Therese Wickman

HON FICK MIG ATT FULLSTÄNDIGT BRYTA IHOP PÅ JULAFTON!

Hej och god förmiddag vännen min! Har du återgått till jobb eller blir du hemma ett tag till?

Vi har precis ätit sen frukost här hemma och det kan vara lite av det bästa jag vet. Ni vet slippa all morgonstress som annars alltid förekommer här hemma och bara i lugn och ro njuta av sitt kaffe, av barnens bus mot varandra och man kan njuta av den där känslan utan att veta att man har en tid att passa.

Tänk att det egentligen är det där ”lilla” som kommer till att betyda något extra.!?

Jag har nog blivit extra bra på att ta vara på dom stunderna sedan jag sprang för mitt liv i Tsunamin för nu 12 år sedan. En hemsk upplevelse med jobbiga minnen som föralltid kommer bestå men som lärde mig en hel del om livet!  Jag har lärt mig att inte lägga energi på småsaker som jag ändå inte kan påverka, försöker att endast umgås med vänner som ger mig en bra och trygg känsla i magen, jag menar varför slänga bort värdefull tid på ytliga bekanta som ändå bara snackar skit mellan alla vänner i mellan, jag har lärt mig att älska livet även när det gör förbannat ont, för alla har inte den möjligheten, att just leva. Jag har av händelsen blivit väldigt spontan och låter mig hellre ångra saker jag gjort en saker jag inte gjort. Jag ser till att ta vara på varje värdefull stund och lever verkligen för dagen och är nog ingen som planerar långsiktigt. Jag menar, det är livet som passerar medan vi är upptagna med att planera annat  <3

IMG_9413

IMG_9412

Jag har precis gjort månadens roligaste sysselsättning, betalt räkningar. Är så man jublar efter varje gång när man ser hur kontot kraftigt minskar och snart ekar av det lilla som blir kvar.. Visste ni att min dotter fick mig att bryta ihop helt och hållet på Julafton, fullständigt!

När hon och Kidh i bland bett om att få åka till ett Lekland eller bett om någon leksak i affären så har jag vid vissa tillfällen sagt att Mamma inte har dom pengarna just nu. Jag tycker det är viktigt att lära mina barn att allting kostar pengar, så som vårt boende, maten som står på bordet, värmen och vattnet i huset osv för att dom ska lära sig uppskatta värdet av saker. Det funkar inte att bara gå till Bankomaten och be om mer pengar utan man behöver jobba för att kunna försörja sig…

Sista månaderna har vi kanske inte haft det jättebra rent ekonomiskt, men tillräckligt för att vi ska kunna leva. vet ni vad ungen gjort i smyg? Hon har dagarna innan Julafton smugit ner och slagit in en Julklapp till mig medan jag och lillebror fortfarande sov. På Julafton blev det lite som en chock när Tomten lämnade mig en Julklapp enbart från Ellah?

När jag öppnade paketet bröt jag ihop fullständigt, även bonusmormor och Morfar bröt ihop. Där satt vi och tårarna bara rann nerför våra kinder.  Ellah, min älskade, kloka unge med det största hjärta jag beskådat hade tömt sin spargris med pengar hon själv sparat ihop under en lång tid för att ge dom till sin Mamma då hon vet om att jag fått vrida och vända på pengarna vissa månader för att få allt att gå ihop!

Den gåvan, den omtanken och den kärleken som den ungen på endast 7 år delar med sig av är den finaste Julklappen jag någonsin fått <3

IMG_8889

Blir tårögd bara jag tänker tillbaka på Julafton.!  DU gör mig så förbaskat stolt <3

Nu ska jag få ungarna att slita sig från sitt nya tv-spel dom fick i Julklapp så ska vi packa upp resterande av Julklapparna och sedan åka i väg på 50 års kalas!

Vad ska du göra idag?

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.