Therese Wickman

I VECKAN HAR VI BESÖK AV LINA OCH HON KOM MED ETT ERBJUDANDE!

Hej vännen, har du sovit gott? Jag har sovit som en kratta och kunde inte somna in förens efter 3 tiden någon gång och precis där innan vaknade Ellah av en fallande tavla och hade supersvårt att somna om. Till slut kom John Blund på besök men idag är man inte kaxig vill jag lova 😉

Kidh är hemma från förskolan och snorar i kapp med Emil som också är halvdålig. Jag dricker kaffe och passar på att jobba och håller tummarna för att jag och Ellah slipper bli smittade. Finns ingen tid för att vara sjuk för min del just nu då det vaknas jobb i Stockholm från och med imorgon och på Lördag kväll åker jag i väg på Kryssning med ett gäng andra härliga bloggande mammor. Kan vara årets bästa bloggevent? Berättar mer om Kyrssningen senare, för nu smet jag faktiskt in för att tipsa om Barnkassen..

I samarbete med Linas Matkasse har jag och  min familj fått prova på en vallfri Matkasse denna vecka och jag valde tillsammans med familjen att beställa hem Barnkassen.

Jag har tidigare funderat på att köpa hem en matkasse då min inspiration i köket är som bortflygen sedan ett år tillbaka. Kan det ha att göra med att man numera jobbar i ett betydligt högre tempo och att man pågrund av vardagsstressen inte hinner hitta ideeer till goda, lättlagade men nyttiga måltider.?  Jag upplever att jag en tid kört runt på samma slags rätter om och om alldeles för länge. Paradrätter kallas det väl?  Något roligare måste man kunna göra med maten?

Nu när vi provat på maten och recepten från kassen i några dagar så kan jag bara säga wow! Emil oroade sig innan kassen kom hem att maten inte skulle räcka för oss fyra då enbart han äter i stort sett för fyra  personer. Haha, det är sant! Förstår inte vart han gör av med all sin mat? Men efter varje måltid har vi haft kvar ordentligt med rester som blir en redig matlåda att ha till lunch dagen efter för den som jobbar.

Såhär ser våran Meny ut denna vecka: 

Mån: Kaptenens laxbiffar med potatismos och gröna ärter
Tis: Parmesantoppad Penne Bolognese
Ons: Apelsinkyckling med pastatrassel och persilja
Tors: Fläskkotletter i ingefärssås med klyftiga äpplen
Fre: Asiatisk renskavspanna med gurka och jasminris

Det bästa är att rätterna känns inte alls som man kan förknippa hederlig barnmat med? Rätterna görs lite godare och lyxigare helt enkelt.  Varje rätt tar inte mer än 25-35 min att göra för att spara tid i köket och kunna lägga mer tid åt familjen på kvällen istället.

Ärligt har jag inget minus att säga om att beställa hem en matkasse och detta kommer vi att fortsätta med, helt klart. Det är en Win Win situation både för barnen som får mer tid med mig/oss efter förskolan och helt klart en vinnande situation för min idetorka jag lyckats drabbas av. Nu får vi massa nya recept och idéer att ta vara på och maten levereras enda fram till dörren 🙂

20160118_175059-1024x576

20160118_175147-1024x576

Barnen var snabba med att kika efter vad som fanns i kassen.

Första kvällen när maten kom hem så tillagade vi Laxbiffar av en jättefin färsk laxfile som var med i kassen. Varför har jag aldrig tänkt på att tillaga det innan? Jag som älskar lax men har svårt att komma på vad jag ska göra med det.

Nu skar jag upp den färska laxen i portionsbitar och lät sjuda i ca 5 minuter sedan hällde jag av vattnet och mosade sönder laxen med en gaffel och blandade sedan i bananschalottenlök, vispgrädde, mjölk, ströbröd, ägg. oregano ,salt och peppar.  Blev en populär rätt både hos barnen och oss. En rätt som lilleman även nu får till lunch (rester) då han som sagt är hemma och är dålig.

IMG_2993

IMG_2995

I samarbete med Linas matkasse har ni nu chans att prova på en valfri matkasse för endast 299 kr och då ser jag till så att ni får med Himla Handdukar värd 229 kr på samma gång. 🙂

Gå in HÄR för att ta del av erbjudandet annars uppger du TACKTHERESE vid beställning.

Har du provat någon matkasse förr? vad tyckte du?

Ta hand om dig!

Kram <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.