Therese Wickman

ÄNDRADE FÖRHÅLLANDE HÄR HEMMA!

Hallå vännen! Har du haft en bra helg?

Jag har haft en mysig helg, en lugn Fredagskväll med barnen och en kväll ute med vänner i Lördags för att spela Bowling, äta gott och umgås för att fira att jag fyllt år. Under dagarna i helgen har barnen varit hos sin Pappa så dom timmarna har jag mest inte gjort något alls vettigt om jag ska vara ärlig. Men förbaskat skönt och välbehövligt i mellan åt 😉

Saker och ting har ändrats här hemma, på både gott och ont men numera kommer barnen alltid sova här, även när det är Pappahelg. Dom har önskat detta så länge jag kan minnas och har senaste tiden med ord, känslor och önskemål bett om att alltid få sova här, det dom ser som sitt hem, sin trygghet!

Detta är så klart tufft för mig, inte minst för deras Pappa, men barnen har inte valt att ha två ”hem”, dom har inte valt att behöva bli överkörda när det kommer till deras känslor för att båda föräldrarna ska ha rätten till sina barn. NEJ, barnen har rätt till sina föräldrar och där ligger ansvaret på oss!! Jag eller rättare sagt vi har valt att lyssna på deras önskemål, dom blir 6 och 8 år gamla nu i år och jag vägrar se dom ledsna och förtvivlade över att dom hittills inte fått bestämma vart dom ska sova själva.

Bara vetskapen om att dom själva mot sin vilja inte kommer behöva sova borta längre gav dom två så enorma leenden att jag önskar jag hade kunnat hunnit föreviga det på ett foto <3

IMG_0270_Fotor

IMG_0301_Fotor

För er rätt, för era känslor och behov slutar jag aldrig kämpa! Ni två är det viktigaste i världen <3

Nu är det måndag och ny vecka. Det kommer innefatta en hel del jobb, aktiviteter för barnen, möten samt förberedelser, tvätt och packning inför helgens utlandsresa 🙂

Mitt inlägg angående resetips visade sig bli väldigt populär så jag undrar om det är något speciellt från resan ni vill jag ska lyfta? Något ni vill veta mer om?

Vi kommer landa i Florida, sedan ta en kryssning ute i Karibien under 8 dagar med Royal Caribieen och sedan bila upp till Orlando för att gå på Disney World mm.

Låt mig veta 🙂

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anette

    Mycket klokt,tänk om ALLA kunde lyssna på barnen och de får tala om hur de mår och vill,såååååååååååååå sunt.
    En fråga bara,som jag inte har att göra med men hur har ni råd till detta?
    Jag är singel,jobbar men kan inte åka utomlands mer än kanske vart 3-4 år.

  2. Linda

    Therese vilken otrolig fantastisk mamma du är som kämpar för dina barn och deras behov å känslor och inte ”tvingar” dom till nåt bara för att det skall vara så. Jag lever själv ensam och med min 8-åring funkar det fint han är nöjd med varannan vecka livet med lillebror på 6 han har hela tiden uttryckt starkt att han vill vara hos mig och vår lösning blev att han är hos pappa varannan helg vilket funkar.
    Det jag vill komma till är att varje barn har olika behov å man måste lyssna till dom. Visst är det tråkigt för den föräldern som kanske får se dom mindre men här får man bortse från sig själv och sätta barnen främst.
    Heja dig och heja dina barn som vågar visa å ge uttryck för sina känslor.
    Stor KRAM

  3. Eveline

    Du är så klok! Tycker det du skriver låter väldigt sunt och jag hoppas deras pappa inte tog illa upp, utan att han oxå ser till deras vilja och bästa. 🙂 ska bli sp spännas de att följa er på er kryssning i Karibien ???