Therese Wickman

NU BERÄTTAR JAG DEN GLADA NYHETEN OCH BER OM TIPS OCH RÅD!

Hej vännen!

Jag skulle behöva tips och råd. Nu har jag blivit sådär obehagligt trött så att jag skulle kunna sova bort hela dagarna igen. Gissar att mycket har att göra med att jag inte kan somna om nätterna, att jag ligger och snurrar runt och när jag väl somnat djupt så ringer i stort sett klockan och då är jag verkligen helt död. Har ni tips på hur man lättare kan somna och framförallt sova djupare? Tar gärna emot alla idéer ni sitter på!

Kommer ni ihåg förra veckan när jag skrev jag hade något roligt att berätta? Det är nämligen så att jag valt att tacka Ja till en nytt jobb ,en fast tjänst med fast inkomst på en Förskola precis här i närheten av där vi bor. Känns fantastiskt att Förskolan jag ska jobba på ligger så nära, för på så vis slipper jag pendla till och från jobbet och förlorar ingen tid jag i stället kan vara med barnen.

Vissa stunder är det lite kaotiskt att få ihop familjelivet som ensam vuxen som ska jobba, lämna, hämta, laga middag, köra till aktiviteter, hålla ordning på hemmet osv  Därför är varje dyrbar minut av tid värdefull..

Nu när jag börjar jobba inom Förskola igen, vad händer då med Älskade Ungar mässan och mina sociala medier?

Angående Barnmässan så är väl förhoppningarna att vi ska köra på, men då med en säljare som tar den största delen av säljjobbet med att sälja in mässan till nya företag, och mina sociala medier kommer jag självklart fortsätta med, i den mån jag hinner och orkar.

Finns självklart både fördelar och nackdelar med att återgå till att jobba på Förskola.

Fördelarna är att jag är fast anställd, en ekonomiskt trygghet för mig och barnen där jag vet att jag får in en lön varje månad och jag slipper oroa mig för hur vissa månader ska se ut rent ekonomiskt som jag gjort nu då mässan en så länge inte genererar i några pengar.

Den enda nackdelen med jobbet på Förskolan är väl att jag inte har fördelarna med att ha barnen spontant hemma eller låta dom vara hemma hela somrarna som dom nu varit i och med att jag jobbat hemifrån.

O andra sidan försöker jag se det till att mina barn har haft fördelen sedan dom föddes att vara hemma hela somrarna och nu till sommaren blir dom 6 och 8 år gamla och förmodligen tycker att fyra veckor med mig och någon vecka med sin pappa räcker gått och väl. Gissar på att Fritids och kompisarna lockar mer, det märkte jag redan på Ellah i somras. Hon beklagade sig över att vara ledig och vill hellre vara på Fritids med kompisarna och då hade jag jobbat, kämpat och jobbat sena kvällar och nätter för att dom skulle kunna var hemma 😉

 Jag kommer hoppa på denna tjänst i Februari i och med att vi ska till utlandet i två veckor precis innan, men kommer förmodligen jobba där ändå under December och Januari 🙂

Hur ska jag fira detta? För visst ska väl en fast tjänst firas? Detta är faktiskt min första fasta tjänst när jag tänker efter. Jag har alltid jobbat, varit mammaledig eller som nu jobbat för mig själv, men jag har nog aldrig haft tryggheten att ha en fast tjänst att luta sig tillbaka mot och det känns faktiskt underbart!

Therese Wickman-18

Therese Ellah och Kid-3

Therese Ellah och Kid-4

Jäkligt snygga träningskläder från Stronger, behöver dock trolla till mig fler timmar på dygnet så jag får tid till min träning.! Jag älskar att träna, eller kanske inbillar jag mig att jag gör det i och med att jag aldrig får tid till det? Hur som, Hur ska man lyckas?

 När jag har tid, lust och ork att träna är oftast på kvällen när jag sagt god natt till barnen. Där och då kan jag få sådan lust att gå ut att springa, åka till gymmet eller gå på något danspass, men då kommer jag inte någonstans, då är jag förvissad till hemmet i och med att jag har ansvaret för barnen.

Jag har inte samma möjlighet att hitta tid till träning hur gärna jag än må vilja detta. Så, tips? Om man har dålig disciplin att träna själv hemma och i stället ser saker runt om som behöver göras före att ta hand om mig själv, hur ska jag då lyckas att få till någon form av träning?  Eller ska jag bara sluta stressas över detta och tänka att min tid till träning kommer,?  snart är barnen äldre och då kommer det ges fler möjligheter för tid för mig själv?

Så mycket jag fick berättat i detta inlägg och kanske en anings luddigt där jag ber er om tips om råd kring flera saker. Men hoppas ni lyckas komma ihåg vad ni läst och sitter ni på tips kring sömnen, träning eller hur jag ska fira mitt nya jobb så kommentera gärna här nedan!

Önskar dig en underbar fortsatt dag <3

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Henrik

    Hej underbara Therese! Vad glad jag blir av att höra om nya jobbet?? såhärligt dlr både dig och barnen med den tryggheten det ger. Även skönt för dig att slippa pendla till jobb.
    Har själv svårt för att somna på nätterna då jag behöver sålla bland all info jag tagit in på olika sätt under dagen. Så på den biten har jag nog inte mycket att komma med?
    Träningen är jag också dålig på. Jag har två aktiva gymkort….men tränar aldrig…sjukt när man tänker på det.
    Skulle skriva bra grejer tänkte jag men blev inga direkt tips på något av de du fråga. Hoppas ändå detta inlägg gav dig något. Kram❤

    1. Emma lindmark

      Grattis va roligt! Gällande nattsömn är det jätte svårt har själv stora problem att sova på nätterna! Just nu jobbar ja natt lämnar min flicka på nattis! När ja kommer hem är ja helt slut somnar som en gris! Fast nätterna ja är ledig somnar ja runt 04.00 på morgonen! Men har haft problem med natt sömn hela mitt liv nästan! Sömntabletter en period är kanske ett måste för att orka med eller prova hälsokost tabletter vallerina eller vad dom heter! Inga biverkningar! Känner mig också så med träningen svårt att hitta tid! Min dotter älskade tränings centrum sats massa roliga aktiveter för barn dans och gympa tänkte hon kunde göra nån aktivetet samtidigt som ja tränar på samma plats! Men har inte haft ork att vara där så mycket fördelarna va också att det är tre st barnpassare jätte Goa tjejer! Hoppas ja orkar gå ditt snart min kropp behöver träna! Jobbar skift vilket sliter på kroppen fysiskt och även psykiskt av att lämna min flicka så mycket i andras händer även om fröknarna på nattis och fritids är jättebra! Men känner lite som du lättare när hon blir äldre hon är sex år och vill snart inte vara med mamma längre! Hoppas du hittar ett bra sett att somna på! Ja testade ljudböcker ett tag somnade inom en halvtimme ibland avslappnings appar finns relax musik träning är ju jätte bra också även om tiden inte finns alla gr tyvärr! Ladda ner nått träningsprogram och träna hemma kanske! På kvällarna om du orkar! Vi har fått i Göteborgs stad en tränings aktivitet man kan gå på sin rast verkar bra fast ja jobbar ju natt nu svårt att hinna med finns så mycket annat att göra innan jobbet sova laga mat umgås med min dotter osv!!