Therese Wickman

HUR VI TÄNKER ANGÅENDE JULKLAPPAR!

Hej Therese! Tänkte höra hur gör ni med julklappar 😉 anser du att man ska ge alla barnen för samma summa, eller ska de få lika många paket (vare sig pris) ? Ibland vill man ju bara överrösa sina barn med klappar för det är så kul att köpa & ge 😉 men har ni en budget till julklappar? Kul och höra hur er familj gör 🙂

Hej 🙂 När barnen var små, speciellt dom första åren så hade jag en tendens att köpa alldeles för mycket Julklappar. Men varför då? Behövde dom allt? Nej, långt ifrån!

Dom sista åren köper jag inte alls lika många klappar som förr. Dom får så fruktansvärt mycket av sina mor och farföräldrar så vi handlar mer ”behöver ha saker” istället för att prioritera massa leksaker. Det är svårt för en shoppinggalen som mig som vill ge ungarna allt. Men varför? Mår barnen bättre av det? Ska dom lära sig att julen enbart handlar om vem som får mest Julklappar?

  Just nu medans barnen fortfarande är så pass små att dom inte riktigt har en uppfattning om vad saker och ting kostar så känner jag inte att jag måste vara rättvis på minsta lilla krona.  Jag köper istället det jag upplever att just det barnet behöver eller verkligen önskar sig.

Vi väljer som sagt att lägga pengarna på mer ”behövande” julklappar (e.x ridstövlar, påslakan, kläder, vattenflaskor) och kanske på någon aktivitet tillsammans och väljer att prioriterar en Julklapp var till barnen som dom verkligen vill ha. (Leksak)

Jag har som tradition att barnen får nya kläder i Julstrumpan på Julaftonsmorgon. Ni vet nya fina Julkläder att ha på sig under dagen? Bara det kostar som sagt en hel del till tre barn och jag har slutat att lägga tusentals kronor på leksaker som glöms bort efter en vecka.  Vi kör allså på mer ”bra att ha saker” och en sak var dom verkligen önskat sig, någon form av leksak eller liknande..

IMG_6793

Hur gör ni?

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Håller med dig. Är min tredje jul som förälder och min första som två barnsmamma så jag vet inte hur vi kommer göra i framtiden. Men din idé låter bra. 🙂

  2. Lisa

    Detta är min andra jul som mamma men sonen är fortfarande liten fyller 1 dagarna innan jul. Jag och min man har köpt en julklapp till honom, en leksak. Inget mer. Vet att han kommer få så mycket från alla andra och som du säger hur länge är 15 olika leksaker roliga?

  3. Emma

    Säger samma här faktiskt! ja o killen ska flytta ihop o vi har 3 barn vardera så i år blir de ”mkt praktiska” saker till barnen men de ser vi alla fram i mot !:) Men vad köper man till sin kärlek?
    Kram

  4. Hanna

    Det tycker jag låter som en utmärkt idé. Jag har också haft en tendens att köpa alldeles för mycket till mina barn, men i år kommer det att bli mer ”bra att ha” saker….