SVAR PÅ FRÅGOR! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

SVAR PÅ FRÅGOR!

Hej. Har upplevt det som att du är den av dom tre mammorna ifrån Ensam mamma söker som syns mest i olika tidningar osv. Är det självvalt?

Halloj vännen! Haha nä det är det inte. Antar att det hänt mycket intressant i mitt liv som dom bara måste skriva om. Allt mellan mig och Totte är väl det som dom intresserat sig för. Oftast vet jag faktiskt inte ens om när jag är med i Hänt extra, Se och Hör eller liknande tidning. Det händer ofta att dom bara gått in på min blogg, hittar nått intressant och tar i stort sätt texten från ett inlägg. Kan bli lagom paff när jag några veckor senare hittar mig på ett omslag på en tidning.

Det händer såklart också att olika tidningar eller frilansaren Ola som skriver för några olika skvallertidningar ringer och intervjuar . Då kan det vara frågor som 10 fräcka frågor, vad jag ska göra på Midsommar och liknande. Då är det ju jag som i samma veva godkänner att dom trycker det i tidningen. Men oftast som sagt vet jag inte ens om det 😉

Frågar du aldrig barnens biologiska pappa om han vill skola in barnen på förskolan (eftersom Totte gjorde det) , ta med dom till tandläkaren osv?

Hej! Barnen träffar sin Pappa just nu endast Lörd-Sön varannan vecka och JO jag frågar ALLTID han först. Han är deras biologiska pappa och jag ger han alltid chansen att vara delaktig i sådana här saker. När han inte kan tycker Totte det är ok att hoppa in som bonuspappa och hjälpa till. Både jag och Totte är överens om att så länge barnens biologiska Pappa vill ta inskolning, utvecklingssamtal eller liknande så ska han det. Kan han dock inte så har vi alla sagt att då ska Totte ta det istället 🙂

På en skala från 1-10 hur bra vänner är du med Madelene och My?

Oj, vilken svår fråga när man ska ta det i skala. Men måste påstå att jag och Madde är närmre vänner än jag och My. Madde och jag bor bara 1 timme ifrån varandra så vi har haft det lättare att ses. Vi spenderade Nyår tillsammans och vi försöker prata i telefonen och umgås så ofta vi bara kan. Hon har blivit en väldigt nära vän till mig. My och jag har också kontakt, men inte alls lika ofta. Inte heller så lät att ses när hon bor 7 timmar härifrån. Men vi ses när vi båda är i Stockholm 🙂 Två tjejer jag är glad att jag lärt känna helt enkelt! <3

Vad har du för regler när det kommer till dina barn? Vad får dom göra och inte göra?

När det kommer till mina barn är jag jättenoga angående uppfostran. För mig är det A och O att få två kärleksfulla individer som kan ta hänsyn och visa folk respekt. Ett exempel:  Sitter Kidh vid köksbordet är hungrig och väntar på sin mat skulle jag aldrig ge han mat om han skriker att han vill ha sina mat NU med en dålig attityd. Varför ska jag ge han maten då? Vad visar det honom? Ber han däremot snällt, när jag dessutom stått och lagat maten så kommer maten direkt 😉 Småsaker som jag anser vara dom stora sakerna i livet! Fattar ni lite  vad jag försöker få fram?? 😉 Säger ofta till både Ellah och Kidh om dom är arga eller ledsna att det är OK att vara arg, ledsen men däremot inte ok att säga dumma saker, eller ha en dålig attityd. Funkar utmärkt här hemma. 

Jag har printat in så tydligt vad som gäller och inte gäller här hemma hos oss att jag sällan behöver ta större fajter här hemma. Det räcker med en varning att det ska ändras, så gör det de. Ja iallefall till 99% 😉 Dom vet att jag aldrig kommer med tomma hot, utan fullföljer det jag sagt. Därför viktigt att komma med ett `hot` som kan genomföras. Jag kan ex inte säga till Ellah : Sluta bråka med lillebror för då får du aldrig mer åka till Mormor. Det hotet skulle jag ju aldrig kunna hålla och på så sett skulle barnen inte ta mig på allvar nästa gång.

Skulle jag dock istället säga: Slutar du inte bråka med lillebror efter den här varningen så blir det inget barnprogram innan läggdags.  Det `hotet`kan jag genomföra och på så sett vet barnen att det är bäst att göra som jag säger 😉 Jag ger alltid barnen en chans att ändra sitt beteende, eller vad dom nu håller på med, och sen kommer konsekvensen om dom inte lyssnat på varningen!

Är det nån som fattar vart jag vill komma? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Jag vet precis vad du menar. Barn är oerhört smarta små varelser. Tomma hot är inget man ska hålla på med för de fattar snabbt att mamma/pappa bara hotar med en massa som sen aldrig händer. Många gånger är ungarna mer intelligenta än vad deras föräldrar är och de har absolut mycket mer uthållighet så det gäller att vara bestämd och konsekvent. Snyggt jobbat :).
    Sköt om dig och kram!