EN VÄXANDE ORO FÖR KIDH – BLODPROV SKA GÖRAS! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

EN VÄXANDE ORO FÖR KIDH – BLODPROV SKA GÖRAS!

Hej vännen!

Här i Örebro har det varit snökaos under natten vilket gjorde att vi vakande upp till minst en meter snö utanför dörren. Känns kul för barnen såhär under sportlovet att det kommit massa snö för dom att leka i. När det ändå fortfarande är vinter så föredrar jag snö i stället för blött och blask. Håller du inte med?

Barnen är idag på skola och förskola en stund medan jag fortfarande är sjukskriven. Idag känns allt bättre och jag vill kanske egentligen gå tillbaka till jobbet i morgon för att lätta på samvetet som tillkommer när man är sjuk, men har lyssnat på läkarnas restriktioner och sjukskrivit mig även i morgon och på Torsdag då jag ska kunna jobba utan att gå på smärtlindring och också se vart denna blödning bär av…

Så länge jag sitter ner känns det ganska bra, men annars så är Cystan ordentligt påtagen och det lättaste att förklara min känsla är att det känns som en fylld, tung vattenballong i nedre delen av min högra buk och det känns som om den vissa stunder bara ska explodera.. Tar kroppen inte hand om detta själv så kommer det bli operation, vilket jag är ganska förbered på då kroppen inte tog hand om detta sist heller… Suck!!

Ni är många som tror att jag kan ha  sjukdomen endometrios, och ni har förmodligen rätt?  Jag drabbas inte bara av Cystor ofta utan har alltid extremt ont i mina äggstockar, rejält vid ägglossning eller precis innan mens att det lixom blivit en vana?  En vana att aldrig känna sig helt smärtfri kring äggstockarna..

Jag har ont efter sex att lixom magen svullnar upp och äggstockarna värker, vid äggslossning kan värken vara så jobbig att jag får ligga i fosterställning och gå på smärtstillande.. Någon som har denna sjukdom och kan berätta lite om den?

IMG_8965

IMG_8961

Jag är tacksam och glad över all kärlek ni ger mig dagligen. Ni stöttar mig i sådana här jobbiga situationer och det kanske för dig inte tycks vara mycket, men det betyder en hel del för mig. Kanske extra mycket i och med att jag går igenom det mesta “ensam” ?

Jag ska hämta hem Kidh redan vid 13:30 idag så blir en kort stund för han på förskolan. Vi ska till Bvc på 5,5 års kontroll och han är livrädd för sprutan som väntar, så rädd att han började gråta i morse.. Lilleman!

Vi ska samtidigt prata om Kidhs ständiga blåmärken som dyker upp på hans kropp och denna oro har stigit några grader sedan personalen på hans förskola också utryckt oro kring hans blåmärken. Dom tycker att han får enormt stora blåmärken av händelser på förskola som normalt inte ens skulle ge ett litet, litet blåmärke medan hans blir enorma?

Förhoppningsvis är det inget att oroa sig för, men skulle vara skönt att få svar på ett eventuellt blodprov för att utesluta det värsta som kommer upp i en mammas huvud..

Ta hand om dig så hörs vi senare, Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. En tjej med endometrios

  Hej!
  Hoppas du snabbt kan ta reda på om det är endometrios för det kräver behandling ( preventivmedel som stoppar mensen) fort eftersom det annars blir värre vid varje mens. Jag har själv endometrios och haft sjukligt ont vid varje mens. Inträffade mensen en måndag var jag hemma från skolan/arbetet måndag och tisdag. Kändes ibland jobbigt att behöva sjukanmäla sig Varje månad men sedan jag FI k min diagnos så är det så skönt. Det finns en förklaring till varför jag haft så ont hela livet och kändes mer “okej” att sjukanmäla mig på jobbet när jag hade fått diagnosen, lite knäppt kanske men så kände jag.
  Min endometrios upptäcktes vid ett akutbesök. Åkte in för jag trodde jag hade sprucken blindtarm men när de gjorde titthålsoperation hittade de massa ärrvävnad (endometrios, mensblod som läckt ut i buken under hela mitt liv, är 33 år idag och detta upptäcktes då jag var 28år) så de fick kalla på en annan doktor som fick försöka ta bort så mycket ärrvävnad han kunde. Alla organ, äggstockar,tarmar,urinblåsa mm satt ihop som i en klump så det är egentligen konstigt att jag inte haft mer ont än Endast vid mens. Efter detta startade karusellen att försöka få barn. Via IVF eftersom mina äggledare var fulla med ärrvävnad och inga ägg kunde passera.

  För att göra en lång och jobbig resa kort, så har jag idag två underbara söner och är himla glad att min endometrios till slut upptäcktes annars kanske min resa mot barn startat för sent och nu kan jag behandla mha spiral el så för att stoppa mensen 👍 Så ligg på för att få reda på om det är endometrios du har för den kan verkligen ställa till det inne i kroppen.

  Hör av dig om du vill ställa mer specifika frågor ,jag svarar gärna!

 2. Pia Svensson

  Hej alla fina <3<3<3
  Tycker detta är en toppensida ☺ ☺ ☺
  Jag vill tipsa er vart jag handlar för att tjäna pengar.
  Min favoritsida som säljer resor, barnartiklar, märkeskläder, inredning, smink m.m är: http://campadre.se/tipsa/7817?utm _source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm

  Från dessa sidor handlar du från väldigt många butiker på nätet och får pengarna tillbaka: http://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e eller
  https://www.cashbacker.se/ny-medlem/194584 eller
  http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=302794

  Här har jag en favvosida till som erbjuder många varierande deals nära dig:
  http://letsdeal.se/r/45051/0
  Hoppas ni hittar någon bra sida att spara pengar genom <3

 3. Rebecka

  Du är aldrig ensam. Se dig omkring, du har människor omkring dig som bryr sig om hur du mår <3 Ta hand om dig nu och låt kroppen vila med gott samvete!

 4. Jennie

  Jag har endometrios. Har haft problem sedan 10 års ålder .. Fick diagnosen när jag var 23 år. Enda sättet att få diagnosen är genom titthålsoperation, nämnde d inte det vid förra operationen?
  Jag har nästan ständigt ont, varje dag. Har endo även på tarmar, urinblåsa o näsan… tro det eller ej :/
  Smärtan är värre än att föda barn! Man ska inte heller gå obehandlad utan ha något som gör att man inte får mens. Då varje mens gör endon värre .. finns ju så mycket att berätta om endon. Skriv gärna om du undrar nåt specifikt. En skit sjukdom! Dock hjälper d att äta mat enlig mapfood. ett tips!

 5. Johanna

  Jag själv har endometrios och kan känna igen vad du beskriver, en del av det. Dock är ju sjukdomen extremt individuell. Jag hade tur med en mamma som barnmorska att få diagnosen efter hyfsat kort tid, annars brukar det i genomsnitt ta ca 8-9 år tyvärr! Jag har alltid haft extrema smärtor vid mens men det är också något som kan komma plötsligt, när som helst egentligen. Jag opererades för ca 3-4 år sedan för att “på riktigt” diagnostisera sjukdomen. Vad som händer är att livmoderslemhinnan som byggs upp innan varje mens, inte växer i livmodern utan i buken istället. Den kan istället sätta sig utanpå livmodern (det gjorde den för mig) eller på äggstockar och liknande. Detta gör att du blöder i buken vilken gör att du får en inflammation i buken varje gång, därav smärtan. Det kan då bli cystor eller blodfyllda blåsor som bildas och det kan bli sammanväxtningar. En del kan ha svårighet att få barn, ont vid sex och liknande. Det kan också hjälpa att sköta magen ordentligt och man kan behöva sitta på toaletten när smärtan kommer fram. DOCK gäller detta inte alls alla, du kan ha endometrios och inte alls ha några problem med att få barn eller liknande, är som sagt väldigt individuellt. Bästa behandlingen är ett riktigt bra preventivmedel (p-stav, spiral, p-piller) för att förebygga att sleminnan byggs upp men även med hjälp av smärtmedel, att minska smärtan. Jag själv har P-piller och haft samma i ca 3 år nu, vilket funkar bra! Upplever mindre smärta och framförallt plötslig smärta som egentligen kunde komma när som helst! Om du vill veta mer, så sök på 1177 eller på nyhetsmorgon har de haft med Helena Kopp Kalla några gånger som beskriver jättebra om besvären och liknande! 🙂
  Jag hoppas verkligen du får bukt med dina problem och att du hittar en så bra lösning som möjligt! Kram 🙂