Therese Wickman

BLIR DET ATT ÅKA UTOMLANDS?

I 30 års present fick jag en hel del presentkort hos Ticket då min önskan om att åka utomlands stod högst upp på min önskelista. Förra årets hårda arbete med Barnmässan, bloggen och klädförsäljningen mm körde slut på mig, även om allt var roligt arbete så tar det så klart ändå på ens krafter och det skulle få vem som helst att vilja ta en semester..

Ska jag nu ha energi, drivet och orken att köra på i detta höga tempo ytligare ett år så hade en veckas sol och bad semester gjort gott för både kropp och själ.

 Ibland undrar jag varför jag har så svårt att koppla av och varva ner även när jag kanske bara sitter still och ser en film? Jag är verkligen superdålig på att släppa stressklumpen i magen och huvudet och MÅSTE komma på ett sett att jobba bort det. Någon som har tips och idéer? Yoga?

Inser dock när jag rabblar upp allt jag står i att det inte är så konstigt att stressklumpen finns där inne i min kropp. Som om ett heltidsjobb (Barnmässan), två barn, ett bonusbarn och familj inte hade tagit nog med tid? På det jobbar jag även med att skriva här på bloggen och säljer Barnkläder. Hur jag får ihop allt har jag ingen aning om, men på något magiskt vis går det 😉

Tittade på resor nu i kväll och som ni vet så älskar jag att resa, helst luffa runt minst 3 veckor i något ljuvligt land. Jag älskar att möta landets kultur, landskap och upptäcka allt som kommer framför mig Men en sådan resa får jag drömma om en stund till. Just nu finns varken den tiden för varken mig eller Emil eller den mängden av pengar då vi tills nu levt största delen på en inkomst.. Så, Egypten? Jag har vart där när jag var yngre och älskade havet då det var som att stoppa huvudet i ett akvarium.. Men om jag minns det rätt så var det i stort sett bara den fantastiska snorklingen jag gillade med Egypten? Hur är det nu?

Hotellet jag tittat på för oss och barnen har nog i och för sig det mesta att man inte behöver gå utanför området. Det är ju enbart vila, sol, bad och mat jag efterfrågar nu i en vecka..

alf-leila-wa-leila-waterpark-19947901-1446452177-ImageGalleryLightbox

alf-leila-wa-leila-waterpark-19950357-1446452177-ImageGalleryLightbox

alf-leila-wa-leila-waterpark-19958539-1446452177-ImageGalleryLightbox

Detta är bilder från hotellet och som det ser ut så skulle det inte gå någon nöd på oss. ? I resan ingår det även All inklusive. Men det tar emot, det gör det. För jag är egentligen inte alls för dessa typer av resor med all inklusive där man endast är inne på ett hotellområdet. Vad får man då se från ett land??

Men eftersom det nu är vila och sol jag är ute efter så kan det väl funka? 😉 Billigt var det också och det gör att presentkorten jag fick täcker i stort sett hela rubbet…

Ge gärna tips om Egypten, Hiss eller diss?

Puss och kram, ta hand om dig!!

Nu ska jag krypa ner i hotellsängen och jag lär slockna på två röda 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tess

    Side i Turkiet, iz flower hotel. Vi va där i juni 2015, helt underbart. Fint, bra mat och billigt. All inclusive hade vi och man va aldrig hungrig, kunde hämta dricka nere på stranden och 3 olika restauranger att välja på vid lunchen. Helt fantastiskt va de, barnen ville inte åka hem dom ville flytta dit så vi ska tillbaka snart igen tänkte vi.

  2. Jeanette

    Sorgligt att läsa några av kommentera ovan. Det var bra men maten var inte ätbar etc. Va fan! Vad är en semester utan god mat? Räcker det för vissa att solen skiner och det är BILLIGT?!

  3. Rebecca

    Jag skulle inte rekommendera Egypten med tanke på alla oroligheterna. Har själv varit där 2 gånger och vi höll oss nästan enbart på hotellet, utanför hotellet stod det vakter med kåpistor för att vakta, kändes inte alls tryggt. När vi åkte till pyramiderna på en anordnad resa med fritidsresor åkte det ca 10 bussar på rad och vår buss råkade hamna lite efter och det blev lite stressat där framme vid guiderna och chauffören eftersom det är så vanligt med turistbrott ville de att alla bussarna skulle hålla ihop. Vakten de hade med på bussen hade ett gevär under kavajen vilket inte alls kändes säkert. Vill du enbart ha sol och bad rekommenderar jag ett annat land. Skulle inte rekommendera att ströva runt på stan.

  4. Madde

    Åk absolut inte till Egypen! Mycket oroligt i landet och UD avråder från att resa dit. En svensk blev nyligen knivhuggen på ett turisthotell i Hurgada.

  5. M:et

    Som läget är nu i Egypten o andra länder i närheten, så avråder jag er att ta en resa dit.
    Vi har varit och besökt det landet massor med många, många gånger och lärt känna folk där nere.

    Det är verkligen solgaranti. Maten är det inget fel på, mycket variation. Vi har haft både al inclusive och utan. Rekommenderar al inclusive för det är svårt att hitta ”vanliga” restauranger utan buffémat o det inhemska. En gång var vi där 2 v och näst sista dagen hittade vi ett ställe där det serverades Italienskt pasta!

    Vi har besökt Kairo o andra minnesvärda städer. En upplevelse att verkligen minnas. Jag lärde mig att snorkla på min första resa dit. Finns så mycket vackert att se i havet.
    Vi tog båttur för att förhoppningsvis få se vilda delfiner. Det slutade med att vi badade med dem. Jag hade ögonkontakt med en delfin. Så otrolig häftig känsla!

    Det finns mycket bra för turister där. Jag upplever inte inhemska folket jobbiga utan tvärtom. Däremot de ryska turisterna är de jobbigaste turisterna! Usch!
    De ”bufflar” sig fram och vill inte köa m.m.

    Jag själv tycker det är lite jobbigt att hela tiden tänka på att ge drinks och att det hör till att pruta när man vill köpa något.

    Jag skulle gärna vilja besöka det landet igen. Men nu lär det dröja ett bra tag innan det ens blir aktuellt.

  6. Emma

    Hej! Jag var i Egypten i september förra året och bodde på de där hotellet om det heter något med Alf Leila? Mycket bra och fräscht hotell, 4 olika restauranger. Dock ganska lik mat på alla ställena men man slapp ju gå hungrig. Stora och fräscha rum samt lobby. Många pooler som barnen skulle tycka om. Man fick åka buss ner till havet som tog ca 5 minuter och snorklingen är ju fantastisk.
    Dock finns det inte så mycket att göra i Egypten, vi var ute på lite utflykter som ving rekommenderade.

  7. Jeanette

    Nej nej nej! Egypten har sol absolut men är en muslimsk diktatur och dessutom under hot om mer terrorattacker enl UD. Så nej åk inte dit! Senast 2015 sprängdes ett plan i luften som lyft med turister. Ingen slump! Var rädda om er!

  8. Fia

    Besökt Egypten en gång i januari 2013, superfint hotell, men värdelös mat och otrevlig personal.
    Med det rådande läget i landet skulle jag åka någon annanstans.
    Mexiko rekommenderas varmt, men tyvärr dyrare. Kanarieöarna funkar alltid, vädret kan dock variera.
    Hoppas att ni hittar något som passar er!

  9. Charlotte

    Vi va på detta hotell i julas och kan varmt rekommendera de, helt underbart. Många restauranger med varierad mat och mycket god. Personalen ska vi inte tala om helt fantastisk och speciellt med barnen. Aquaparken älskade mina barn och där va något för alla åldrar. Finns även mini disco och show varje kväll. Hotellrummen va bra lagom stora och kanon bra städning/service där.
    Denna resa va den bästa vi varit på någonsin 🙂 Har du några frågor så svarar jag gärna på dom! Kram

  10. Rebecka

    Jag var i Egypten 2013 och bodde på ett hotell med all inklusive. Hotellet var bra med pooler och nära till stranden. Dock så levde jag på pommes i en vecka då inget annat gick att äta. Allt smakade likdant och så var det endast konstiga maträtter. När man solade vid hotellets pooler kom det folk som ville sälja olika saker och de var väldigt envisa (inte speciellt avkopplande). Delar av familjen var utanför hotellet en dag men de var inget att ha. Alla bara tjatade. Jag skulle inte rekommendera Egypten och speciellt inte nu med tanke på det som händer.

    Tack för en super bra blogg!

  11. Sandra

    Vi har nyligen kommit hem från Egypten jag och min sambo. Vi var i Marsa Alam i två veckor på hotel hilton, jättestort och fint hotellområde. Maten var sådär men personalen var mycket trevliga och hjälpsamma. Var även på två utflykter som ving anordnade. Synd att turismen har minskat som bara den tycker jag men inte så konstigt med alla oroligheter. Jag kan verkligen rekommendera Egypten. Det ända minuset var maten annars var allt tipptopp!

  12. Nellie

    Vi har varit i Egypten 3 gånger. Senaste 2014 i maj. Maten var inte den bästa, ätbar man inget jag kallar bra, trots försök med flera restauranger. Trots att de va 2 år sen snart och vi bodde på en resort så var de viktigt för både personal och resebolaget att vi höll oss där pga oroligheterna. Jag skulle ALDRIG i nuläget ta med min familj dit, nu för allt hemskt. Egypten är så fint, men för allt i världen, håll HÅRT i barnen då egyptierna var väldigt på, för vår del. På flygplatsen var det någon dom ville känna på barnens hår och klappa dem vilket vi verkligen inte är bekväma med. Så diss för Egypten tyvärr, skulle aldrig i nuläget ta min familj till ett så osäkert ställe med alla terrorgrupper som bombar och håller på i bl.a. Egypten..

  13. Emilia

    Jag skulle verkligen inte åka med min familj till Egypten nu. För mycket oroligheter. På semester vill man slappa av som du säger….o det skulle jag inte kunna göra i Egypten.

  14. Anna

    Härligt med lite stundande avkoppling. Vi var i Egypten på All Inclusive innan oroligheterna där nere gav sig till känns. Vi bodde i El Gouna och var inte alls speciellt nöjda. Det blåste sandstorm, vi blev magsjuka och hotelet kändes ganska sunkigt trots att det var ett högt rankat Mövenpick-Hotel.
    Som läget är nu, med oroligheter och terrorattentat, skulle jag själv inte boka resa dit.

  15. Marie Blom

    Ursäkta men har du inte hängt med om allt som hänt i Egypten senaste tiden? Skulle i nuläget INTE ta med min familj dit då det är stort kaos i landet.

  16. Rebecca

    Hej!
    Skulle rekommendera Malaga! Om ni väntar någon månad är det riktigt behagligt.
    Oftast soligt, vacker strand (kan kanske inte bada nu men längre fram) och det finns flera hotell med pool om ni hellre vill bada där. Ni kan gå ut och äta tapas (finns oftast något för alla smaker,även barn) och du slipper all inclusive. Malaga har en fin strandpromenad, gåvänliga samtidigt som du får uppleva lite. Det går att boka billiga flyg. Ticnet personal kan säkert hjälpa dig att boka något som funkar för er.

  17. Skånsk 2 barns mamma

    Har också varit i Egypten, vi hade al inclusive, blev magsjuka.
    Sen tyckte jag personligen att det var jobbigt när man var ute för titta i affärerna så fick man inte vara i fred. Dom kom och drog i en och tog en i håret hela tiden. Försökte tvinga en att handla.

  18. v

    Dem jag känner som varit iväg på dessa all inclusive har blivit magsjuka. Sen först och främst har de varit mycket debatt på just Egypten nu om man ska ”våga” åka . Dem lockar med priser. Inte värt nånstans dem tusenlapparna när de är så oroligt där just nu. Och efter de som nyligen var. Jag skulle ej åkt.

  19. Anna-Lena

    Jag har varit i Egypten en gång 2009 och aldrig mer. Vi kom dit ca 16.00 och morgonen efter var hela familjen + familjen vi åkte med dåliga i magen. Otroligt tråkig och smaklös mat. Beroende på när ni ska åka så rekomenderade jag Turkiet och all in clusive är verkligen toppen med barn. Man behöver aldrig tänka på att ha pengar med sig. Turkiet har varmt maj-okt. Lycka till och grattis i efterskott

  20. Madeleine

    Jag och min man var i Egypten förra året och vi var så besvikna. Maten gick inte att äta, personalen var så på och vi blev dåliga i magen innan vi skulle hem. Jag kommer aldrig mer resa till Egypten plus att det är kaos där just nu. Turkiet och Grekland är helt underbart att reda till om man har barn och där är maten så mycket bättre =)

  21. Petra

    Jag kan varm rekommendera Turkiet, Side, East beach hotell (Ving). Bästa barnhotell, varmt både på våren och hösten vilket gör priset mycket bra! Dessutom bra och billig shopping.

  22. Sofie

    Prime Family Club side kan jag varmt rekomendera. Var där 2011. Toppen mat, all inklusive fanns även nere vid stranden så där kunna man äta lättare lunch och fri dryck.

  23. Evelina

    Jag skulle inte rekommendera Egypten. Efter alla oroligheter som har varit där och att de inte bara var en engångsföreteelse så avråder jag detta. Jag och ett sällskap bokade resa till Egypten som vi skulle ha åkt till nu den 26:e men kontaktade vårt resebolag och dom ville trots att de var oroligt skicka ned oss dit för att det inte har hänt på de hotellet ”ÄN”. Vi lyckades trots allt, utan ombokningsskydd eller liknande ändå boka om och få en annan resa (var tillomed tvungna att säga att vi annars inte reser med dom och dom skulle förlora oss som kunder) DÅ gick det, vi fick betala extra men dom tänkte inte alls på riskerna. Egypten är ett väldigt oroligt land och ingenting jag skulle våga chansa på just nu. Sen kan det såklart hända vart man än åker men varför våga chansa när det vart så mycket där liksom…
    Hoppas ni hittar er en resa vart de än blir! Kram 🙂