MEDAN VÅRA BARN BLIR LIDANDE FÅR EN MÖRDARE SKADESTÅND! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

MEDAN VÅRA BARN BLIR LIDANDE FÅR EN MÖRDARE SKADESTÅND!

Hej och Godmorgon!

Jag vaknar alltid upp lite extra glad på fredagar. Det är något speciellt med att kunna ta en lugn morgon hemma mot stressen vi annars har mån till tors och att sedan veta att man har helgen framför sig. Må nästan påstå att Fredagar är veckans bästa dag. Vilken är din?

Just nu dricker jag mitt förmiddags Kaffe, Kidh ligger i soffan och kollar en Film, Ellah har gått upp till skolan och jag tittar samtidigt runt på lite olika resor inför sommarens semester. Jag är oerhört sugen på att ta med barnen och sticka i väg i  3- 4  veckor till andra sidan jorden. Bali kanske?

bali

Igår var jag på Föräldramöte uppe i skolan angående höstens indelning i klasser då Kidh min lilleman ska börja i Förskoleklass. För det första är det galet att min minsta ska börja skolan , jag vill inte riktigt acceptera att åren gått så vansinnigt fort och för det andra så vet jag inte riktigt vad jag känner inför hösten och hur allt kommer bli.

Jag vet med mig i och med att Ellah går uppe i samma skola att det är en väldigt bra skola, men pågrund av trycket på barn så kommer det bli två Förskoleklasser med 28 barn i varje klass, 28 barn!? Rektorn sade igår att dom egentligen har en gräns på 24 barn i varje klass för att sedan, speciellt i ettan ska en lärare kunna räcka till för alla dessa barn…

Rektorn kan självklart inte neka alla dessa barn att börja i skolan här där dom bor, men att acceptera detta med en bra magkänsla kan jag inte…

Jag kan inte förstå hur en lärare ska kunna finnas till för alla dessa barn, hinna hjälpa till och tillhanda hålla barnens olika behov?..

Detta gör mig upprörd, det gör mig upprörd att våra skolor måste sätta ihop två jättestora klasser som varken är bra för Lärarna eller barnen för att pengarna inte räcker till för att dela dom i tre klasser. Kostnaderna blir för stora, precis så sade Rektorn.

Det är klart man inte kan låta bli att bli upprörd kring detta, det är mitt barns framtid det handlar om och då gör det mig så jäkla frustrerad att våra skattepengar går till helt fel saker.

Visste ni t.e.x att vid ett Asylboende längre upp i Sverige så var det två föräldrar som slog ihjäl sin 5 månaders bebis. Dom visste att det var någon av föräldrarna som var skyldig  till detta då det enbart var dom som var i samma rum som bebisen.

Men då ingen av dom erkände och båda skyllde i från sig på varandra så släpptes dom fria. Dom hade alltså inget som kunde binda dom till mordet.  Nu, har dessa föräldrar fått tagit del av 160 000 var från våra skattepengar för att dom suttit “oskyldigt” häktatde i och med att ingen kunde dömmas för detta!. Sveriges rättsystem är ett hån. Ett stort jävla skämt!  Ska en familj få nästan en halv miljon kronor för att slå ihjäl sitt eget barn? Samtidigt som politikerna snålar ner på kostnader kring skola, barnomsorg och sjukvård.

Våra barn får en otryggare skolgång, våra äldre kan bli liggandes i sängen i flera dagar och får värre mat än våra fängelsen, Sjukhuset och akutmottagningarna skriker efter personal , det ska skäras ner på pengar genom att stänga igen olika kliniker och förlossningar och det skapar brister som gör att vår fantastiska sjukvård inte räcker till..

Samtidigt betalar man ut nästan en halv miljon kronor till två mördare och som på det inte ens är svenska medborgare  och som aldrig betalt en krona i skatt…

18072646_10210730716536773_829122474_n

18052666_10210730716816780_681765187_n

Blir så otroligt frustrerad bara jag skriver om detta. Känner att jag måste lägga ner det för en stund och koncentrera mig på mötet jag snart ska åka i väg på….

Ta hand om dig och ha en underbar Fredag!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helene

  Ja vi har ett sånt rättsamhälle där det måste vara ställt utom allt tvivel att den man dömer är skyldig. Kan man inte det anses man oskyld och har rätt till skadestånd. Hur vet man att bara de var i rummet? vems ord och vilket bevis finns för det. Man kan inte döma saker utefter vad man läser i tidningen något som en person har tolkat och skrivit. Sen har vi ett system där alla som har rätt att vistas i landet har rätt till bidrag. Hur skulle du vilja lösa det?

 2. Josefine

  Ja vi har ett rättssystem där alla oskyldiga får skadestånd om de inte döms. För att fällas krävs bevis. Tycker du det är bättre att vi ska döma folk som kan vara oskyldiga? Strunta i bevisning? Och tycker du det är bättre att om man som oskyldig går igenom en rättsprocess inte ska få skadestånd? Ja det är fruktansvärt frustrerande att åtminstone en mördare går lös men jag vill ändå värna vårt rättssystem. Det går att ha två tankar i huvudet samtidigt. Eller ska vi låta pöbeln döma utan bevis? Vad gäller din sons klass så är det inte heller del av samma pengar så det bästa sättet stt påverka, om du orkar, är att kontakta tidningen o din lokala politiker. Alldeles för många små barns behov som ska kunna tillgodoses av så få personer anser jag med. Där är vi överens 🙂

  1. Anna

   Ditt påstående om att “alla” pengar går till flyktingar stämmer inte. Ville bara påpeka det:) Själv är jag stolt över att bo i ett land som tar emot människor som flyr från krig, förföljelse och tortyr.

   1. theresewickman
    theresewickman

    Vart har jag nämt att ALLA pengar går till flyktingar?? Det är jag fullt medveten om att det inte gör och om du läser min text igen så har jag väl aldrig ens påstått detta?? Jag tycker att mycket av våra skattepengar går fel JA, som i detta fall skadestånd till två mördare men vart har jag ens tagt upp flyktingfrågan i detta?

 3. Emma

  En sak ja missade! Tråkigt att en del ifrågasätter och plockar fram rasist snacket! Man är inte rasist för att man tycker och tänker vissa saker! Givetvis är det lika illa oavsett vad man kommer ifrån för land att slå ihjäl en bebis! Då kan man inte vara frisk i huvudet och sakna spärrar!

  1. Anna

   Jag tror att en del ifrågasätter pga att när en säger att någon har exempelvis utländsk härkomst så gör en skillnad på människor och människor. Vårt rättssystem hade ju betalat ut dessa pengar till mördare oavsett kön, härkomst , om de var arbetslösa eller hårt arbetande. Och själv tycker jag det är lika illa om pengarna gått till personer som arbetat och betalat skatt hela livet…lindrar liksom inte att mördare jobbat ihop en del av sitt eget skadestånd😆. Hoppas det blir en ändring på detta nu när det uppmärksammats !

 4. Eva

  Ja det mesta i detta landet håller på och gå åt h-vete. Vi hjälper och detta är tacken. Orkar snart inte bry mig mer. Och givetvis ska någon komma dragandes med rasistsnacket. Dags och vakna kanske.

 5. Emma

  Ja det är så
  Fruktansvärt hemskt! Man mår illa! Min dotter går i förskoleklass 20
  Barn i hennes klass! Tre lärare! Tre svensk födda barn och resterande med utländsk härkomst inget fel med det! Men tyvärr hamnar dem svenska barnen i skym undan då det tar tid för lärarna att öva och hjälpa vissa av dom är flykting barn som inte kan ett ord svenska! Det gör mig lite bekymrad på framtiden utb för min dotter.

  1. Anna

   Jag hoppas att det går bra för din dotter i skolan! Jag hoppas också att det går bra för alla andra barnen i hennes klass, alltså även de som själva flytt från eller har föräldrar som flytt från krig, förföljelse eller tortyr.

 6. pernilla holmen

  håller helt o hållet med dig, svenska lagar är ett stort skämt, att döda sitt eget barn o sen få ersättning för det,, bedrövligt,man blir så förbannad,,,,,,

 7. Sabina

  Kunde inte skrivit det bättre själv! Mår illa när jag läser det 😥
  Hela vårt land är ett skämt! Ett otryggt land som våra barn ska växa upp i..

 8. Malena

  Om de ska ha så stora klasser behöver de ju ha två lärare per klass. Exemplet du nämnde är hårresande. Jag är så glad att vi inte har det så här i Finland som ni har det i Sverige!

 9. Dema, gravid igen!

  Jag tycker det är riktigt viktigt att lyfta dessa frågor om förskolan. Det är nu i starten det är så otroligt viktigt att det blir rätt, att det finns lärare som orkar och hinner se alla barn. Skolan ska vara något roligt och positivt i barnens liv. Vi har lyckats fått 2/4 klasser små, ena var så liten så då slog dom ihop den med en annan klass istället. Det är också sjukt. Vi måste höja Våran röst för barnens bästa. Det finns så många ställen man kan spara pengar istället. Dra ner på alla bidrag för både svenska och inte svenskar och lägg dom pengarna på skolan.

 10. My

  Har det någon betydelse att de som fått skadeståndet har utländsk bakgrund? Skulle det varit mer okej om någon som är svensk varit i samma situation?

  1. Zandra

   Fast nu var det ju exempel på en faktisk händelse som visar hur tokigt våra skattepengar används… Menar du att en mördande förälder är värd pengarna mer än våra barn i skolan? Att du ens försöker få detta till något slags rasistiskt visar bara hur dum du My är…

   1. Josefine

    Fast vårt rättssystem bygger på att brott ska bevisas. Ska vi skicka folk i fängelse utan bevis tycker du?

    1. theresewickman
     theresewickman

     Nej det har jag väl inte sagt? men att två som man vet är mördare får nästan en halv miljon kronor, tycker du det är rätt?? Tycker du det är dit våra pengar ska gå?
     Vårt rättsystem är helt fuckt up här i Sverige. Han som förövrigt våldtog mig blev dömd i tingsrätten utan minsta tvivel på att detta hade hänt och blev dömd till 2,5 års fängelse. Efter en överklagan blev han friad i hovrätten och där kunde dom fastställa att trots min historia är den trovärdiga medan han ljög och bytte historia om och om igen och dom till största sannolikhet kunde säga att han var skyldig så stod ord mot och och dom valde att fria honom. Jag som var offret i detta fick ingen hjälp med psykologer eller liknande medan han blev erbjuden hjälp och fick ett skadestånd?? Jaa någonstans brister det totalt när brottslingar tjänar på att göra brott. Jag har inte sagt att det är så i alla fall, men i många….

     1. Josefine

      Jag beklagar att du blivit utsatt och kan inte för en sekund säga att jag förstår. Har dock mött många i mitt yrke (kvinnor som blvit utsatta för våld) som inte heller fått rättvisa genom vårt system. Just pga hög bevisning. Sedan är det komplext att två instanser som i ditt fall dömer olika. Det finns jättemycket kvar att göra vad gäller hur lagar skrivs och tolkas, just pga brott “värderas” olika. Där är vi överens. Men nog måste du väl också förstå att de som dömde i fallet med den mördade bebisen nog också ville döma, men att det är skillnad på att vilja döma och att kunna döma? Att det som skiljer åt är just bevisningen. Om vi inte ska gå på bevis utan pga att vi “vet” ja då kommer fängelserna snart fyllas av människor.

     2. theresewickman
      theresewickman

      Jag håller helt och hållet med dig. Jag gissar att även dom var lika frustrerade över att behöva släppa dessa fria pågrund av dålig bevisning, det är inte det jag säger 🙂 Har inte sagt dom gjort fel, dom gör bara sitt jobb. Det jag vill få fram är att det sticker i ögonen att veta att dessa får nästan en halv miljon kronor i skadestånd medan våra äldre på äldreboende har det väldigt tufft idag. Det finns så mycket pengar som skulle göra nytta någon annanstans .. Sedan förstår jag också att det förmodligen inte är någonn som jublar åt att betala ut dessa pengar till detta par.. Hoppas du förstår någonstans vad jag menar? 🙂 <3

  2. Josefine

   Jag undrar som du. Och så undrar jag om folk tycker att vi ska börja döma utan bevisning. Hoppas de som påstår detta inte blir oskyldigt anklagade för då kanske de straffas utan att ha gjort det (obs fruktansvärt händelse, men bevis måste finnas innan folk döms!)

  3. theresewickman
   theresewickman

   Förstår inte att så fort man nämner något om asylboende eller utländsk bakrund så är man rasist. Hade jag sagt en svenska familj uppe i Norrland hade nog ingen regerat på det trots att det är samma sak..?

   Men det jag ville få fram i detta är att det är SJUKT att två mördare får skadestånd när våra pengar kan göra så mycket nytta någon annan stans och självklart är det lika förjävligt oavsett vilket land paret skulle komma från, Sverige, Norge, Kina, Syrien, Afrika you name it, men det som gör det mer sjukt är det jag försökte lyfte fram att detta par inte ens är svenska medborgare , men Sverige tycker ändå det är sin plikt att betala ut dessa pengar? Jag anser det bara är i Sverige man är så dum. Hur tror ni det hade vart för dig, mig eller någon annan om det handlade om oss och vi var i exempelvis i Thailand, Mexico, Syrien, Afrika, Iran eller Irak.. Tror du det finns något annat land som skulle betala två ikke medborgare i landet ett skadestånd för ett uppenbart brott? Eller likaså för två medborgare i landet? Och NEJ, jag är inte rasist för att jag har åsikt om detta, jag vill gärna hjälpa dom som på riktigt behöver vår hjälp, men jag anser inte att det ska löna sig att komma till Sverige och göra brott..