Therese Wickman

DET BLIR UTÖKADE BESÖK PÅ SJUKHUSET!

Ni som hängt med här på bloggen en tid kommer kanske i håg att vi brukar besöka Sjukhuset två gånger per år för att hålla koll på Kidhs ena öga som ”hänger” en del sedan födseln.

I och med dessa kontroller har dom upptäkt vid dom två senaste besöken att hans syn har försämras, vilket gjorde att en tid hos doktorn bokades till denna gång.. Efter undersökningar och olika tester kom läkaren fram till att Kidh har kraftigt synfel på båda ögonen.

Alltså har hans synfel inget med hans hängande öga att göra , utan vi får väl vara tacksamma att vi pågrund av det fått gått så regelbundet hos ögonkliniken på USÖ att dom såg detta. Annars vet jag inte hur länge han skulle gått med detta kraftiga synfel utan att vi skulle märkt något, för jag har inte misstänkt något överhuvudtaget!

Kidh ska från och med nu få glasögon som läkaren så småningom vill att han ska känna sig bekväm med att använda hela tiden. Kontrollerna har ökat och blir nu var tredje månad på sjukhuset och därifrån ska dom också fortsätta hålla kolla på ögat som hänger för eventuell operation om några år..

Han är SÅ bedårande i sina glasögonen som vi beställde här om dagen. Dom borde komma i slutet av nästa vecka och Kidh längtar ivrigt! 🙂

15747508_10209707474636365_6162172247956432338_n

Har ditt barn eller något barn i din närhet glasögonen? Har du några tips att ge på vägen?

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecka

  Hej! Min son på 11 har glasögon som han fick när han var sju eller han hade precis fyllt åtta kanske. Han tog på dem direkt och har haft dem ända sedan dess. Han ser så dåligt utan så det har aldrig varit frågan om annat. Gör det till en rutin, godmorgon, glasögon på!
  Kram

 2. Mikaela

  Min dotter på 5 år fick glasögon när hon var fyra! Hon valde ett par ljusrosa pilotbrillor, hon är så fantastiskt bedårande söt i dessa o har använt dem hela tiden sen dess. Hon älskar sina glasögon! Tror mycket beror på att hon känner sån skillnad när hon har dem att de inte blir nått problem! Så söt Kidh är i sina med!

 3. Angelica

  Jag har själv haft glasögon sedan jag var barn (inte ens ett år gammal) men det funkade och nu på senare år testat linser men det funkar inte så jag väljer hellre glasögonen. Du har rätt, ser också fler och fler ha glasögon.
  Syrrans minsta dotter har fått glasögon för någon månad sedan, funkar inte kanon men jag har lärt henne att hon måste ha dem från morgon till kväll och nu går det betydligt mycket bättre. Kidh var super fin, så underbart att se ögonen så tydligt i glasögonen också. <3 Gott nytt år på er och hoppas innerligen ni får ett underbart 2017. Följer din blogg, instagram varje dag <3 Kram

 4. Mikaela

  Båda mina barn har glasögon. Sonen på 8 är väldigt duktig på att använda dom, har aldrig varit något problem. Tösen är 7 och har blivit bättre nu på att ha dom på hela tiden, ögonläkaren sa till henne att hon bara behöver dom när hon läste och kollade på tv vilket gjorde att det slarvades mycket. Så mitt tips är att ha de på från morgon till kväll så det blir en vana och köp inte två par åt gången, oftast är det ett års garanti och om ni ska få och undersöka ögonen var tredje månad är risken stor att han får ändra styrka ofta. Så ett par räcker gott ☺ lycka till! PS. Han var super tuff

 5. Nicolina

  Min son på 1 år fick glasögon vid 8 månader och hade kraftigt synfel , då kollade vi storasyster på tre år och hennes var ännu sämre och jag hade inte märkt någonting 😱 Båda barnen älskar sina glasögon och det funkar kanon.. Tur det finns!

  1. theresewickman

   Ja visst är det tur! Jag ska nog gå iväg och kollas Ellahs syn också då hon påpekade under Kidhs undersökning att hon inte såg det som Kidh ändå kunde se med sin dåliga syn. Det gjorde mig orolig 😀 Så nu lär vi kolla upp henne också 😉

   1. Jonna

    Kom ihåg bara att ibland vill en del barn ha glasögon och försöker fejka dålig syn för att dom vill ha brillor! Har sett många såna exempel i mitt jobb, tänkte bara på Ella! 🙂

 6. MariaE

  Har tre barn med glasögon. Första fick när han var 6 år och nu är han 17. Andra var 4 år när hon fick, 13 nu. Mi sta fick glasögon vid 1 års ålder men det var grymt svårt att få henne att använda dom. Idag är hon 7 år och det funkar kanonbra. Köper alla glasögon på vår specsavers. Personal gör alla våra besök hos dom perfekta. Barnen tycker om att gå dit, dom kan hoppa in själva och göra mindre fix om dom sitter dåligt eller så. Så mitt råd hitta bra personal. Personal både du och kidh trivs med. Glasögon är skoj men dyrt. Fråga om det är något du undrar över.

 7. Henrik

  Sonen har glasögon och är ej jättebekväm med de då det ej är coolt. Men har sagt att det är coolt att se bra. Gott nytt år till er. Kram❤

  1. theresewickman

   Tänk så olika vi tycker och tänker. Jag tycker det är supercoolt med glasögonen och turligt nog sonen också! Nu förtiden upplever jag att det är så vanligt med glasögon, speciellt då många kändisar och artister använder det för att det är snyggt, som en cool image. Se som snygga Danny Sucuedo? Hoppas din son ska känna sig mer bekväm med att bära glasögon <3

 8. Sofia

  Min kompis son fick glasögon när han bara var några månader. Vet inte om jag har några tips för det, men tror det kan vara bra att ha ett extra par ifall de råkar gå sönder

 9. Elin

  Hej, är själv glasögonbärare med svaga synfel (kan köra bil utan om jag vill utan att bryta mot villkor etc) och har haft åtminstone sedan tidiga tonåren, 27 idag, här kommer mina råd
  1) Gör det till rutin att glasögonen åker på efter förskola till läggdags i upptrappning så att han blir bekväm i hemmiljön tills dess att ni är uppe i hela dagen, därefter tänk att de ska på direkt vid uppstigning och inte av förrän vid läggdags efter bokläsning (alla aktiviteter där ögonen ansträngs)
  2) Att visa att många har glasögon, han är med andra ord inte ensam även om det kan kännas så
  3) Förklara på ett bra sätt att glasögonen är som ”medicin” , att det kommer att kännas bättre om de används. Jag märker själv av om jag råkar glömma dem och anstränger ögonen. Alltså att det kommer upplevas att det sker ”konsekvenser” om det slarvas
  4)Att det om ett tag eventuellt några enbart kommer att finnas få undantag när de inte behöver användas, exempelvis duschas/badas eller under natten. Tolkar det som att synfelet är så pass kraftigt att det efter tillvänjning inte finns något utrymme till diskussion om de ska användas eller inte.
  5) Att Kidh själv får bestämma bågar utefter utbud/ekonomiska förutsättningar (har ej koll på kostnaden för barn) så att han trivs med de eftersom att de kommer att bli en del av sitt utseende.
  6) Eventuellt någon liten muta i början som uppmuntran.

  Med vänlig hälsning
  Elin

 10. Sofia Andersson

  Min dotter har haft glasögon sedan hon var drygt 1 år, nu är hon 2,5 år. I början var det kämpigt men nu tar hon på de själv ☺ hon skelar även på ett öga och därför har hon lapp för sitt ”bra” öga en timma om dagen, oftast är detta inget problem. Hälsa Kidh att han är vråltuff i de nya glasögonen!

 11. Ellinor

  Meeen så jäkla söt! Ser så smart ut, finaste Kidh.. Mina grabbar har inte glasögon, men jag själv har haft glasögon sen jag var 2år.. Så för mig är glasögon väldigt viktigt! Och är elr liv utav mig! Mamma märkte det pga att jag gick in i bokhyllor och annat