Therese Wickman

BANANVÅFFLOR – RECEPT!

På lördag är det Våffeldagen och i och med att jag inte är hemma då utan bortrest ett dygn med några vänner så tillagade vi Våfflor i kväll i stället.

Jag försöker dra ner på socker här hemma både för min och barnens skull så vi provade i kväll att göra Bananvåfflor i stället för vanliga våfflor med sylt som tillbehör.

 Det kan vara det godaste jag ätit så tänkte därför dela med mig av receptet. Kanske du vill använda dig av på Lördag?

Portioner: ca 8 st

  • 125 g smör
  • 2 mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl kallt vatten

Gör såhär:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Mixa eller mosa bananera med en gaffel.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa samman med ägg, banan och hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet i en stråle under vispning och vispa ner smöret.
  3. Grädda våfflorna gyllenbruna.

 

Servera med det du tycker bäst om 🙂 Här hemma vispade vi grädde och toppade med massa goda bär! Smaskens!

IMG_3085_Fotor

IMG_3091_Fotor

IMG_3097_Fotor

Vad är din favorit att toppa dina våfflor med?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.