Therese Wickman

TERRORDÅD I STOCKHOLM!

Jag har valt att inte kommentera det som hänt oss, Stockholm och Sverige förens nu. Jag har varit alldeles för ledsen, chockad och berörd för att ens tänka på skriva om det här i bloggen…

Jag vet inte om jag kan formulera vad jag känner, vad jag tänker och hur arg jag är över denna händelsen..

Jag är förvirrad och känner så otroligt mycket olika känslor. Jag vill öppna upp mina armar, Sveriges gränser och ta hand om dom som verkligen behöver vår hjälp, alla barn som flytt i krig och som behöver en trygg plats, att växa upp på.  Samtidigt som en stor del av mig vill skrika rätt ut, blir rädd, och vill stänga alla gränser till Sverige för att inte riskera att Idioterna får en chans att smyga med in när våra dörrar står på vid gavel.

Jag är inte rasist, långt ifrån och jag har hjärtat på rätt ställe och är för att man ska hjälpa andra, men jag anser också att öppnar vi upp våra armar för att hjälpa flyktingar så ska vi också kunna ge dom en chans att bli någorlunda ”läkt” från det hemska dom kommer från, Få en chans att få läkarvård och professionell psykologhjälp och en hjälpande hand att komma in i det svenska samhället..

Sverige har senaste åren öppnat upp våra dörrar på vid gavel att man haft noll koll på vilka som kommit in, våra resurser har inte räckt  på långa vägar för att hjälpa dessa och jag anser inte det vara en slump att Sverige som ganska naivt vill hjälpa alla tagit emot mer folk än vad samhället kunnat hantera vilket gjort att b.l.a flera terrorister kunnat rört sig fritt in i vårt hittills trygga Sverige.

Är det en slump att flera av dom inblandade i dom tidigare terrorattackerna i Europa varit bosatta i Sverige?

Tänk om allt vore enklare, tänk om man kunde skicka ut brottslingar och misstänka terrorister och ge mer plats åt dom som verkligen behöver hjälp. Som Yunus en ung kille här i Örebro, utan föräldrar, utan släkt och familj med arbete i Sverige och som lärt sig flytande svenska och som gjort allt för att komma in i dom svenska sederna och som skaffat sig en nytt och tryggt liv med många nära vänner omkring sig. Han skulle Sverige skicka ut samtidigt som dom låter misstänkta terrorister åka till Irak och kriga med IS och ÄNDÅ låter komma tillbaka hit??

Säg mig vart är detta rättvist, och säg mig hur ska vi i Sverige kunna känna oss trygga och inte livrädda och samtidigt  fortfarande våga ha våra armar öppna för dom som behöver vår hjälp?

I går kväll innan jag skulle sova kom jag över bilder på offren från olycksplatsen som någon spridit på Facebook. Bilderna var helt oretuscherade och att se hur dessa människor såg ut, att dom ett par minuter tidigare gått längst gatan i vårsolen en Fredagseftermiddag för att sekunden senare bli sliten i bitar? Jag gråter bara jag skriver detta. Att se den lilla flickan på 11 år , att veta att hennes föräldrar i samma sekund som hon låg där död var helt ovetandes om det hemska. Jag gråter, jag gråter för det hemska vi varit med om. Politikerna ber oss att inte vara rädda och att vi ska fortsätta som förut. Säg mig, hur ska vi kunna det? Hur ska vi kunna njuta av en promenad på stan igen, hur ska vi kunna njuta i en fullsatt lokal efter det som hänt utan att vara rädda,  och speciellt efter att fått vetskapen om att Sverige låtit misstänka terrorister bo här, i vårt land??

En nära vän till mig och hennes två barn var en meter från att bli överkörda, dom slängde sig in på ett Cafè och där fick dom gömma sig inne på lagret i hopp om att dom skulle överleva terrorn..

Dom är likt många andra  skadade för livet, alla bilder i huvudet, den rädslan över att tro att man ska dö i en terrorattack. Så många hundratals människor utöver dom döda som kommer leva med detta i all evighet och så säger politikerna att vi inte ska vara rädda och att vi ska gå vidare. Självklart förstår jag att dom säger så, hur hade det låtit om dom sagt motsatsen? Men tänkt dig den lilla flickans, lilla Ebbas  föräldrar, alla dom som sett detta på nära håll? Gå vidare?  Hur då? NU!?

Nej fy fan, vi kanske ska stanna kvar i detta ett tag för att förstå, öppna våra ögon och se vart vårt trygga land är på väg…..

 stockholm-attck-minne

Mår för dåligt av allt det här, måste stänga ner datorn, måste få krama mina barn hårt och spendera min tid just nu med det som verkligen betyder nått!

Var rädda om varandra och jag vill passa på att ge all eloge till våra poliser och insatsstyrkor, ni gör ett fantastiskt jobb <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Andrea

      Visst är det. Terroristerna måste stoppas och vi måste börja sätta svenskarnas säkerhet som prio ett!

  1. Amanda

    Det är beklagligt att du väljer att uttala dig så onyanserat och småskaligt. Du kanske bör ha i åtanke att alla de tusentals människor som flytt från kriget har gjort det av exakt samma anledning som du har till att skriva det här inlägget. Enorm rädsla, fruktan och vilja att skapa förutsättningar att leva ett tryggt liv. EN person har utfört attentatet i Stockholm men genom inlägg som ditt tvingas MÅNGA oskyldiga människor bära skulden genom den fientlighet och de fördomar det skapar.

    1. My

      Det är precis det vi aldrig någonsin får glömma, att det var en person som valde att genomföra ett sådant här dåd. EN person som av någon oförståelig anledning valde att göra livet svårt för så många. Tack för dina ord!

      1. Alexia

        Tror inte T menar nåt illa och det är ju faktiskt så att många från IS har kommit in i landet i samband med flyktingströmmen. Dom har passat på att smita igenom.. den här mannen gjorde ju det här för att han fick avslag på att få stanna här. Det finns många IS anhängare här som vill oss illa och det vet alla som följer nyheterna. Det är ju inte så att T syftar på barnfamiljer som flytt hit i skräck.. Och självklart blir man förbannad när folk som begått grova våldtäkter och liknande får stanna men inte dom som har bott här i flera år och slitit häcken av sig. Det är inte rätt nånstans.

  2. My

    Terrorism har ingenting med flyktingar att göra. Möjligtvis har de kommit in i sverige den vägen, men det hade inte spelat någon roll om vi hade haft stängda gränser. Vill de ta sig in så kan de. Det har ju varit dåd i Frankrike också, och de är ju rätt restriktiva i sitt mottagande.

  3. THERESA WILLIAMS

    Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: ([email protected]) kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

    1) Love Spells
    2) förlorad kärlek Spells
    3) skilsmässa Spells
    4) Förbindelse Spells
    5) Bindnings Stava.
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare Lover
    8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
    9) vill att tillfredsställa din älskare.
    Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
    genom ([email protected])

    1. Jennie

      Inte så värst genomtänkt ens av dig att skriva om bilderna på elvaåringen du sett… Att ens komma på tanken att skriva att hon var i tre delar….

    2. Jennie

      Inte så värst genomtänkt ens av dig att skriva om bilderna på elvaåringen du sett… Att ens komma på tanken att skriva att hon var i tre delar…. Det hade räckt om du skrivit att du sett bilderna på de omkomna…