Therese Wickman

VÅRAT DYGN PÅ LAND!

Hallå vännen!

Förlåt för tystnaden här inne ett par dagar. Vi kom hem från vår semester med Viking Line i Lördags och åkte i stort sett direkt i väg på dop och hela Söndagen var vi bortresta och igår blev jag så illamående att jag hade svårt att få saker gjort. Än idag håller det i sig och vill inte släppa?

Mer om vår resa med Viking Line, besök i Mumindalen och det fantastiska Spa hotellet tänkte jag berätta om nu. Ni är flera som frågat vart vi åkte, hur vi bodde och om jag kan rekommendera Mumindalen?

Vi startade som sagt vår resa tidigt i Torsdags morse från Viking Line terminalen och spenderade hela dagen på båten som jag skrivit om i ett tidigare inlägg HÄR

När vi kom fram till Åbo på Torsdag kväll så tog vi vår bil som vi hade haft med oss på resan och åkte till Spa hotellet i Nådendal.

Vilket hotell? Miljön? Inte bara barnen blev helt tagna utan även jag och mamma. Hela hotellområdet Kändes så extremt lyxigt 🙂

Innan vi somnade ovaggade efter en givande dag på båten åt vi middag på en av hotellets alla restauranger (Thaimat) som avslutning. Kändes som vi var tillbaka i Asien för en stund. Musiken, lukterna och smakerna. Ljuvligt!

IMG_5778

IMG_5774

IMG_5776

Vårt gigantiska sovrum på hotellet.

IMG_5779

När vi vaknade upp utvilade på Fredagen valde vi att ta en lugn förmiddag på hotellet. Det har vart nog med stress runt mig sista tiden så lite lugn och ro passade oss bra!  🙂 . Vi njöt av frukostbuffen och smet sedan ner på Spa avdelningen där vi spenderade ett par timmar innan vi tog ett gulligt litet turisttåg bort mot Mumindalen som låg endast 2 km från hotellet. Hela Gamla stan precis intill Mumindalen var så otroligt mysigt!. Både jag och min mamma sade att vi önskat att vi kanske kunde stannat minst en dag till. Varför turistar man inte oftare i grannländerna?

IMG_5804

IMG_5819

IMG_5798

IMG_5800

IMG_5815

Mumindalen var inte jättestor men väldigt mysig. Jag kan tycka det är skönt att i bland slippa dom där extremt stora nöjesfälten? Det är ett helt annat tempo och så mycket saker som ska hinnas med?  Mumindalen hade ett lugn över sig, teatrar som båda barnen tyckte väldigt mycket om, det gick runt olika ”maskotar” överallt vilket alla barn älskade, det fanns små lekstopp lite här och där och framförallt så låg dalen väldigt fint, precis intill vattnet.

IMG_5866

IMG_5872

IMG_5871

IMG_5862

IMG_5876

IMG_5838

IMG_5847

IMG_5843

IMG_5856

IMG_5880

IMG_5883

Efter flera timmar inne i Parken avslutade vi med att titta på en teater och stannade sedan till vid ett Våffelställe vi hade blivit tipsade om, precis utanför Mumindalen. Rykten om att dom skulle ha världens godaste våfflor stämde verkligen! Cafe Amandis måste ni besöka när ni är där 😉

IMG_5907

IMG_5889

IMG_5896

IMG_5886

IMG_5884

IMG_5899

Ni var några som frågade vilken typ av resa vi hade med Viking Line?  Vår båt hette Grace och vi åkte från Stockholm till Åbo där vi sedan bodde en natt på Spa hotellet i Nådendalen, spenderade en hel dag på Mumindalen och en natt på båten på väg hem mot Sverige igen!

Har ni fler frågor om resan så besvarar jag dom mer än gärna och är ni själva intresserade av att ta med familjen på något av alla boendepaket i Åbo så gå in HÄR och läs mer <3

Puss och Kram

( I samarbete med Viking Line)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Bor själv i finland men är finlandssvensk,, har 5 barn och tanken att besöka mumindalen har funnits men eftersom jag hört att det mesta går på finska där har det inte blivit av pga av att barnen inte förstår finska och min finska är väldigt knagglig, hur upplevde ni språket där, gick teatrarna på svenska osv.?