Therese Wickman

NÄR MAN TAPPAR DET TOTALT!

Hej vännen! Har du haft en bra start på veckan?

Jag smiter in och säger Hej till dig mellan alla jobbsamtal och mail. Ni vet när man ibland kan ha lite för mycket runt om kring sig?

Just nu är jag inne i en sådan period, Jag känner mig en aning otillräcklig på något plan mest hela tiden. Antingen som mamma, eller allt som har med huset och hemmet att göra, som vän, som familjemedlem, mot er för att jag inte hinner sköta mitt jobb här ordentligt och även mot mig själv.  

Det är en väldigt hektiskt tid kring mässan, många möten, mycket planering och flera företag man vill få fixat med innan semestertiden drar igång för dom. Det kontrat med alla olika typer av sommarfester och avslutningar på skolan, förskolan och alla deras aktiviteter.

Runt hörnet väntas också barnen födelsedagar och bakom kalas ligger det en hel del tid och planering. Sedan underlättar det inte att barnen glimtar med sina stora Bruna ögon och vill på det, utöver kalas för släkt och familj även ha ett kalas var för sina vänner på skolan och förskolan. Jag önskar jag hade förmågan att säga nej till detta då det med handen på hjärtat inte riktigt finns tid för detta. Men , ni vet ju hur det i vissa lägen kan vara svårt att säga nej till sina barn? 😉 Skulle jag säga nej i detta läge när samvetet redan tryter mot allt och alla så skulle det äta upp mig totalt.  

Att mitt i allt detta ha en önskan om att hinna fixa i Ellahs rum som just nu sover på en luftmadrass då vi hastigt fick våningssängen såld innan Turkiet, att hinna vilja fixa mitt hår som är en stor katastrof, att hinna vilja ro om sig själv med lite träning, att bygga klart altanen som precis påbörjats för att hinna bli klart innan sommaren väntar runt hörnet och för att kunna bjuda hem folk på barnens kalas. Ja ni hör ju 😉 Typiskt mig att ha så många bollar i luften, eller typsikt mig att vilja fixa allt på en gång och vilja göra alla omkring mig nöjda! Hatar känslan av att göra folk besvikna. Ni vet när man inte hinner svara på sms i tid, ringa vänner tillräckligt ofta och ja, listan kan göras lång. Fler som ständigt kantas med dåligt samvete? 

Men men, samtidigt som jag klagar så klagar jag inte över allt jag har att göra, för det mesta har jag valt själv och jag älskar att driva företag,  sätta igång projekt i hemmet,  jag älskar att spendera varje ledig tid med barnen, att åka på äventyr med dom, att lägga mycket tid på att driva en av Sveriges största mammabloggar för även om folk kanske tycker jag ska prioritera bort min blogg så är det ändå det jobbet som ger mig och barnen tak över huvudet och mat på bordet. Det är ett jobb, ett seriöst jobb dessutom som många kan ha åsikter om som vi kan ta i ett senare inlägg 😉

Det är mest känslan av att ständigt kantas med dåligt samvete som är det jobbigaste!. Dåligt samvete att man inte räcker till eller är tillräcklig? Känns som att någon alltid hinner bli besviken och sånt tar väldigt hårt på mig då jag gärna vill vara alla till lags, mest hela tiden. Jag antar att jag i bland kanske har lite för höga krav på mig själv??

IMG_5152_Fotor

I denna lilla kaos tid så har jag tappat mycket av mina idéer och inspiration som annars brukar flöda här på bloggen.  Vilket jag tycker är oerhört tråkigt och slitsamt.

Så har du 1 min ledigt så skulle jag bli väldigt glad om du kunde ge mig lite feedback och fylla på min hjärna med ny inspiration och tips  på vad ni vill läsa och se här på min blogg?

Kommentera gärna här nedan, skulle betyda mycket! 

Tack för att du finns!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Åh tycker att du helt och hållet ska unna dig att ”dippa” ibland. Det gör man. Annars läser jag din blogg och önskar jag kunde göra bara hälften av alla roliga äventyr du gör med dina barn. De är lyckligt lottade. Verkar vara en toppenmamma. Har ett oerhört givande jobb men också krävande kan jag tänka mig. Hus på det. Allt på egen hand, supermamma! Lycka till med helgens projekt tänk vad härligt när det är klart.

  2. Kristin

    Jag tycker alltid det är roligt att läsa din blogg.
    Familjeliv, mat, påhitt, jobb!
    Du har nog helt klart för höga krav på dej själv! Du är fullt tillräcklig för dina barn o anhöriga. Kram

  3. Helena

    Jag älskar att kika in här och på instagram ♡ Jag tycker om att läsa om er vardag som bara strålar kärlek, klädtips, ert hus mm.

    1. theresewickman

      Det kan skilja sig från månad till månad. . Men kan säga som så att jag inte skulle kunna förverkliga min dröm med Barnmässan om jag slutade blogga, för det är den största delen av min inkomst! 🙂

  4. tess

    Hemnes dagbädd från ikea är grymt fin, bra oxå ifall en kompis vill sova över bara dra ut så blir den större eller om lillebror vill sova med syrran eller mamma ? praktiskt oxå med lådorna att förvara leksaker eller dylikt som man inte vill ha framme. Gillar din blogg som den är, du är en stor förebild ❤ följt dig ända sedan ensam mamma söker, du och dina barn satt lixom på nått sätt ett spår i mitt hjärta då. Kram fina du och krama barnen ?

  5. Tess

    Åh vad glad jag blir att läsa din
    Blogg. Stark & driftig. Har barn i åldrarna 5,11,12 & 16 med en svärmor i Kumla fast vi bor i
    Sthlm. Vore kul att få träffa dig, så maila mig gärna