Therese Wickman

FÖR OCH EFTERBILDER PÅ ALTANBYGGET!

Nu äntligen kommer dom lovade för och efterbilderna upp på altanbygget.

Totalpriset för materialet (köpt på Byggmax) gick på ca 3000 kr. Då hade jag turen att få markduk av min mamma och stenplattorna vi lade reglarna på var mina egna 🙂

Vi var två personer som på egen hand byggde detta, jag och Tommy. Båda två helt utan erfarenhet men med en stark vilja och tro på att det skulle gå.. Någonstans måste man ju börja lixom 😉  Det tog totalt två hela dagar att göra klart underarbetet med att jämna ut marken, gräva hål för att lägga stenplattorna på, mäta ut och lägga på reglerna. Ena dagen var det strålande sol för att nästa dag spöregna. Det krånglade till det lite genom att plattorna sjunk på vissa ställen. Envis som man är och med ett kort tidsschema så stod man där ändå i spöregnet och fixade till det sista 😉

Att såga brädor och bygga klart det sista tog tre vardagskvällar mellan ca 18-22. Jag vet att tanken slog mig när jag stod där i spöregnet att : Vad fasen har jag gett mig in på?

Men jag är nöjd och glad över att jag tog tag i detta och lite stolt om jag ska vara ärlig. . Nu kan man använda baksidan på ett helt annat sätt och jag har redan suttit där fler gånger på denna vecka än vad jag gjorde hela förra sommaren.

Innan detta altanbygge så fick jag ångest varje gång jag gick ut på baksidan. Stenplattor som var fulla av grus, ogräs som växte upp i alla springor, gräsmattan som var mer som en blöt plätt blandat med mosa, jord och så lite gräs!

Före bilder:

IMG_5309

IMG_5310

Pågående projekt:

20160528_182059

13288788_10156830557835018_532967903_o

IMG_5328

IMG_5324

IMG_5325

Slutresultat: 

IMG_5541

IMG_5543

IMG_5545

Det enda som ska göras nu på baksidan är att göra ett snyggt avslut med en bräda och sedan köpa en ny Loungegrupp och lite blommor 🙂 Appropå sommarmöbler? Kan ni rekommendera några?

Hur tycker ni det blev? 😉

Har du några frågor kring bygget så besvarar jag dom gärna!

All kärlek till dig <3

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese Drivemark

    Va snyggt det blev.
    Vi har oxå precis byggt en altan. Sån härlig känsla. Vi köpte vår loungegrupp på Bauhaus. Beställde via nätet och betalade 99kr för att få det levererat ända hem. (Finns bilder på min Insta om du vill se vilken vi köpte. )

  2. Mysan

    Wow vad snyggt det blev:) Jag skulle vilja vara med en do.er och inte en person som har mycket planer och idéer men som stannar just vid det och inte tar steget att förverkliga dom… Men nu jäklar blev jag så inspirerad av ditt fina resultat att jag och sambon ska verkligen ta tag i altanen och göra den fin oh skippa den fula gräsmattan som är mer en ogräsplätt än just en gräsmatta:)

    1. Therese Drivemark

      Va snyggt det blev.
      Vi har oxå precis byggt en altan. Sån härlig känsla. Vi köpte vår loungegrupp på Bauhaus. Beställde via nätet och betalade 99kr för att få det levererat ända hem. (Finns bilder på min Insta om du vill se vilken vi köpte. )

    2. Mysan

      Jag tänkte bara fråga en sak: Kommer du ihåg hur långa dina brädor är på altanen nu och vad dom hette på byggmax? Kram

    1. theresewickman

      Dom tänkte jag faktiskt också ha kvar då soffan är sönder och nu återstår endast två fåtöljer 🙂