HAR HAN BLIVIT ALLERGISKT? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HAR HAN BLIVIT ALLERGISKT?

Halloj vännen! 

Här hemma är det fullfart. Vi har alla tre barn den här veckan och det är verkligen i gång från morgon till kväll.

Puh, det är ett helt annat tempo än vad jag tidigare är van vid ska jag erkänna 😉

IMG_0093

Har mina misstankar om att denna lilla herre har gått och blivit överkänslig mot gluten!?

Han har vid några tillfällen klagat på magont, vissa fall har han till och med kräks och fått hög feber och slutat äta för ett dygn för att sedan vara fullt frisk igen? 

Första gången det hände trodde jag han var `sjuk, men sedan hände samma sak exakt en vecka senare och nu klagar han titt som tätt på magont? Upplever han tröttare än vanligt vilket jag först trodde hade med semestertider att göra? Men det kanske hör ihop? Har bokat tid hos Bvc för att göra en utredning. Har ni upplevt något likande? Kan det vara glutenintolerans?

Puss och kram 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Sådär har jag oxå det, haft flera år.
  Dock är det Crohns sjukdom jag har vilket blir värre med intag av laktos även för mycket gluten. Fick rätt diagnos för 2 år sen är nu 23 men haft problemen i tidig ålder. Hoppas ni får bra vård iaf och uteslut ingen kost förrens det är konstaterat vad hans problem är 🙂
  PS. Så fin blogg å instagram du har!

 2. Maria

  Min dotter är sådär… En sommar skedde det med exakt 2 veckors mellanrum, hela sommaren! Vi hade haft det så under våren med men ej lika tätt. Varje gång stannade vi hemma med henne i flera dagar då vi trodde det var magsjuka. vi besökte läkare som direkt skickade oss vidare. Först trodde de på magkatarr och hon fick medicin i 8 veckor men allt fortsatte… Till slut sa läkaren att det förmodligen är magmigrän. Det är alltid likadant. Orolig på natten, kräks på morgonen och har ont och sover under hela förmiddagen. När hon vaknar kan hon kräkas en gång och sen har hon världens aptit resten av dagen. Det som lindrar är om hon får Ipren/alvedon direkt vi märker att det är på g, då går det alltid över fortare och blir mycket lindrigare.

 3. Malin

  Så hade min dotter också under en period.. Vi va till Barnspecialist och de konstaterade “magmigrän”.. De sa att det är “vanligt” att barn får migrän som sätter sig i magen om de kan va “stressade” av något (i detta fallet var det precis innan en separation).. Håller tummarna för att det reder ut snabbt vad det är med lilleman..

 4. Malin

  Hej!
  Min son har precis fått sin diagnos gluten. Han hade exakt samma symtom som din son. Ont i magen, kräkningar, diarre, trötthet och så var han VÄLDIGT lätt irriterad. På honom tog dom blodprov på vc som visade gluten. sen skickades han vidare till sjukhuset. efter ca två-tre veckor togs blodprovet om och det vissa lika starkt på gluten så han slapp göra en gastropi då dom helst inte vill göra det på små barn. Nu ska vi prova glutenfritt två månader sen ska proverna tas om. Hoppas allt gå bra med din son. MVH//Malin

 5. Frida

  Magar är alltid en mysterium. Kan vara allt från en blandning av sommar mage till allergier. Men viktigt att inte ta bort något från konsten innan du varit hos läkaren. De du skulle kunna göra är att testa laktosfritt eftersom det är ingen allergi utan att man “bara” är överkänslig. Jag hoppas att det löser sig för lillebror!❤️ Tack för en kanon blogg!
  Kram

 6. Ulrika Emanuelsson

  Min systers pojk har migrän i magen får jätteont i magen och mår dåligt. Kan ju vara bra att kolla det med ?
  /Ullis

 7. Pauline

  Låter precis som samma symtom jag hade när jag var liten. Fick diagnosen glutenintolerans när jag var 1,5år. Det är viktigt att inte utesluta gluten innan testerna då det kan bli fel svar.
  Hoppas att du får ett svar på varför han har ont, som flera sagt kan det även va laktos eller mjölkprotein.

  Toppenblogg btw, så glad att du hittat en bra kille tillslut! 🙂

 8. Emma

  Celiaki visar sig olika på personer. Jag har själv haft det i 3 år och på mig började det med dålig aptit, förstoppning, illamående och magont. Som i sin tur ledde till en viktnedgång på 9 kg på några månader.
  På mig räckte det med ett blodprov då mitt värde var så himla högt men i annat fall kan det även behövas gastroskopi.
  I våran släkt är jag den ända som har celiaki men der är vanligt att det är ärftligt. Har ni någon i släkten som har detta?

 9. Josefin

  Jag har följt sig flera år. Skrev inte du för några år sedan att Ellah hade glutenintolerans? Hur gick det med det? Har flera i min närhet som har gluten och det skulle kunna va det Kidh har, men bra att gå och kolla. Tänk på att inte sluta med gluten innan bara så att proverna ger utslag.

 10. Cecilia

  Det kan vara gluten, har han fått gaser i magen eller något liknande? Har han gått ner lite i vikt? När ja blev glutenintolerant så fick ja utslag på kroppen men det är inte lika vanligt som vanlig celjaki. Det är bättre att kolla upp så det du får rätt svar:)

 11. LOUISE

  Hej! Följt din blogg ett bra tag nu, men aldrig komenterat men detta kunde jag inte låta bli! Jag har själv laktos och aningar på att jag även är överkänslig mot mjölkprotein! Jag ger dig ett tipps om att testa laktosfriaprodukter eller glutenfritt om det är det du anar! Blir det bättre så är det garanterat det!

 12. Susanna

  Hej! Min 5 åring har haft strulig mage hela uppväxten och det har tagits prover hit o dit som aldrig visat något. Men så tog vi bort allt mjölkprotein ur hans kost och det blev bättre (ska tillägga att han som bebis bajsade ca 5-10 ggr per dag), hade under första åren jätte ont i magen låg ihop krupen o grät på nätterna. Sen förra våren hade han “magsjuka” 3ggr på 3 veckor och ingen annan blev sjuk, då började vi misstänka nått annat. Fick hjälp av läkare på barnmottagningen, prover visade inget varken på gluten eller mjölk. Men vi tog bort allt vetemjöl ut hans kost och han är ett helt annat barn! Till o med den konstanta förkylningen han hade haft i 4 år gav sig på ett par veckor. (Den är dock tillbaka nu). Sen en dag i vintras var vi vid slalombacken och han skulle äta och plötsligt kräktes han kaskad på kaskad, man tänkte ju magsjuka men kräket luktade ingenting alls och när jag pratade med läkare så sa de att det är en typisk allergisk reaktion. Så alltså när han får så där att han kräks så är ett tips “lukta”, (inte så fräscht kanske men) luktar det magsjuka eller inget alls?

  Lycka till!

 13. MariaE

  Ta inte bort gluten innan du fått tagit prover. Då blir det missvisande, be om både pricktest och blodprov.

 14. Lisa

  Hej Therese! Glutenintolerans kan visa sig på olika sätt! Det kan mycke väl vara det! Jag är själv det och när jag var yngre visade det sig genom att när jag fick i mig gluten dröjde det ca 1 timme sen fick jag ont i magen och kräktes 1-3 ggr ganska tätt inpå och därefter gick de över ganska snabbt! Med gå till läkaren så kollar dom upp de! Lycka till!

 15. Caroline

  Min store fick exakt så för ett par veckor sedan, första gången så hade han så ont att det blev ambulans till usö. Han kräktes innan ambulans färden och efter det mådde han bra. En vecka senare samma sak och efter en kräkning var det bra. Åkte till vc och de gjorde massa prover men trodde inte Gluten (som jag trodde) för då skulle han ha ont hela tiden och framförallt när han äter ngt med gluten. De trodde mer på förstoppning så vi fick movicol utskrivet.

 16. Farmor

  Dom tar ett blodprov men detta är ej 100% tillförlitligt därför bör man aldrig nöja sig med ett blodprov som visar att man är gluten intolerant, utan gå vidare med en gastroskopi för att med säkerhet kunna ge en 100% säker diagnos.
  Detta är en ärftlig sjukdom som både Moa och jag har, och symtomen är så olika så det är värt att kolla upp…..lycka till med lilla Kidhan<3

  1. Simone

   När jag fick min gluten så hade jag kraftiga allergiska reaktioner (nässelutslag o svårt att andas) åkte in o ut på akuten o gjorde diverse tester o även pricktest som ej visade men blod o gastro visade! De viktiga är att i för test inte ha uteslutat gluten/laktos innan för testen blir då missvisande.. så stå på dej om att ej utesluta men däremot ett tips för mat dagbok så brukar man kunna se samband, be dem även på dagis göra detta så brukar man snabbt kunna se mönster, har jag av misstag fått i mej glutrn efter diagnos blir jag “magsjuk” med kraftiga kramper i magen.. lycka till o gå på magkänsla, o som Nina skriver de är ju ärftligt så fördelen för han.är ju att både farmor o faster redan har de o vet en hel del! Lycka till!