Therese Wickman

VÅGAR JAG BLI KÄR IGEN?

Hej fina du! För det första vill jag börja med att tala om hur mycket jag älskar att kika in här på din blogg. Du ger mig så mycket mer än du kan förstå och sättet du skriver på ger mig inspiration och peppar mig genom svåra stunder. Är imponerad över hur du på egen hand lyckats uppfostra två barn helt själv och på ett helt underbart sätt dessutom. Dom verkar vara så glada, kärleksfulla och positiva till livet, precis som sin mor 😉 

Jag har några frågor till dig som jag hoppas du känner är ok att besvara?  Jag vet att E bara dagar efter att han lämnade dig i vintras satte sig i en ny relation med en tjej här i Jönköping, som han nu lever ett samboliv med och att dom båda två visar sitt förhållande och kärlek till varandra öppet på sociala medier!  Hur tar du det? Hur ser du på ditt liv nu, kommer du våga bli kär igen? 

Hej 🙂 För det första vill jag tacka för dom fina orden, det värmer i mitt hjärta!

Ska jag vara ärlig så gjorde det extremt ont i början. Inte så konstigt kanske i och med att han som sade att han älskade mig och han som jag trodde jag levde ett lyckligt liv med bara en dag ,plötsligt gör slut och drar och sätter sig i en ny relation, en seriös relation dessutom, bara dagar efter han stack härifrån.!

Att känslor tar slut och man väljer att göra slut och sköter en separation ”snyggt” är en sak. Man kan inte styra över sina känslor..  Men att ljuga och säga att han älskar mig och får mig att tro på hans ord, för att plötsligt göra slut och dra, säger inte hejdå till barnen utan drar när dom sover, kan inte ens hämta sina saker själv och som sätter sig i en ny relation TVÅ dagar efter att han gjort slut med mig? Den känslan!!

Att han dessutom inte verkar ha skam nog och skötte det snyggt var ändå det som gav mig tröst och som fick mig att gå vidare från honom. Missförstå mig rätt, den E jag träffade och blev förälskad i älskade jag, han älskade jag enormt mycket,  men den E som kunde göra såhär? Den E känner jag inte och är inte ett dugg sugen på att lära känna heller.

Vet inte ens om jag känt honom. Ni vet, på riktigt?

Det enda jag vet och flera med mig är att han kanske behöver hjälp!?  Anser det inte vara speciellt ”normalt” att på 9 månader ha bott i hop med tre olika tjejer i tre olika förhållande i tre olika städer dessutom?

Men det ligger inte hos mig och ska jag vara ärlig kunde jag inte bry mig mindre just nu. Mest ledsen över att jag gav hjärtat till någon som jag trodde älskade mig och som jag trodde jag kunde lita på, som trodde på alla hans fina ord, hans komplimanger och hans engagemang i barnen och vår framtid. I stället visade det sig vara en stor lögn och det gör mig ledsen och spyfärdig att jag slängde bort den tiden på någon som han och som på vägen krossade min självkänsla och hjärta som ingen annan, som fick ta del av mina hemligheter och som fick ta del av mina drömmar!

Om jag kommer våga bli kär igen? Ska jag vara ärlig så var min första tanke och känslor att jag aldrig någonsin skulle våga drömma om det och valde att lägga vissa framtidsvisioner åt sidan. Jag är lycklig själv och behöver ingen man för att må bra eller för att känna mig hel.!

Trots att jag innerst inne vet att detta inte alls har något med mig att göra, och att jag bara haft en enorm otur vad gällande förhållanden, så kan man ändå inte låta bli att skämmas trots att det egentligen är det sista jag borde göra?  Men det är en viss skam  över att bli lämnad. En känsla av att folk måste tro det är något ”fel” på än!?  Man känner sig också så liten och värdelös som människa när man inte känner sig vatten värd ens!

Jag har tidigare önskat att dela livet med någon, någon att skratta ihop med, någon att gråta med, någon som reser än när man faller och som på riktigt menar allvar med ordet ”älska” och som ser ett förhållande som något seriöst och inte för stunden.

Jag vill tro att den där rätta finns där ute, han den där som faktiskt menar allvar med ordet ”älska” och som är den där riktiga Prinsen bland dom fula paddorna man tidigare kysst!

Jag bestämde mig för några månader sedan att jag inte tänker få min tidigare relation förstöra mig så mycket att han tar i från mig bland det största jag haft, tron på kärleken!

Han tog min självkänsla och synen på mig själv, han har skapat en stor osäkerhet i mig och jag har bestämt mig för att inte låta han vinna och ta denna fina och viktiga del i mig. Jag har alltid trott på kärlek !! Han ska inte få skapa dessa sår i mig och sen komma undan med att han även tog mina drömmar , mina drömmar om att få känna mig älskad, drömmar om ett stort och vackert bröllop,  tron om att jag faktiskt är värd att älskas och att det faktiskt finns någon där ute som inte vill ha någon annan än mig, och enbart mig!

Det jag dock lärt mig av denna karusell är att när jag träffar någon så är det att jag vill gå långsamt fram. Jag vill lära känna personen in och utantill, både bra som dåliga sidor och bygga upp något starkt, något väldigt starkt innan man isåfall blandar in omvärlden.

Jag letar inte efter kärleken, den kommer till mig om det är meningen <3

IMG_4179

IMG_4215

Ta hand om dig älskade fina vän och låt INGEN trampa på dig och låt ingen ta ifrån dig tron på dig själv, för det är vårt liv vi lever och ingen annans. Ditt välmående är det absolut viktigaste!

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Freja

    Har endast läst detta inlägg och vet ingenting annat, och beklagar verkligen. Det finns verkligen svin! Men snälla, nämn inte hans namn. För det första så är det inte schysst, inför så många människor. För det andra, ur ett juridiskt perspektiv så tror jag att det till och med kan anses som förtal av något slag genom att nämna hans namn och sedan kalla honom för psykopat, sen att ”hänga ut” någon på detta sätt också kan ses som mot lagen? Inte säker men. Jag försvarar INTE honom, men jag säger det för ditt bästa så att du inte får några illa konsekvenser om det skulle vara mot lagen eller så. Stor kram!!

  2. Emma

    Jag undrar samma sak som Julia här ovanför. Men jag förstår om det är för känsligt för att besvara dock. Kram

  3. Julia

    Han måste på riktigt ha allvarliga problem. Var glad över att du blev av med honom så att du slapp slösa bort ännu mer tid på en sån människa. Och vadå Jönköping? Trodde att han ville tillbaka till sin dotter i Stockholm? Men Är inte Jönköping ännu längre bort? Och hur kunde det gå så fort? Det är ju nästa som om han hade träffat sin nya tjej redan innan ni gjorde slut? Hon ser by the way ut som stryk. Har du sett henne? Idag la han dessutom upp en bild på henne i ett badkar där man ser hennes halva bröst. vem gör så? Spyr på han och hans stil. Men var det han som lämnade sitt ex också? Och vad sa exet om att han flyttade till Örebro och lämnade henne med mycket ansvar? Var hon helt ok med hans och ditt förhållande? Och vad var egentligen anledningen till att han lämnade dig? Det kan ju inte ha varit att bo med sin dotter eftersom att han fortfarande inte bor i samma stad. Fattar ingenting och förstår att du inte heller gör det. Hela han och erat förhållande måste ju kännas som en bluff?

    Jag hoppas att du ALDRIG kommer att ta tillbaka honom om han vill det. Och det lär ju inte hålla länge med nya tjejen heller eftersom att han verkar byta tjej lika ofta som kallingar. Önskar dig all lycka och hoppas att du inte slutar tro på kärleken. Du är vacker och en fantastiskt mamma. Du förtjänar det bästa i livet. Förlåt för mitt negativa inlägg men jag blir så äcklad av honom. Ni har väl inte kontakt idag? Hur är det förresten med Totte? Har ni kontakt idag? Och anser du att Totte svek dig lika mycket som Emil eller ser du mer negativt på Emil som person? Tacksam för svar då jag är en trogen läsare.

    STOR KRAM

  4. Andrea

    Hur kan du skriva så? Denne Emil verkar vara en oerhört trasig människa som är så rotlös och rastlös att han först påstår sig älska någon och vara lycklig med den för att andra dagen dra iväg och leka familj med någon ny?! Tror du att det är ett friskt beteende?! Hon har knappast kallat honom psykopat bara gör att han lämnade henne.

  5. Sofia

    Hejsan, jag undrar hur barnen har tagit separationen? Har de mycket frågor och hur hanterar du dem, visar du att du är ledsen? Frågan är inte illa menad, jag har bara funderat på det i och med att jag själv har barn i samma känslosamma, tänkar-ålder (den härliga 6-7 års-åldern ). Jag önskar dig allt gott och att han som verkligen förtjänar dig, hittar dig snart

    1. theresewickman

      Att han valde att lämna mig är absolut inte anledningen till att jag väljer att välja ett dumt uttryck som psykopat. Det finns väldigt många anledningar till det 🙂 KRAM

    2. Andrea

      Hur kan du skriva så? Denne Emil verkar vara en oerhört trasig människa som är så rotlös och rastlös att han först påstår sig älska någon och vara lycklig med den för att andra dagen dra iväg och leka familj med någon ny?! Tror du att det är ett friskt beteende?! Hon har knappast kallat honom psykopat bara gör att han lämnade henne.

  6. Ylva

    Du skulle kanske inte lämna ut så mycket. Att skriva att allt är rosenrött och toppen är kanske inte så bra.

    1. theresewickman

      Hej vännen! Förstod inte riktigt vad du menade med att jag skulle visa att allt är roserött och toppen? Vad skulle vara det?

  7. Tess

    Kära namne! Är ledsen att du behövt gå igenom detta, finns så många idioter! Men du verkar vara en fantastisk person, stark och en sådan bra mamma! Är glad att höra att du inte gett upp kärleken, för DU kommer träffa någon, tids nog, när du är mogen, helt övertygad, och den som får dig ska vara så tacksam!
    Har själv levt i en dålig relation med psykiskt våld bla, där jag helt tappade bort mig själv. Har också två barn som jag tagit hand om till största delen helt själv under lång tid…. Det viktigaste, som jag märker att även du verkar göra, är att inte bli bitter utan glädjas åt allt positivt som finns i ens liv. Underbara barn, fantastiska vänner och familj. Tankens kraft kan ta en långt! Har varit inne på att vara själv länge, men har nu träffat en underbar man 🙂 men vi går långsamt fram… och tar det slut så vet jag att jag klara mig bra själv och kan vara lycklig ändå, för mina tidigare erfarenheter har gjort mig stark, jag och bara JAG bestämmer över hur jag vill leva mitt liv, och jag väljer lycka! Kram på dig!

  8. Therese

    Vilket underbart och ärligt inlägg ♥ Det gick rakt in i mitt hjärta.
    Du är värd en underbar man som älskar dig för den du är!
    Jag hoppas även för min egen skull att jag en dag träffar en man som älskar mig för den jag är. Men fram tills dess klarar jag mig utmärkt själv 🙂
    Varma kramar

  9. Hanna

    Du är verkligen en jordnära och fin tjej som delar livet med oss här på andra sidan skärmen….. glöm inte att du gör ett bra jobb som mamma och kvinna i den här världen:) //

    1. theresewickman

      Tack fina du! För mig är det viktigt att del amed sig av alla livets berg och dalbanor. Ett liv är inte alltid ”perfekt” och jag vill visa för er som läser att allt inte är så perfekt som sociala medier ofta vill framstå livet som.. <3

  10. Lina

    Vet att det är lätt för mig att säga som inte är i din situation , men han gjorde dig en stor tjänst Therese. Va glad att du blev av med den idioten. Du är värd riktig kärlek och det kommer du att få en dag också.

    En dag kommer en person komma in i ditt liv och få dig att förstå varför det inte funkade med någon annan.
    Ta hand om dig! Kram

  11. en som läser

    Ja Therese du har ju fått gå igenom mycket. Först Totte som var en ynklig figur och nu Emil som jag tycker är ett jävla stort svin. Hoppas verkligen att du kan finna kärleken nån gång. Men du klarar dig jättebra själv även om det är tufft.
    Jag önskar dig all lycka till ta det vackert det finns en för dig som dyker upp så småningom.
    Många kramar

  12. Linda

    Måste bara få vara surkärring och påpeka att det heter ”en” inte ”än” i det sammanhang du använder ordet. Liten rättelse bara då jag är allergisk mot stavfel. Förlåt. Inget illa menat 🙂

    1. Martina

      Onödigaste kommentaren jag läst. Säg att någon har läs och skriv svårigheter och så skriver du en sån här kommentar. Blir det bättre då tror du? Det kanske är något man mår jättedåligt över, det vet inte du. Varför chansa?

  13. christopher

    Hej Tessan!
    Jag råkade läsa din blogg här under kvällen och jag tycker att du förtjänar en bättre kille än så, han borde skämmas riktigt ordentligt som gjorde som han gjorde.
    Hoppas att du repar dig!
    Med vänlig hälsning
    Christopher

  14. jenny

    Det är tufft att bli lämnad, I know the feeling. Blev själv dumpad via sms för ganska många år sedan! Jag var övertygad om att jag hade hittat rätt kille och han sa gång på gång att han älskar mig så himla mycket. Men efter en månad tillsammans så skrev han ett sms och sa att han inte älskar mig längre. Helt utan förvarning! Och till saken så hade min kusin nyligen dött och han valde att lämna mig istället för att ge mig tröst. Kan säga att jag lämnade inte sängen på flera veckor, gick inte till skolan, åt knappt och gick ner 10kg i vikt. Till mina kompisar sa jag att allt är bra mellan oss. Jag skämdes så mycket för att kunna säga annat. Jag kände mig så misslyckad och dålig för att jag inte dög åt honom. Hur kan man bara såhär mot någon? Han sa ju dagen innan också att han älskade mig. Så tro mig jag förstår precis hur du känner. Nu har jag dock hittat en kille som jag har varit tillsammans med i 3 år 🙂 jag trodde aldrig att någon skulle kunna älska mig på riktigt men så fel man kan ha. Kärleken kommer till när det är meningen, var så säker <3