Therese Wickman

VAD ÄR DET SOM VÄXER I MIN MAGE!?

Godkväll!

Har inte riktigt kommit in i våra nya rutiner här hemma känner jag. Vissa dagar funkar bättre än andra 🙂 Eller funkar och funkar gör det och riktigt bra dessutom. Men jag är tröttare än tröttast på kvällen och för mig som vanligtvis är en riktig nattuggla känns det konstigt att inte orka på kvällarna som innan. Därav lite frånvaro här till och från. Det betyder att jag förmodligen somnat på soffan alldeles för tidigt 😉

I morgon ska jag i väg på återbesök på Sjukhuset för att kolla om jag behöver en Operation eller ej angående mina Cystor på äggstockarna.

Jag har ont mestadels hela tiden , känner hur Cystorna växer och har blödningar lite då och då. Sist jag var på USÖ så fick jag bekräftat att jag har Endometrios och samtidigt som det känns skönt att få en diagnos så gör det mig rädd, orolig och ledsen för jag kommer förmodligen gå i samma fotspår som min mamma då doktorn bekräftade att detta är ärftligt.

Det gör mig extremt ledsen då jag vet vilka problem min mamma har haft och att hon sedan ,redan som 38 åring fick operera bort båda äggstockarna. Det om något skrämmer mig då jag nu är 31 år och faktiskt har en stor önskan om fler barn…..

IMG_3108

Fler som lider av samma sjukdom?

Håll tummarna för att jag slipper Operation och mer elände med detta,,

Tack för att du finns <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Hej!
    Nu måste jag ju svara då just detta är mitt område 😉
    Själv har jag tagit bort allt för 1 år sen rök äggstockarna också vid 44 års ålder livmoder tagit bort 2012.
    Det jag vill berätta är lite erfarenhet. Har gått på huddinge gyn endometrioscentrum.
    Nr1. Du behöver tyvärr äta ceracette eller provera i kanske högre doser än normalt. Det kommer nog erbjudas i första hand.
    Nr2. När man gör titthål op och dem grejar och plockar lite cystor från äggstockar så kommer det troligtvis vara bra ett tag efteråt då äggstockarna blir lite chockade och blir snälla ca 3 månader och ev längre.
    Nr3 Det är viktigt att fortsätta äta cerazette/provera även efter operation så man stör äggstockarna.
    Har du frågor eller undringar får du gärna maila mig. Har hållit på med detta i 7 år men nu är allt bortopererat. Och äggstockarna vill man verkligen ha kvar. Det är bara en absolut sista utväg. Kram
    Min dr var nu på slutet Dr Bartoz Bersudik Allvarlig men duktig

  2. Sofia

    Har inte sjukdomen, men har opererat bort cystor på äggstockarna…. Första gången var jag bara 20, då hade jag en som var stor kanske fem kilo.. galet jag vet!! Den gjorde dock aldrig ont och växte ganska långsamt, Det gick fortare på slutet när jag redan fått diagnosen från läkaren och väntade på operation. Den gången gick inte äggstocken att rädda… Sen gick det 15 år till nästa gång, känns konstigt att de aldrig följde upp mig efter den där första gången….
    Andra gången fick jag ont första gången i i slutet av maj, hade ont i typ två dygn… men när jag väl åkte till akuten så släppte smärtan typ.. så därför stannade jag aldrig kvar för ordentlig undersökning (var typ en kväll med jättemycket folk på akuten) Fick jäkligt ont en gång till när vi var på semester i Österrike, den gången höll det bara i ett par timmar och så släppte det helt. Men sen i Augusti så fick jag grymt ont igen… det satt både i mitten av ryggen och nere i buken… Både jag och akuten trodde först att det var njursten eftersom jag haft övergående smärta innan…
    Hade dock turen att en av akutläkarna tolkade röntgenbilderna på rätt sätt och skickade mig till Gynakuten…. där vägrade jag åka hem utan ville bli inlagd och då fick jag träffa kirurgen som anade oråd och ville operera på stört. Så mindre en timme senare låg jag på operation… och det var tur det, för det gjorde nog att han lyckades rädda äggstocken! Tror han fick operera bort ett par stycken cystor…
    Dock fick jag veta på efterkontroll ett par månader senare att det fanns en cysta till… den var dock för liten för att operera bort… Så nu går man och väntar på att den skall växa sig tillräckligt stor…. känns lite läskigt får jag säga 😮 Skall på uppföljning en gång om året, om inget inträffar….
    Jag hoppas verkligen att du får den hjälpen du behöver!!!

    Kram

  3. J

    Jag har den. Se till så att du alltid har något hormon som stoppar mensen. Hormonspiral brukar vara bäst då de verkar lokal o man slipper hemska biverkningar. Be att få komma till Mikael eller Fatma. D är d ENDA i Örebro som kan endometrios. Då får du rätt hjälp!
    Att hålla mensen borta är A och O.
    Sen vet du att du har rätt till o slippa karens pga sjukdomen. Finns massa info man tyvärr själv måste lösa. Lider med dig!!!