Therese Wickman

MAN LÄR SIG NÅGOT NYTT VARJE DAG!

Varje gång jag är i väg och handlar så förvånas jag alltid över hur endast en eller två kassar mat kan gå på så fruktansvärt mycket pengar? Innan jag betalar brukar jag gissa för mig själv i huvudet vad jag tror summan kommer bli och jag lyckas aldrig gissa rätt. Hur kan jag tro så fel, varenda gång också?

Fler som upplever samma sak? Har allt blivit dyrare eller handlar man bara ”fel” varor?

I och med detta har jag letat, googlat och försök komma på ett sätt att spara pengar på utan att behöva byta ut mina varor. Jag vill inte behöva ”snåla” med allt och leva på vatten och bröd utan vill kunna köpa dom varor som jag vill ha men med ett bättre och mer ekonomiskt tänk.

Visste ni att med matsmart.se så hittar du överskottsmat med 20-90% rabatt & med en leverans över hela Sverige?

Idéen till Matsmart kom tydligen från en tidigare matbutiksägare som tröttnade på att kasta mycket mat från butik rätt ner i soporna bara för att det var skönhetsfel, produktbyte eller kort bäst före datum.  Snacka om slöseri med mat? Framförallt ekonomiskt och rent miljömässigt?

Genom detta slöseri väcktes en ide om att på något sätt kunna erbjuda dessa produkter till kunderna i stället för att bara kasta i väg varorna,  men till betydligt lägre pris än i butik, och det var så Matsmart startades.  För vem bryr sig egentligen om Pastan ligger i en ny design eller i den gamla? Känns fruktansvärt onödigt att slänga allt på grund av en sådan sak?

Tänk att jag inte hade  en aning om vilket slöseri det är på bra produkter från våra butiker!

Visste ni till exempelvis att 1/3 av all mat som produceras i världen slängs, oftast helt i onödan? Det hade jag ingen aning om innan jag läste på om bakgrunden till Matsmart.  Jag hade en aning om att det slängdes mycket, men hade aldrig kunna gissat mig till att man slänger hela och bra varor. Tänk, man lär sig något nytt varje dag, även som vuxen 😉

Men frågan är hur ett företag kan erbjuda så billig mat till oss kunder?  Det är för att Matsmart köper in dessa produkter som har skönhetsfel, produktbyte eller kortare bäst före datum, utgående sortiment och säsongsdatum mm och letar reda på detta hos olika grossister och producenter för att på så vis kunna ge oss så billigt pris som möjligt..

Jag personligen gillar denna iden skarpt. Genom att jag numera handlar en hel del varor från Matsmart så bidrar jag till mindre släng på värdefulla produkter och på så vis värnar jag om miljön och framför allt sparar jag mycket pengar, flera hundralappar faktiskt genom att handla här….

Jag och barnen tog emot vårt paket vi beställt i går som jag tänkte visa er…

IMG_0177

IMG_0179

Jag beställde allt från storpack balsam för 49 kr, våffelpaket för 5 kr styck, olika kryddor för 15 kr, fullkornspasta 3 för 30 kr, müsli 10 kr, tvättmedel 20 kr och mycket mer som ni ser på bilden.

IMG_0184

IMG_0191

Beställde också flera storpack festis för endast 5 kr för hela förpackningen, samt flera storpack av Smoothies för 29 kr för att lätt packa med oss på utflykter och vår kommande utlandsresa. Mycket billigare än så kan det inte bli! 🙂

Vill du som jag prova på detta, att beställa varor från Matsmart så har jag nu fått möjligheten i ett samarbete med Matsmart.se att dela med mig av en unik rabattkod till dig som ger dig 50 kr rabatt vid ett köp över 350 kr, vilket b.l.a ger dig fri frakt. Koden är theresewickman

Gå in här för att komma till sidan.

Önskar dig en underbar dag och uppkommer det några frågor kring detta så är det bara att ställa frågorna i kommentarsfältet så besvarar jag 🙂

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    När de slutade helt med dotterns välling (ingen annan dög åt henne, vi testa allt och hon bara kväljde) så ringde vi Nestlé och fråga om det verkligen var slut. Då tipsade dom faktiskt om matsmart.se! Där fanns ”hennes” välling – sort så vi kunde köpa och trappa ner i dotterns takt. Nu är hon välling – fri (Tack och lov då sorten inte finns längre ens på matsmart!)