Therese Wickman

VILKEN DISKUSSION DET BLEV!

Halloj vännen! 

Nu sitter jag och barnen på tåget på väg hem till Örebro igen. Idag är det inte samma kaos som i fredags och vi sitter på våra sittplatser med ett bord och fikar. Precis som det ska vara, och som var tanken i Fredags 😉

Vad kul att läsa era kommentarer angående att jobba heltid eller inte när man har små barn. Har man inte råd så kan man vilja vara hemma mer med barnen men det är inget tänkbart alternativ för då går det inte ihop sig rent ekonomiskt! . 

I och med att jag har bloggen som ger mig extra inkomst så tycker jag att 100% på mitt dagsjobb inte är nödvändigt utan väljer då att spendera mer tid med barnen. Visst jag blir inte rik men känner inte heller att mina barn saknar något dom skulle vilja ha!  Småbarnsåren försvinner fortare än man hinner blinka och jag tycker det är viktigt att ta vara på den! 

Vissa kanske ser mitt bloggande som en hobby och inte som ett jobb, och så är det väl kanske!? . Men så länge jag kan få betalt för min hobby och gör det på kvällstid/nattetid när barnen sover så jobbar jag väl även om det just inte är på dagtid??

Så räknar man ut i procent så jobbar jag kanske 150%? Men kan man räkna med bloggen som ett jobb, eller är det bara mitt förskolejobb som räknas som jobb?? Jag gör det, för den ger inkomst och tar otroligt mycket tid!

Sen att jag vill hämta hem barnen tidigare från förskolan är inte för att framstå mig själv som än bättre förälder eller för att inte känna mig sämre än någon annan.  Utan jag gör det för att jag mår bra av det och att jag tror att det är bra för barnen. Sen skulle jag aldrig tycka att dom som väljer att jobba mycket är sämre föräldrar, absolut inte. Så länge man själv gör det som känns rätt för sig själv så är barnen lyckliga i det!

Sen vill jag klargöra en sak. Jag fick ett påstående att om man hämtar hem barnen tidigt från Dagis men ändå sitter och bloggar, håller på med telen osv så blir det ändå ingen kvalitetstid med barnen och då kan dom lika gärna vara kvar på förskolan!

Jag personligen är oerhört noga med att inte sitta med varken dator eller telefonen i närheten av mina barn. Därav att jag bloggar så långt in på natten! 😉 När jag tar tillfällen att sitta med datorn under dagtid är vid sådana här tillfällen, när vi åker tåg och dom kollar film, eller på helgerna då tar jag en timme på morgonen efter gemensam frukost till att jobba och det är något jag förklarar tydligt till barnen att nu ska mamma jobba en kort stund medans ni ser klart på filmen så vi kan göra något sedan.  Jag vill vara närvarande och vara med barnen under deras vakna timmar.!

Sociala medier kan lätt bli beroende framkallande och jag försöker ha det under kontroll. Iallefall när barnen är vakna 😉 

Var igår kväll på Mammaboosten och där fick man säg många tankeställare och en hel del skratt. Tomas Järvheden, vilken snubbe, vilken kille, vilken idol. Han var så himla bra och jag måste påstå att han gjorde hela Showen 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fia

    Du måste ju vara årets mama, nominerad nästa år kanske? Men ärligt, sötare och snällare barn får man ju leta efter. Livet är en dans på rosor va?

  2. jojo

    Jag håller helt hundra med dig i allt du säger när det gäller det här. Jag är likadan, pengar är inte allt. Det är viktigt men inte allt.

    Jag jobbar nu 100% men efter nästa år går jag ner i tid..o har jobbat heltid sen maj, men gillar det inte alls. Mina barn får gå upp så tidigt och gå långa dagar o man hämtar strax innan stängning. Nej fy…de är helt slut o man hinner umgås med dom i ca 2-3 timmar sen ska de sova.

    Jag tänker mig också när de blir större o får mer läxor o sånt, jag vill kunna vara med dom o orka vara med dom o hjälpa till. Inte ha en mamma som sover äter o jobbar.

    sen de som väljer att jobba långt från sin familj o bara ses ibland..bara se sina barn helger el ett par ggr i månaden för o få en tjockare plånbok…sånt går fetbort. man valde ju o leva tillsammans som en familj. inte bara ibland…som om ena föräldrarna är på besök ett par dar. För mig är det otänkbart.