JAG ÄR MANNEN OCH EMIL KVINNAN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

JAG ÄR MANNEN OCH EMIL KVINNAN!

Mitt i mellan företagsjobbet och bloggjobbet så försöker jag hinna med renoveringen som just nu pågår på övervåningen. Igår lyckades jag tapetsera klart tjejernas rum. Jippi äntligen, och det känns så befriande!

Skrattade lite för mig själv igår när jag kom att tänka på vad många i samhället tycker och tänker och som ofta lägger dumma kommentarer om att kvinnan minsann  ska sköta tvätt, matlagning mm medans männen ska ta `grov`jobben. Detta chockar mig att folk (många) fortfarande tycker och tänker så, i dagens samhälle.? Men men, det var det som fick mig att småfnissa igår. Där stod jag på övervåningen och tapetserade och påbörjade sedan golvläggningen medans Emil tvättade och lagade mat 😉

Tapetsering

Vi har gått från ett hel rosa rum till vitt rum med en superfin ljusrosa/lila fondvägg.  Är så himla nöjd, nu ska bara golvet som jag påbörjat läggas klart och listerna ska målas vita.  Sen väntas det roligaste, att inreda och möblera 🙂

IMG_0405

Lite skillnad på golv ,va? 

Jag älskar golvet och det ska nu läggas in på hela övervåningen. Tack vare Anders på Nordsjö design lyckades jag hitta det perfekta golvet som passar oss bäst och han fick oss verkligen att känna oss nöjda. <3

IMG_0395

Blir bra när jag får måla dom där fula bruna listerna vita . Blir nog dagens eftermiddags projekt 😉 

Hoppas ni får en bra dag. Jag passar på att sitta inne och jobba och renovera medans vädret ändå är skit. I morgon ryktas det om sol, så bäst att sätta igång här hemma så jag kan spendera dagen ute i morgon.

Puss och Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. En mamma

  Varför tog du inte bort golvlistorna innan du började med att tapesera. Hade varit lättare att lägga golv också då det ska vara lite mellanrum mellan väg och golv så golvet har lite spelrum annars kan det bli trång och börja resa sig.
  Sen kan man måla lister innan man sätter dom till slut. Nu blev det mycket råd här men har själv renoverat mycket själv så jag vet vad jag pratar om. Lycka till med fortsatt renoveringsjobb sen är det inte fel på arbetsfördelningen Kvinnor kan och män också.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Haha Tack allihopa <3 Som tur var ringde en vän till mig och räddade mig i sista stund 😉 Nu är golvet färdiglagt på det `rätta`sätter och OJ vad bra det blev 😀 All kärlek till er! Visar bild i morgon!

 2. Erika

  Tänkte exakt samma som Disa. Du måste förskjuta skarvarna. Och ett tips tills du tar dig an nästa rum… Måla listerna först 😉 Verkligen superfina tapeter och golv. Dubbeltumme på det 🙂

 3. Jenni

  SNYGGT, litet tips. såga ena brädan och sen lägg en hel osv…. då får du inte en rak skarv i mitten. Gör också att träet ser mer äkta och levande ut ;).

 4. anonym

  Hej Therese vilket fint golv ni hittat. Jag ser att golvet inte läggs korrekt. När du lägger ett klickgolc ska det läggas omlott. Alltså den biten du sågar ska du börja med i nästa osv. Alltså skarven ska inte ligga brevid varandra. Sök på Google så förstår du nog vad jag menar. Vänliga hälsningar