Therese Wickman

RESETIPS NÄR DU FLYGER LÅNGT MED BARNEN!

Nu är det inte långt kvar tills vi flyger till Usa, overkligt nära att det är svårt att riktigt förstå.

I samband med vår resa och dom långa flygtimmarna tänkte jag dela med mig av resetips som kan vara bra att ha i samband med barn och långa flygresor.

 • Förbered barnen på att flygturen kommer ta lång tid, jämför gärna med något som gör att dom förstår hur lång tid det rör sig om. Är det över 10 timmar det rör sig om så säg att det kommer ta en hel dag och nästan en hel natt så begriper dom att det handlar om lång tid och att tjat om när man kommer fram inte lönar sig.
 • Ladda upp barnens ryggsäckar med I pad, hörlurar, ritbok och annat smått som kan roa dom uppe i luften eller i väntan på flygplanet.
 • Ta med tugummi för äldre barn eller nappflaskor för yngre barn att suga på för att undvika lock och värk i öronen vid upp och nedgång.
 • Packa med lättare snacks som majskrokar, kex, smoothies för små sugna magar eller när humöret tryter.
 • Är det en flygtur som barnen behöver sömn på så förbered genom att berätta att resan tar så lång tid att vi behöver sova på planet. Packa med en kudde som gör att det blir lättare att somna i dom små flygstolarna samt favorit gosedjuret, nappen eller annat som behövs för en tryggare och lättare sömn.

 

IMG_0185

IMG_0191

IMG_0194

IMG_0204

 

Av min egen erfarenhet av längre flygresor med barnen, som min och Ellahs resa till Asien när hon var 3,5 år så var förberedelserna A och O.

Jag hade pratat med henne om att resan kommer ta väldigt lång tid, nästan som en hel dag och hel natt och det är lika mycket som över åtta Frostfilmer. Det gjorde att hon fick en uppfattning om hur lång tid det egentligen rörde sig om och vid frågor om hur långt det var kvar kunde jag säga fem filmer, nu är det bara tre filmer kvar osv. . Jag överdrev också en del vad gällande flygtiden för att slippa tjatet och frågorna om när vi skulle vara framme , på så vis blev flygresan lättare och det upplevdes i stället som en ”snabb” flygresa i hennes ögon 🙂

Talade också tydligt om att vi var fler på Planet och att gap & skrik inte var tillåtet för då skulle dom andra få ont i öronen och att man mestadels måste sitta still i sin stol och där får man rita, titta film, sova, äta osv.

Det har aldrig varit några problem att flyga med barnen när jag tagit till denna lista och jag hoppas att även denna resa kommer gå lika smidigt! 🙂

Har du planer på en utlandsresa?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma

  Min älskling, kul att du använder samma teknik som jag och din pappa gjorde när vi åkte långt. Men då var det antal madickenfilmer❤❤❤ Barnen är så duktiga och det finns ju så mycket filmer och spel på planet för dem oxå. Hoppas vi hinner ses på flygplatsen för en snabb kram! Saknar er❤❤❤❤💋💋💋💋💋

 2. Elisa

  Hej Therese, bra tips. Kom dock ihåg att du inte kan ta mer än 100 ml vätskor genom säkerhetskontrollen. Trevlig resa!

  1. theresewickman

   Tack, det vet jag 🙂 Men med många timmars bilresa ill flygplatsen och på flygplatsen är det alltid bra med några drycker i handbagaget. Resterande packas ner i den stora väskan för incheckning 🙂 KRAM