktivitet till aktivitet inom mindre än en timme..  Men titta noga upp så du planerar din resa väl. Vi började t.e.x på hotell Trinity och gjorde dom aktiviteter vi ville i närheten, körde sedan 40 min in till Hotell Legoland, gjorde dom aktiviteterna vi ville där och fortsatte sedan till nästa hotell och aktiviteterna  där omkring. Hade vi inte mellanlandat ett dygn på Hotell legoland hade bilturen från Hotell Trinity till Hotel Varde nästan tagit 2 timmar, så titta efter så det inte blir allt för långa turer från ställe till ställe!

Har ni frågor så tveka inte att fråga.. Att semestra i vårt grannland kan jag verkligen rekommendera, så himla fantastiskt!

Ta hand om dig!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons