Har ni tagit er ut i skogen i år? Jag har hört ryktas om en hel del svamp och bär som gömmer sig i buskarna. Att jag gick och plockade 10kg blåbär var en ren och skär slump. Vi råkade helt enkelt springa på ett blått hav mitt i skogen när vi åkte iväg på en spontantripp till min mormors barndomshem. Barnen var såklart överlyckliga (och blå) speciellt tvillingarna som kastade sig direkt ner och mumsade blåbär så det stod härliga till.
Vad gör man då med alla dessa härliga ekobär? För allt självplockat smakar väl gudomligt? Jovisst är det så men det hindrade inte mig att googla fram världens godaste blåbärspaj. Jag blev allt annat än besviken när jag stötte på denna fantastiska paj med färsk ingefära. Smakerna gifter sig verkligen och lyfter mina små blåbär till nya höjder. Testa gärna och skicka en liten kommentar om vad du tyckte! Ett tips är att tillsätta 2 msk potatismjöl med blåbären då jag tyckte den blev lite rinnig utan.